Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Fidesz: fel kell lépni a romákat érő erőszak ellen

Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke szerint a gyilkosságok megengedhetetlenek.

A Fidesz szerint a leghatározottabban fel kell lépni a gyűlöletkeltéssel és a romák ellen elkövetett bűncselekményekkel szemben, de nem lehet egy egész országot rasszistának nevezni - mondta Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke, miután pénteken Budapesten találkozott Jacques Barrot-val, az Európai Bizottság alelnökével, az unió emberi jogi és biztonsági ügyekben illetékes biztosával.

Balog Zoltán a találkozó után azt mondta, a romákkal szemben elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban Jacques Barrot-val egyetértettek abban, hogy a gyűlöletkeltés és a gyilkosságok megengedhetetlenek, ezeket nem lehet eltűrni egy demokráciában, és minden politikai erőnek össze kell fogni, hogy ezeket megakadályozza.

Ugyanakkor hozzátette: abban is egyetértettek, hogy "nem jó tendencia, ha egy egész országot lerasszistázunk" olyan bűncselekmények kapcsán, amelyekben a tettesek személye még nem derült ki.

Olvasóink írták

 • 17. ASHER 2009. május 04. 12:41
  „ugytunik elindult a jobboldalon a kakilavina!!!
  a FIDESZ legalabbis,mar erti hogy az FBI segitseggel,hamar kiderul hogy a szelsojobbos torekvesek keze van a gyilkossagok mogott!!
  -es ugye amint ez igy nyilvanossagra kerul,ott kerem a pokol elszabadul!!a romak,a szinesboruek,nagyvaloszinu
  seggel osszefogva vadaszatba kezdenek minden neo-nyilas,neo-naci ellen,valami eszement gyulolettel!!!
  ezert a FIDESZ mar most jobbnak latja,elfordulni kisse "bal"-abbra!!!
  ha nem igy lenne,miert szolalna fel a romakat ert serelmek redekeben eppen most,ha eddig melyen hallgatott?!!!!”
 • 16. Domestic 2009. május 03. 14:10
  „Hogy hová leszünk így mi magyarok?
  Megérett ez a nem zet, ez a nép, hogy jutalmul elvesszen, eltűnjön és soha senki többé ne alakítson ezzel a névvel országot, hazát, nemzetet!
  Ez a sorsunk és nem érdemlünk mást, mivel hagytuk, hogy naggyaink ezt tegyék velünk!
  Mi aki itt maradunk ebben a gödörben, rabszolgák és koldusok leszünk, sőt még a dédunokáink is, aki viszont velünk tette ezt, az röhög a markába, hisz a "profitot" már rég külföldre mentette...”
 • 15. pemozsu 2009. május 02. 23:42
  „Hogy az országunk rasszista? Ez nem rasszizmus, csak féltjük hazánk dolgos népét.
  Egy szép napsütéses délután végig kell sétálni a Baross úton, meg lehet nézni ott mi a helyzet: a magyar siet a dolgára, a roma származású tétova léptekkel próbál táskanyitogatni, vagy épp a megszerzett szajrét gusztálja, vagy az állam által fizetett szerv járőröző embereivel társalog békésen. A szociális irodán kétszer annyi segélyt kap amiért nem dolgozik, mint aki néhány hete elvesztette munkahelyét, gyerekei rettegésben tartják az iskolában a világosbőrű osztálytársakat. Vannak falvak a Dunántúlon is, ahol a következő tanévre felvett első osztályos gyerekek közt 80-20% az arány a romák javára. S talán nem véletlen, hogy a vezetésükre tervezett osztályfőnök már most retteg a következő tanév nehézségeitől. Hova leszünk így mi magyarok?”
 • 14. Zaraki_Kenpachi 2009. május 02. 17:59
  „Na mi van? Ezek is a cigók védelmére kelnek? Hol vannak a régi nagy eszmék, hogy majd a segélyeket átszervezzük? Azt hittem, hogy a fidesz legalább gátat szab a hülye cigány rákos sejtjeinek lopásban és egyéb bűntettben, de ugyanúgy védik őket. Ők se különbek”
 • 13. pancser 2009. május 02. 17:03
  „A társas kapcsolatban élő emberiség ereje, akárcsak más lényeké a társas kapcsolatokban rejlik, nem annyira az egyéni alkalmazkodásban, mint például a jegesmedvéké. Erről az oldalről megközelítve, az empátia és egymás segítése kulcskérdés volt, nem az evolúció ellentéte. Meggyőződésem, hogy hosszabb távon azok a népek fogják a Földet benépesíteni, amelyek képesek magukat megfelelő számban reprodukálni, ebből a szempontból nem biztos, hogy a fehér emberé a biológiai jövő. A népirtások, melyek időről-időre megjelennek az emberiség történelmében, ezen legfeljebb elenyésző mértékben tudnak módosítani!”
 • 12. xo16zy 2009. május 02. 12:39
  „És a 12.-es folytatva, az emberiségnak így pont két tulajdonsága, a szociális érzékenység és az empátia lesz hosszú távon a veszte. Hiszen a társadalom szociális jogrendszere teljes gőzzel az evolúció ellen dolgozik.
  Ez így nehezen emészthető persze és durva, de az evolúció nem ismer empátiát.
  Ezt talán abban a pillanatban tudjuk megérteni, mikor mélyen egy frissen született beteg antilopbébi szemébe nézünk, melyet hátulról már falatoznak a tigrisek.”
 • 11. xo16zy 2009. május 02. 12:27
  „Darwin már az 1800-as évek közepén az evolúcióval kapcsolatos munkáiban rámutatott arra, hogy azon élőlények, melyek öröklődő tulajdonságai előnyt biztosítanak vetélytársaikkal szemben, nagyobb sikerességgel szaporodnak, mint társaik, ezzel növelve ezen tulajdonságok elterjedését a populációban más tulajdonságok kárára.
  A mai társadalmak erős szociális érzékenysége, a támogatások rendszere, a szociális háló mind-mind arra épül, hogy a gyengébbet, szegényebbet, elesettebbet (itt most nem a betegeket értem) segítse, támogassa utódok létrehozására bíztassa (cs.pótlék, gyes, gyed...).
  ITT AZ ELLENTMONDÁS A DARVINI ELVEKKEL!!
  Hiszen a szociális rendszer, az evolúció ELLEN dolgozik azzal, hogy pont a kevésbé életképesebb, esetleg butább, gyengébb, dologtalanabb, betegesebb... egyedeket támogatja és segíti az utódok létrehozásában. Ez hosszú távon a génállomány leromlásához, betegségekkel szembeni fogékonysághoz, az un. rossz tulajdonságok (munkakerülés, tehetetlenség, nem boldogulás, gyenge teljesítőképesség..) elterjedéséhez vezet!
  A helyes rendszer szerint pont a jobban élő embereket kellene utódnemzésre bírni (esetleg kötelezni!), hisz a jólét - általában - a pozitív, előnyt nyújtó tulajdonságoknak köszönhető(okos, szép, munkabíró, kitartó, nagy teljesítőképességű...), így ezáltal ezek a jó tulajdonságok adódnak tovább az utódoknak. Ez hosszú távon az emberiség teljesítőképességének, tűrőképességének, ellenállóképességének javulásához és a társadalmi problémák megszűnéséhez vezet.”
 • 10. MTT 2009. május 02. 11:30
  „Gondolom, számítanak a Fidesznél a romák szavazócédulái, azért ez a nagy empátia. Megkockáztatom, hogy ez az erőszakhullám csak egy felfújt lufi. Olvastam olyan cikket, hogy romák nyírják a romákat, de a magyarokra van kenve a dolog. Magyarországon nem volt még évekkel ezelőtt sem cigány kérdés, az utóbbi időben lett ez "divat". Csak azt nem értem, miért és kinek van erre a gyűlölet keltésre oka, és miért???”
 • 9. pancser 2009. május 01. 21:54
  „Egy demokratikus politikus nem mondhat mást mint amit mondott. A szélsőséges megnyilvánulások szószólóitól megkérdezem mégi mit tennének, mit mondanának ez ügyben. Az én véleményem mindig az volt, hogy nincsen cigánykérdés, csak gyenga államhatalom, amely nem tudja megvédeni a polgárait a bűnöző bandáktól! A törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, senkinek sincs joga általánosítani, csak azért mert valaki cigány származású!”
 • 8. Primax 2009. május 01. 20:23
  „Ez tényleg szép cél, csak össze kell egyeztetni egy másikkal is :
  Jóban kell lenni a szélsőségesekkel is, mert ezek a gaz szocik majd - megint - "elcsalják" a választásokat...”
 • 7. Domestic 2009. május 01. 19:21
  „Igazatok van! A dolgok lényegét jól látjátok! ...de, hogy lehet, hogy csak Ti látjátok így? (talán mi látjuk rosszul ezt a társadalmat, vagy csak mi engedhetjük meg magunknak, hogy végre kimondjuk, hogy "meztelen a király...")
  Ez a mi országunk, ez velünk történik!
  Nincs máshol és nincs mákor!
  DE AKKOR KÉRDEZEM ÉN: Ezért senki nem felelős!!!???
  ...hol van a vége ennek, ezeknek a történeteknek? Most már a hétköznapjaink megszokott hírei lesznek ezek? Hová vezet ez? Ma csak ezt szokjuk meg, holnap még mi jön?
  Végén a Ferencnek lesz igaza? ...lásd: akinek nem tetszik, menjen innen el!(?) Akkor tényleg nekünk kell ezen elgondolkodni?”
 • 6. Arvisura 2009. május 01. 18:06
  „"Olvasó: Buckalakók újabb akciója Kiskunlacházán
  Tegnap délután (április 30.csütürtök) az iskolából hazafelé tartó kislányt támadtak meg a kisebbséghez tartozó nyolcfős csapat.
  Táskáját kipakolták, telefonját elvették. A támadás itt valami oknál fogva abbamaradt és a kislány sírva hazament.
  A bandából 3 főt a rendőrségen előállítottak, a többi tagokról nincs információnk.
  Este két rendőrautó és egy mikrobusz állt kb. a település közepén, gondolom várták mikor kell menteni a cigányokat. Fasza, hogy itt tartunk.
  Amikor a polgármesterünk kiáll és azt mondja, hogy Lcházán jelen van a cigánybűnözés, akkor meg azt kapja, hogy rasszista.
  Tessék eltelt 5 hónap és már újra folytatják kis akcióikat. Eddig olyan csenben voltak. Emlékszem, amikor volt az a bizonyos bűncselekmény, alig mertek mozogni a faluban menekültek bújkáltak, gyerekeket nem vitték suliba. És most???
  Kb 1-2 hete ezek össze-vissza járják a község forgalmasabb utcáit, mint a dögkeselyük, akik várják az áldozatukat.
  Sok információt sajnos nem tudok, pl hogy most melyik család(ok) fattyai voltak. De gondoltam, amit hallottam, megírom, csak azért is mert ha legközelebb polgármesterünk cigánybűnözésről beszél, akkor ne az legyen, hogy csak szavakkal dobálózik.

  Röviden ennyi."”
 • 5. Arvisura 2009. május 01. 16:58
  „"Igen, egész Európa gyűlöli a (deviáns)cigányokat
  A Függelékben teljességében közölt cikkből egyértelműen kiderül, hogy a cigányokat az égvilágon mindenhol, minden egyes országban gyűlölik. Biztosan ok nélkül.

  Kérdéseink a következők:

  1.) Vajon ennek mi lehet az oka? Mindenki, kivétel nélkül minden egyes európai állampolgár (na jó, a 95%-uk), aki olyan országban lakik, ahol vannak cigányok, gonosz rászístá náci, aki a cigányokat csak azért gyűlöli, mert más a bőrük színe?
  2.) Esetleg van ennek más oka - például az, ami a finn Igazságügyi Minisztérium legújabb jelentéséből is kiderül: száznyolcvanszor nagyobb valószínűséggel rabolja ki az embert egy cigány, mint egy finn. És ez ugyanígy megy minden egyes mokkafertőzött országban. Aztán csodálkoznak a kormosok, hogy szinte kivétel nélkül mindenki, minden egyes európai gyűlöli őket?!

  Függelék: az eredeti cikk:

  A legnagyobb baj a cigányellenesség?

  A cigányellenességet emelte ki első helyen a problémák közül csütörtökön Strasbourgban közzétett jelentésében Thomas Hammarberg, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa.

  Az ET parlamenti közgyűlésének tavaszi ülésszakát lezáró napon ismertetett jelentés szerint Európában továbbra is megfigyelhető a szakadék az emberi jogokkal kapcsolatos politikai retorika és a gyakorlati megvalósulás között. A kontinens egyetlen országa sem mentes a diszkriminációs jelenségektől - hangsúlyozta a 47 tagállamot tömörítő Európa Tanács emberi jogi biztosa.

  A cigányellenesség után az idegengyűlöletet és a homofóbiát emelte ki, mint a leggyakrabban tapasztalható negatívumot. Emellett - tette hozzá - jelen vannak az antiszemitizmus és az iszlámellenesség elfogadhatatlan tendenciái is. Felhívta még a figyelmet arra, hogy a fogyatékkal élők számos lehetőségtől meg vannak fosztva, hogy a nők hátrányt szenvednek a munkahelyeken és a politikában, valamint hogy továbbra is sok helyen dúl a családon belüli erőszak, illetve a gyermekek sérelmére elkövetett cselekmény.

  A biztos szerint a jogérvényesítés szervei sem biztosítják megfelelően az emberi jogok érvényesülését, rendszeresek a beszámolók korrupcióról és hatalommal való visszaélésről.

  A terrorizmus jelenségére adott rossz válaszok is kiváltják az emberi jogok helyzetének súlyos visszaesését - vélekedett.

  Thomas Hammarberg úgy ítéli meg, hogy a pénzügyi válság szintén negatív hatással van az emberi jogokra. Jelentésében szorgalmazza, hogy dolgozzanak ki olyan programokat, amelyek a társadalmi felzárkóztatást, összetartozást erősítik, és megakadályozzák a már kivívott emberi jogi normák és minimumkövetelmények "felvizezését", különösen a szociális és a gazdasági jogok tekintetében. A válságból való kilábalás legfőbb terheit nem azok vállára kell rakni, akik a legkevésbé rendelkeznek tartalékokkal a nehézségek elviseléséhez - hangsúlyozta.

  A vándorló romák problémáinak megoldása előtt álló két legsúlyosabb akadályt abban látja Hammarberg, hogy nem megfelelőek a romák lakhatási körülményei, valamint hogy nem vonják be időben a roma gyerekeket az iskoláztatásba. A hontalanság és a személyi okmányok hiánya is sokszor gondot jelent, különösen a volt Jugoszláviából útra kelteknél - tette hozzá.
  (STOP)"”
 • 4. lolita 2009. május 01. 16:21
  „Nincs nagyobb gazaember a politikusoknal! Persze hogy kepmutatas vagy az allasaba kerül!? Azert meggondolando a jo letröl lemondani!?”
 • 3. pampus 2009. május 01. 14:54
  „A FIDESZ megtanulta a nyálverést az MSZP- től! Rájöttek, hogy az sokkal hatásosabb és eredményesebb pártérdek és személyi jólét eredménye mint valamit tenni az ország érdekében!”
 • 2. kisis 2009. május 01. 13:43
  „.....de az is megengedhetetlen, hogy sorozatos támadások rablások s.testisértés stb. a magyarok ellen. Saját bőrömön tapasztaltam. A fityisz is a szavazatokra hajt!-képmutatás az egész.”
 • 1. Arvisura 2009. május 01. 13:14
  „A fidesz semmivel sem különb a többi parlamenti párttól. Jó lenne, ha végre a "polgár" észrevenné ezt. Ekkora nyalizásra is csak egy politikus képes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödés: 290 alatt

A forint árfolyama péntek reggel tovább erősödött a vezető nyugati devizákhoz képest. Egy euróért… Tovább olvasom