Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Fellegi: nem a médiatörvényt, hanem annak kommunikációját ˝rontották˝ el

Fellegi Tamás szerint a médiatörvény "rendben van": a jogszabályt nem, hanem annak kommunikációs kezelését rontották el, különösen a törvény elfogadása körüli időszakban.
A nemzeti fejlesztési miniszter ezt azután nyilatkozta szombaton az MTI-nek, hogy a brit hetilap, az Economist véleményblogja - magyar hírportálok ismertetése szerint - azt írta: az egyik magyar miniszter egy protokollvacsorán a desszertnél vulgáris kifejezést használva azt mondta a külföldi újságíróknak, hogy elrontották a médiatörvényt.

Fellegi Tamás ezzel összefüggésben az MTI-nek kifejtette: csütörtök este egy budapesti étteremben vacsorát adtak a Brüsszelből érkezett újságíróknak. A rendezvény maga két részből állt, egy sajtóértekezletből és a vacsorából. Az értekezleten alapjában véve a magyar EU-elnökségről volt szó, majd a vacsoraasztalnál szóba került a médiatörvény is, amellyel kapcsolatban az újságírók számos kérdést megfogalmaztak.

A tárcavezető szerint nagyon őszinte, nyílt beszélgetés volt, amelynek során az újságírók több ponton ellenvéleményt fogalmaztak meg, ő azonban megismételte, amit Orbán Viktor kormányfő aznap délelőtt már elmondott a nemzetközi sajtó előtt az ügyben. (A miniszterelnök kijelentette: a médiatörvénnyel kapcsolatban Magyarország az Európai Unió bármilyen eljárását elfogadja, hiszen tagja az EU-nak, viszont ragaszkodik a diszkriminációmentességhez.)

A beszélgetés során - folytatta Fellegi Tamás - elhangzott az a kérdés is, hogyha ennyire pozitív az álláspontja a médiatörvényről, hogyan alakulhatott ki a mostani helyzet. Erre válaszul a miniszter - mint felidézte - azt mondta: a médiatörvény szerinte rendben van, amit "nagyon csúnyán elrontottunk, az gyakorlatilag ennek a kommunikációs kezelése volt. (...) Nem voltunk elég ügyesek, aktívak abban, hogy ne hagyjuk ebbe a háborús logikába belecsúszni a kérdést". Véleménye szerint különösen a médiatörvény elfogadása körüli időszak hetében nem voltak elég aktívak.

"Nem a médiatörvényt rontottuk el, hanem a helyzet kezelését abban a fázisban" - tette hozzá, megjegyezve, hogy szerinte nem tettek meg mindent azért, hogy megfelelően ismertessék a szándékaikat. Ehhez képest az, ami megjelent az Economist véleményblogjában, azt a látszatot kelti, "mintha én a vacsora elején még támogattam volna a médiatörvényt, majd a vacsora végére, mire elértünk a desszertborhoz, már azt mondtam, elrontottuk. Ez nem igaz" - jelentette ki a fejlesztési miniszter.

Olvasóink írták

 • 12. load 2011. január 09. 11:58
  „7. Dirac
  Azért ez nem így van.
  A Fideszre elég rendesen ráégett mindaz, amiről karácsony óta a külföldi lapok cikkeznek.
  Az újévi jókívánságok kapcsán sok külföldi barátommal partneremmel beszéltem telefonon.
  A második mondatuk ez volt: Úristen, kit választottatok ti meg!?”
 • 11. VJack 2011. január 09. 07:46
  „Ejnye, az élősködés is moderálandó? Ezen túl hogy írnak majd pl. a piócáról?”
 • 10. SPS 2011. január 09. 06:12
  „Hamarosan eljön az az idő is amikor a fideszen belül elkezdik keresni a "belső ellenséget", és az az idő is eljöhet majd, hogy "Érted jöttünk elvtárs nem ellened...", csak hát az nekünk sem lesz jó.”
 • 9. VJack 2011. január 09. 00:32
  „No, hát akkor akik elrontják a kommunikációt, azok hogyan akarnak épp a kommunikációba beleszólni? Oszt´ ha azt mondja mondjuk a "bűnös média", hogy épp csak a cigánybűnözésről szóló téma kommunikációját rontották el? Vagy mondjuk a holokauszt.<moderálva> kommunikálták csak hibásan?

  OV, szégyelld magad. Sőt, köpd szembe 20 évvel ezelőtti önmagadat. Persze sejthető volt, hogy mit kezd a túlhatalommal egy hataloméhes bagázs.”
 • 8. miracle 2011. január 08. 20:26
  „Dirac
  Na persze Felleginek lehet bamegolni, a médiának nem.
  A média nem indul a választásokon.”
 • 7. Dirac 2011. január 08. 20:07
  „Csak a média nem veszi észre, hogy saját magunk ellen dolgoznak ezzel a "lejáratókampánnyal", az emberek szépen lassan megcsömörlenek már a sok sárdobálástól, vannak ennél fontosabb dolgok is, amivel a szürke hétköznapokban meg kell küzdeni (egyébként kíváncsi lennék egy nézettségi mutatókra ezekkel a cikkekkel kapcsolatban (pl.: hogy mennyi volt 1-2 hónapja és mennyi most)). Már azon se csodálkoznék, ha Orbán fizetné a sok bértollnokot annak érdekében, hogy az emberek figyelme inkább erre fókuszálódjon, vagy pedig tudja ő is, hogy hosszútávon szépen lecseng az érdeklődési görbe.

  "A Fidesz a médiatörvény kommunikációját kúrta el" - forrás: index

  Erről beszélek itt is, és egy másik cikknél is említettem már, Orbán nem fogja elveszíteni a következő választásokat sem, amíg folyamatosan ilyen minősíthetetlen hangvételű főcímek jelennek meg (amik reprezentálják a neoliberálisok értékrendjét). Ezzel a címmel, és azzal az intelligenciával, ami ehhez a hangnemhez társul, láthatjuk hogy melyik réteg kapálózik igazából a bevezetés ellen (mindhiába... szerencsére).”
 • 6. öszödiböszme 2011. január 08. 19:17
  „A médiatörvény is olyan mint a kormányunk/fújj/. Erre szokták mondani fekáliából nem lehet várat építeni! Nem a kommunikáció rossz. A kormány egy rakás .......!”
 • 5. mir 2011. január 08. 18:49
  „Érdekes még a fityeszes képviselők egy része szerint is módosítani kéne a törvényt csak szóljál és jól pofán vágnak esete forogna fent esetükben.

  Bakancska nem unod ezt a folytonos kapálózást?”
 • 4. Túrabakancs 2011. január 08. 17:55
  „Számítani kell az elkövetkezendő hónapokban arra, hogy az ellenséges főleg szoclib kölföldi és belföldi lapok
  szétszedik a kormányunk tagjainak minden egyes mondatát szavát amit nyilatkoznak. Nem is lenne szabad
  ezekre válaszolni, bár az igaz, ez sem megoldás. Ami igaz Fellegi mondatában többek között az, hogy a Fidesz
  kommunikációja sokszor kritikán aluli. Nagyon sokat számít, jó lesz ha erre legközelebb nagyobb hangsúlyt
  fektetnek. Egyébként NEM FOG A KORMÁNY VISZAKOZNI A MÉDIATÖRVÉNY ÜGYÉBEN, jó esetben csak a forma-
  litás terén.”
 • 3. miracle 2011. január 08. 17:50
  „A "we fucked it up" némileg mást jelent, mint elrontani...
  http://www.economist.com/blogs/charlemagne/2011/01/european_politics”
 • 2. Kovácsbéla 2011. január 08. 17:48
  „Az ujságírók nagyon ki tudják forgatni a szavakat...”
 • 1. sorok_közt 2011. január 08. 17:43
  „Szerintem meg a Fellegit rontották el... :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább nőtt az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

A gyors felmelegedés következtében tovább nőtt a belvizes terület nagysága az Alsó-Tisza vidéken, a becslések szerint 844 négyzetkilométer van víz alatt. Tovább olvasom