Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Fidesz: a számlákon jól látható a rezsicsökkentés eredménye

A Fidesz szerint míg a "szocialisták kormányzása alatt a mohó multik trükkjeitől semmi sem védte a fogyasztókat", addig ma az egyszerűsített számlákon látszik, hogy a családok mennyit spórolnak a rezsicsökkentéssel.
A Fidesz az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében fogalmaz így, Bárándy Gergely és Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselők napközben tartott sajtótájékoztatójára reagálva. Az ellenzéki politikusok közölték, az MSZP törvényjavaslatot nyújt be, hogy a számlákon egyértelműen és összegszerűen tüntessék fel a lakosságra áthárított terheket.

A kormánypárt hangsúlyozza, a családok terhei a szocialisták kormányzása alatt nőttek, jelenleg azonban csökkennek. Példaként említik, hogy a rezsi és a családokat terhelő adó is csökkent, miközben növekvő nettó fizetések, béremelés segíti a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat.

Kiemelik továbbá, hogy egyszerűsített számlázást vezette be a gázra, az áramra, a távhőre, de a szemétszállításra, a vízi közműre és a szippantott szennyvízre is, a szolgáltatóknak pedig jelezniük kell, mennyi megtakarításuk keletkezett a fogyasztóknak.

A Fidesz kitér arra is, hogy a szocialisták a bankokkal együtt "rászabadította" a magyar családokra a veszélyes devizahiteleket, ezért felkérték a kormányt annak a törvénymódosításnak a kidolgozására, amely rögzíti, hogy készpénzfelvétel havonta két alkalommal díjmentes legyen.

Olvasóink írták

 • 7. öröksoproni 2013. szeptember 24. 13:34
  „Lehet, hogy a közműszámla végösszege kevesebb, és így legalább ma is ki tudtuk fizetni a szinte naponként emelkedő árú élelmiszereket. Napról napra mindig valami más alapélelmiszer ára nő: ma pl. látom, hogy a túró 30,- Ft-tal, a tej 20,- Ft-tal, a vaj 65,- Ft-tal lett drágább 3 nap alatt.”
 • 6. Köszörűs 2013. szeptember 24. 12:33
  „"Az Európai Unió lehetővé teszi a tűzifa kedvezményes áfakulcsba sorolását. Ennek tudatában a Fidesz parlamenti frakciójában helyet foglaló kisgazda képviselők szeptember 24-én törvényjavaslatot terjesztettek az Országgyűlés elé. E törvényjavaslat célja, hogy a tűzifa kedvezményes áfakulcsba sorolásával a fűtéstámogatással nem rendelkező, kistelepüléseken élők számára is megfizethető legyen a téli tüzelő.
  Az eredmény sokban függ attól is, hogy az MSZP parlamenti frakciójából mennyien állnak majd - akár a frakciófegyelem rovására - a magára hagyott, elszegényedett emberek mellé.
  Budapest, 2008. szeptember 25."
  Forrás: MTI

  Az általános 20%-ról, 5%-ra való ÁFA csökkentésért harcolt akkoriban a Fidesz.
  Nyertek!
  Oszt lett belőle 27%”
 • 5. dödike 2013. szeptember 24. 08:45
  „xverax.:Na homályosítsál már fel.”
 • 4. pozdorja 2013. szeptember 24. 08:07
  „Ez de marha unalmas már.
  Sajnos a választásokig ez még fokozódni fog. Minden normális embert hányinger fog kerülgetni addigra.
  Szvsz a választásokon lesz vagy 30%-os részvétel. Talán.”
 • 3. xverax 2013. szeptember 23. 20:33
  „tranzakciós adó kikerülhető... csak ész kell hozzá”
 • 2. miracle 2013. szeptember 23. 19:49
  „A fidesz csak hablatyol megint, nem a kérdésre válaszol.
  Igen ,tessék csak kötelezni a bankokat is, hogy írják rá a számlakivonatra: ebben a hónapban ennyit fizetett ön tranzakciós adóra. És persze rikító narancssárga alapon!
  És a közműszolgáltatókat is kötelezzék, hogy készítsenek havi és éves kimutatást a számlákon a 2012 óta 25 helyett 27 %-os ÁFA miatti különbözetről. Ezt is narancs alapon.”
 • 1. szimre50803 2013. szeptember 23. 19:42
  „Melyik is volt az a kormány amelyik 2001-ben bevezette a devizahitelt? Egy kis memória csupán, és máris minden tiszta!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hunvald-Weinek-per - Az ügyész börtönt, a védők felmentést kértek

A vádlottak az eljárásban tagadták bűnösségüket, és állították, szabályosan jártak el, csak elődeik gyakorlatát folytatták. Tovább olvasom