Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Ezek voltak az idei év halálos munkahelyi balesetei

Idén 12 olyan haláleset került nyilvánosságra, melyekhez munkavégzés közbeni sajnálatos balesetek vezettek.
Munkavégzés közben halálos áramütés ért egy 31 éves baksi férfit Mindszenten kedd délután. A férfi a kezében lévő, méréshez használt alumíniumrúddal véletlenül megérintette a magasfeszültségű vezetéket.

Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása a 2014-ben történt, nyilvánosságra került halálos munkahelyi balesetekről:

2014. február 23. - A Mátrai Erőmű Zrt. visontai bányaterületén, az M14-es szállítószalagfejnél baleset történt, egy 50 év körüli verpeléti férfi életét vesztette.

2014. március 13. - Egy ember meghalt, kettő életveszélyesen, három könnyebben megsérült egy vasúti tartálykocsi karbantartásakor a Debrecenhez közeli Apafán. A korábban gáztárolásra használt tartálykocsiba négyen mentek be dolgozni, és mindannyian eszméletüket vesztették, miként a két, segítségükre siető munkatársuk is. A mentők egy emberen már nem tudtak segíteni.

2014. március 25. - Egy ember meghalt, egy súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült egy sajóbábonyi ipartelepen történt tartályrobbanásban.

2014. április 9. - Beszorult az általa irányított mezőgazdasági munkagép alá és meghalt egy gépkezelő a Baranya megyei Magyarsarlóson. A baleset akkor következett be, amikor az erdőtisztításra használt munkagép egy domboldalon felborult.

2014. április 15. - A helyszínen életét vesztette egy férfi, akire rakodás közben farönk esett egy barcsi erdészeti telepen.

2014. április 23. - Nyékládháza II. számú bányaüzemében egy osztályozószalag "elkapta" egy 45 éves nyékládházi férfi kezét, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

2014. április 25. - Meghalt egy felújítást végző munkás Kisvárdán, a baromfifeldolgozó üzemben, ahol az egyik raktárépület födémje rászakadt négy férfira. Társai nem sérültek meg.

2014. április 26. - Meghalt egy alpinista építőmunkás a debreceni Nagyerdei Stadionnál, miután tetőfedés közben 15 méter magasból lezuhant.

2014. május 7. - A Zala megyei Ligetfalván felborult egy traktor, amelynek vezetője a jármű alá szorult. A traktoros kórházba szállítás után belehalt a sérüléseibe.

2014. június 5. - Halálos baleset történt a Mol Nyrt. százhalombattai telephelyén, ahol a cég egyik alvállalkozójára zuhant egy négyszáz tonnás autódaru gémszerkezetének egyik eleme.

2014. augusztus 13. - Felborult járműve alá szorult a Baranya megyei Diósvioszlón egy traktoros, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.
2014. augusztus 14. - Kazincbarcikán, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. egyik munkaterületén ráomlott a föld egy munkásra, aki másnap a kórházban meghalt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamos gázolt halálra egy férfit Budapesten

A baleset az Üllői úton, a Szarvas csárda térnél történt. Tovább olvasom