Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Fidesz-KDNP-frakcióülés - Nem épülhet erőmű a Duna magyarországi szakaszán

A Fidesz-KDNP úgy döntött, nem épülhet erőmű a Duna magyarországi szakaszán - közölte a kormányfő szóvivője az MTI-vel.

A kormánypárti frakciószövetség szerdán kezdődött, háromnapos zárt tanácskozást tart Siófokon, amely csütörtök délután a Dunával összefüggő kérdések megtárgyalásával folytatódott.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a frakciószövetség úgy döntött, hogy nem épülhet erőmű a Duna magyarországi szakaszán, és nem történhet duzzasztás sem a hazai folyószakaszon.

A Duna Charta múlt csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy az Új Széchenyi Tervnek a Duna duzzasztását előirányzó javaslata miatt levéllel fordult a Külügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetőihez. A charta levelében hangsúlyozta, mindeddig a magyar-szlovák vízmegosztási tárgyalások alapját képezte, hogy Magyarország - a hágai ítéletből kiindulva - a bős-nagymarosi terv szerinti alsó vízlépcső megépítését elvetettnek tekinti, és arról vitát sem nyit. Emiatt az Új Széchenyi Tervben lévő duzzasztási terv szögesen ellentétes az eddig általánosan elfogadott magyar állásponttal - vélekedtek.

Másnap, pénteken az LMP is kijelentette: nincs szükség a dunai vízlépcsők megépítésére; nemcsak azért, mert a társadalom nem akarja, hanem azért sem, mert ezek a vízlépcsők értelmetlenek.

Nagy Anna kormányszóvivő mindezekkel összefüggésben már akkor közölte: a kabinet a jelenlegi körülmények között nem támogatja, hogy magyarországi folyókon nagyméretű duzzasztóművek vagy vízlépcsők létesüljenek.

Olvasóink írták

 • 4. LükeAladár 2011. február 13. 21:14
  „Admin: "A Fidesz, pedig a 80-as évek végén kialakított véleményével ellentétes lépést nem tehet, mert ezzel hatalmas támadások érnék a baloldaliaktól. Tehát muszáj nekik ragaszkodni a régi rossz véleményükhöz"

  Vicces vagy. A Fidesz úgy forgatja a véleményét, ahogy éppen a pillanatnyi céljaiknak megfelel.”
 • 3. Admin 2011. február 12. 10:13
  „Továbbra is Minden fontos döntés a Megélhetési és a Sötét Zöldek kezében van. Csak vígy tovább.
  A Lehet Más a Politika is csak egy olyan párt amely a nekik tejelő csoportok érdekeit képviselik, pedig elméletileg azért jött létre, hogy MÁSRÓL szóljon a politika.
  A Fidesz, pedig a 80-as évek végén kialakított véleményével ellentétes lépést nem tehet, mert ezzel hatalmas támadások érnék a baloldaliaktól. Tehát muszáj nekik ragaszkodni a régi rossz véleményükhöz.
  A Duna Charta, pedig pusztítóbb vírus, mint a H1N1, mert nincs ellene védőoltás, pedig szükség lenne rá, mert megöli a józan gondolkodásért felelős agysejteket.”
 • 2. load 2011. február 11. 11:11
  „Milyen jó amikor a szakemberek és a józan paraszti ésszel szemben a politikusok mondják meg, hogy mi a hasznos, indokolt, gazdaságos és szükséges.
  Győrnél a Mosoni-Duna vízszint ingadozása több, mint 8 méter.
  Emiatt a vízpart beépíthetetlen, hasznosíthatatlan, egy normális kikötőt nem lehet építeni rá, ezért a jacht forgalom is elkerüli Győrt, a vízpart szemétgyűjtőként funkcionál.
  A Duna Charta hivatásos forradalmárai jól élnek abból, hogy keresztbe tesznek a Duna hasznosíthatóságának.
  Miért a politika mindíg az elsődleges, mindenek felett lévő szempont?”
 • 1. LükeAladár 2011. február 11. 08:56
  „Elmehetnek a jó büdös p....ba, elegem van az egészből már. Miért nem lehet végre megoldani ezt a problémát??? Miért nem lehet az itteni szakemberek véleményét elfogadni??? Na meg ennyit tudnak "kedves" képviselőink...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét év fegyház a vasvillával gyilkoló férfinak

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetést szabott ki csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla arra a mikepércsi férfira, aki 2008-ban vasvillával megölte egy alkalmi munkavállalóját. Tovább olvasom