Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Felmentették a rendőröket a Zsanett-ügyben

Felmentette az öt megvádolt rendőrt a Zsanett-ügyben első fokon a Fővárosi Bíróság hétfőn.

Az erőszakos nemi közösüléssel és más súlyos bűncselekményekkel megvádolt rendőrök bűncselekmény hiányában kérték felmentésüket az utolsó szó jogán előadott nyilatkozataikban.

A rendőrök ellen az ügy állítólagos sértettje, E. Zsanett indított pótmagánvádas büntetőeljárást, mert állítása szerint 2007. május 4-én hajnalban Budapesten, a Múzeum körútnál feltartóztatták, majd ketten közülük egy elhagyatott helyen megerőszakolták, ezt három társuk végignézte, ezután pedig elvettek tőle 20 ezer forintot.

Az esetet korábban a nyomozó ügyészek is vizsgálták, ám részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányában megszüntették a nyomozást.


Korábban:
A Zsanett-ügyben elsőfokú ítéletet hirdet ma, a vádlottak utolsó szó  jogán előadott nyilatkozatait követően a Fővárosi Bíróság.

Az ügyben E. Zsanett pótmagánvádlóként indított büntetőpert öt rendőr ellen. Állítása szerint a rendőrök 2007. május 4-én hajnalban feltartóztatták Budapesten, a Múzeum körútnál, majd ketten közülük egy elhagyatott helyen megerőszakolták, ezt három társuk végignézte, ezután pedig elvettek tőle 20 ezer forintot.

A rendőrök mindezt következetesen tagadják. Az ügyben ellenük korábban indított egyik büntetőeljárást a nyomozó ügyészek még évekkel ezelőtt - részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányára hivatkozva - megszüntették, és hamis vád miatt másik eljárást indítottak, amely azonban a most folyó pótmagánvádas ügy jogerős lezárásáig fel van függesztve.

E. Zsanett jogi képviselője néhány napja perbeszédében súlyos, erőszakos bűncselekmények miatt kérte elítélni a megvádolt rendőröket, akiknek az ügyvédei viszont felmentést indítványoztak, bűncselekmény hiányára hivatkozva.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. pancser 2010. március 09. 15:17
  „Én ilyet nem írtam! Legalábbis így biztosan nem. A rendőrök között is vannak ilyenek és olyanok is, nem következik ebből ugyan Zsanett megerőszakolása, de valamit elárul a rendőrségen belüli morális szintről.”
 • 55. fióka 2010. március 09. 12:18
  „53. pancser 2010.03.09. 11:45"Mindenki ártatlan addig míg a bűnössége nem bizonyított. "--->ez így van csak nálunk az egész rendszer beteg.”
 • 54. mecsoka 2010. március 09. 12:11
  „Szerintem ha egy épelméjű nőt megerőszakolnak, akkor iszonyú erőfeszítés kell ahhoz is, hogy feljelentést merjen tenni. És igen, muszájból eljár a bíróságra és a lehető legminimálisabbra próbálja csökkenteni a nyilvánosságot, mert az egész megalázó számára. Nem pedig interjút ad minden elképzelhető helyen, minden részletre kiterjedően mintha ez valami showműsor lenne... Tényleg inkább egy menedzserre lenne szüksége”
 • 53. pancser 2010. március 09. 11:45
  „Kedves "fióka"! Mindenki ártatlan addig míg a bűnössége nem bizonyított. Érzésekre nem adhat a bíróság, mert amikor adott, voltak korszakok, még nagyobb igazságtalanságok születtek. Bonyolítja a helyzetet, hogy bírói tévedések is léteznek. A jelenlegi állás szerint hiába gondolom úgy, hogy Zsanett igazat mond és mélyen együttérzek vele, ettől még a rendőrök ártatlannak minősülnek, mert nem tudták rájuk bizonyítani a cselekményt. Ahhoz viszont senkinek sincsen joga, hogy a lányt "ribi"-nek nevezze, mert őt is megilleti a tisztesség vélélme. A bíróság ennél jóval nagyobb ügyelben eis mellétrafált, lásd móri vérengzés. Aki "ribizett" szégyellje magát!”
 • 52. Mankapunka 2010. március 09. 11:31
  „Jandex

  nekem ebben még nincs rutinom,mint neked!!!!!!!!!!!!!!!! a motozást illetően. :))))))))))”
 • 51. fióka 2010. március 09. 11:23
  „33. pancser 2010.03.08. 18:15 -->hát hadd szidják csak a bíroságot ,hogy miért is ?Halottál draskovics igazságügyi és rendészeti miniszterünk hamis tanúzásáról a TV-ben mikor mutogatták a hiradóban az "magyarok nyilai robbantottak" nyilatkozta a médiába azt kiderült köszönő viszonyban se volt a felvétel a nyilasokkal valami fiatal banda kreálta saját szórakozásukból és jelentette ,hogy azt ők tették fel a netre avideót.Kérdezem én ,hogy nem indítottak eljárást ez ellen a közveszélyes draskó ellen hiszen nyilvánossan hamis tanúvallomást tett?Miatta rabosítanak ártatlan embereket a börtönökben koholt vádakkal.Hol van a bíróság?Hol az igazság?És hova tünt draskó,hogy ilyen gyorsan lemondott eltünt még a közéletből is a választások előtt???????? A rengetet ilyen kérdésre van még válasz csak a bűnösök hazaárulók,embereket nyomorbadöntők usszák meg ,de remélem nem sokáig.”
 • 50. pancser 2010. március 09. 11:14
  „49! Bizonyos férfiakat úgy hívnak, hogy .........! Ők tényleg azt hiszik, hogy ......... !”
 • 49. Jandex 2010. március 09. 10:16
  „46. hozzászólás pancser
  Találó Nicket választottál!:)))))”
 • 48. Goldmund 2010. március 09. 09:02
  „Úgy emlékszem, hogy az eset után nem sokkal Zsanett bulvár tévéműsorokban is taglalta, hogy hogyan, s mint erőszakolták meg. Nem ismerem a női logikát, de nekem ez nem túl életszerű.”
 • 47. LAZA 2010. március 09. 08:51
  „Az már Mór esetében is kiderült,hogy a bíróság hozott anyagból dolgozik.
  Itt már(ha valóban az történt amit a hölgy állít)csak a móri esethez hasonló véletlen vagy pedig a sok szereplő és egyéb résztvevő közül valaki változtathat!
  Szerintem pedig ezután már Zsanettnek nem egy jó ügyvédre hanem egy jó menedzserre lesz szüksége aki maximalizálni tudja a "sztoriból" kihozható bevételeket!”
 • 46. pancser 2010. március 09. 08:44
  „Jandex! <moderálva>. A Zsanettel azonosított magatartás nem életszerű, hanem pornószerű, mint ahogy a rendőrök is így gondolkodtak. Igen fiatal férfiak bandában hajlamosak tisztes neveltetés híján olyan cselekedetekre, mint ami itt történhetett egy nekik kiszolgáltatott szerencsétlen nővel. Mi tartott 25 percig? Az az öt pec amiről beszéltél az valójában 25 perc volt, eddig tartott az igazoltatás. Amiket írtál Zsanettről az engem felháborított. Uriember nem ír nedves bugyikról és egyetlen nőt sem degradál ivarzó szukává. Lányok, asszonyok kerüljétek az ilyen férfiakat!”
 • 45. Jandex 2010. március 09. 08:15
  „40. hozzászólás Mankapunka
  Férfi soha nem motozhat meg Nőt!!! /csak azonos nemű motozhat,örülhetnek a melegek,leszbik!:))))))))/”
 • 44. nanemá 2010. március 09. 07:55
  „Úgy erőszakolták azt a libát meg mint ahogy engem.
  Maximum szerette volna.Vagy ő az aki sok pornót néz.”
 • 43. Jandex 2010. március 09. 06:27
  „41. hozzászólás pancser
  Itt EGY "nőről" van szó,aki a barátnői,a pszichológus szerint is rendszeresen arról fantáziált,hogy őt piszkosul megsexuálják! Igen Anikónak igaza van,hogy egy ÉPESZŰ Nő nem jár bíróságra csak úgy,hacsak nincs feltűnési viszketegsége!!!! Hat azaz 6 perccel nem tudnak elszámolni a skacok/ami alatt elvitték,megcsinálták,visszahozták szerinted!!/,a ribi papírjai nem voltak rendben,mivel nem volt nála a forgalmi ez is oka volt hogy a lakásáig kísérték!/mint a sírása ami miatt megállították!!!/Felment a forgalmiért,lejött de csak 2 hét múlva jutott eszébe,hogy őt megerőszakolták és telefonálni kellene!!!/Azért ha Valaki ellenáll annak még hetek múlva is nyoma van mivel csíp,rúg,karmol,harap,a sikongatását sem hallotta senki/igaz mellékutcáról beszélt a "hölgy",azért ennyi már sokk/!
  "Fiatal férfiak, erejük tudatában hajlamosak olyan tettekre a kiszolgltatotakkal szemben ami Zsanettel is történt." Mondod te!!!
  Hát sajnállak ha neked csak így lett Nőd,de ez magyarázat a H.sz.-ra!
  Igen van Anyám,sőt anyósom is <moderálva>”
 • 42. Ibrox 2010. március 08. 23:58
  „Csak egy kérdésem van: titkosították az aktákat? (ha igen,nincs több kérdésem)meg sem születtem...”
 • 41. pancser 2010. március 08. 23:36
  „Jandex! Fura véleményed van a nőkről <moderálva> Van anyád, nővéred, lányod ,feleséged? Anikónak igaza van, Zsanettet vszleg megerőszakolták. Amikor az ügy kezdődött akkor tűntek el a bizonyítékok. Fiatal férfiak, erejük tudatában hajlamosak olyan tettekre a kiszolgltatotakkal szemben ami Zsanettel is történt. Ha jól tudom 25 perc hiányzik a történetből. Zsanettnek rendben voltak a papírjai, akkor miért tartott 25 percig az igazoltatás?”
 • 40. Mankapunka 2010. március 08. 23:21
  „load
  Mondtam, 5 az 1 ellenél is mindegy egy szőrszál,mondhatják azt,hogy megmotozták,mert droggyanús volt a pupillája,és máris ott a szőrszál.

  kresz75
  Ezt meg akkor hiszem el,ha az elítélt rendőr mondja el a saját szavaival.”
 • 39. load 2010. március 08. 22:44
  „38. Anikó69
  Ezt - tekintettel a nőnapra - inkább nem kommentelem.”
 • 38. Anikó69 2010. március 08. 22:42
  „Szerintem ha nem lenne igaz,akkor nem harcolna az igazáért.Ilyet nem talál ki egy nő,nem dicsekvésre való téma.Ép elméjű ember fölöslegesen nem jár bíróságra,csak ha muszály.Miért menne bele egy hosszú bírósági hercehurcába egy nő,ha nem az igazát akarja bizonyítani?
  Azzal hibát követett el a nő,hogy nem azonnal ment feljelenteni a nemierőszakot.Frissibe meglett volna a bizonyíték.Hacsak nem gumit használtak,mert akkor nincs dns.
  Szerintem igaz lehet a története Zsaninak.Sajnálom szegény nőt,nem elég hogy megerőszakolták,megalázták,még ráverik a per költséget is majd.”
 • 37. load 2010. március 08. 22:41
  „"21. Mankapunka
  Itt az a lényeg,hogy a rendőr bármit megtehet,ez a jó példa rá a Zsanett. ennyire ne legyél már szemellenzős."
  Vannak esetleg bizonyítékaid a rendőrök ellen?
  Mert ha neked sincsenek, akkor mire jó példa Zsanett?
  A saját szemellenződre.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó miatt kiürítették a Hungexpo területét

Bombafenyegetés miatt kiürítették az Utazás kiállításnak is helyet adó Hungexpo területét a rendőrök… Tovább olvasom