Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Eurobarometer: a munkanélküliség az országban a legfontosabb kérdés

A magyarok 61 százaléka szerint a munkanélküliség az a legfontosabb kérdés, amellyel jelenleg Magyarországnak szembe kell néznie, 45 százalék pedig az ország gazdasági helyzetét említette - derül ki az Eurobarometer tavasszal készített felméréséből.

A felmérést májusban végezték személyes beszélgetések formájában, a 27 európai uniós tagállamban összesen 26.641 embert kérdeztek meg.

A jelenlegi problémák megnevezésénél kiderül, hogy Magyarországon az uniós 48, valamint 40 százalékos átlagánál jobban foglalkoztatja az embereket a munkanélküliség kérdése és a gazdasági helyzet. Ugyanakkor a 27 tagállam válaszainak összesítése is azt mutatja, hogy ezek miatt a kérdések, valamint a növekvő árak miatt aggódnak leginkább az emberek.

Arra a kérdésre, hogy melyek azok a problémák, amelyekkel személyesen szembe kell nézniük a megkérdezetteknek, a magyarok 57 százaléka említette a növekvő árakat, 28 százalék pedig a gazdasági helyzetet. Utóbbi megközelíti a 25 százalékos uniós átlagot, ugyanakkor az az uniós polgároknak csak átlagosan 38 százaléka aggódik az infláció miatt.

A magyar megkérdezettek csupán 4 százaléka ítéli teljesen jónak az ország jelenlegi gazdasági helyzetét, míg a többiek szerint az teljesen rossz. Az uniós átlag a "teljesen jó" válaszok tekintetében 22 százalék, 77 százalék pedig úgy véli, hogy teljesen rossz a gazdaság helyzete.

A magyarországi válaszadók 32 százaléka vár javulást a gazdasági helyzetben egy éven belül, 41 százalék szerint nem változik a helyzet, a megkérdezettek negyede szerint pedig rosszabb lesz. A javulást illetően az uniós átlag kissé pesszimistább: csak 24 százalék vár javulást, míg 35 százalék szerint változatlan marad a helyzet, 36 százalék pedig romlást vár.

A felmérésből az is kiderül, hogy az európaiak 75 százaléka úgy gondolja, hogy az Európai Unió tagállamai között erősebbnek kell lennie a gazdasági és pénzügyi szakpolitikák koordinálásának ahhoz, hogy hatékonyabban lehessen felvenni a harcot a gazdasági válsággal szemben.

Az európaiak 72 százaléka támogatja, hogy az EU szigorúbb felügyeletet gyakoroljon a legfontosabb nemzetközi pénzügyi csoportok tevékenysége felett. Ez a 2009-es őszi Eurobarométerhez viszonyítva négy százalékpontos növekedés - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 3. janika 2010. augusztus 28. 06:23
  „No" igazszó" írásod sok helyre cikkhez beillik! Sőt be is teszem annyira egyetértek vele. Hátha a fejülhöz kapnak az illetékesek.”
 • 2. igazszó 2010. augusztus 26. 23:05
  „Valóban a legfontosabb kérdés lenne, és rendezni is, de magyarországon a szegénység nagyon sok hivatalnak jó üzlet! Lehet pénzt szerezni, pályázni, aztán fiktiv iratokat gyártani, fiktiv célcsoporttal, és megvannak összeköttetések számlákat szerezni, és akiknek segíteni kellene kellene, azt sem tudják, hogy csak fiktiv névként beírják célcsoportba, hogy a pénzt felvehessék az Önkormányzatok, és önmkormányzati intézmények!!!!Maffiózoké a jövö, csiszolt apparátussal dolgoznak, és senki nem lellenőrzi a pénzfelhasználást sem, hisz soknak kell leosztani ezekből a pénzekből...bizonyára vannak érdekeltségeik az ellenőrző szerveknek is! Egy önkormányzatnál egy polgármester, egy jegyző mindent megtehet!
  ÉBRESZTŐ!”
 • 1. janika 2010. augusztus 26. 17:53
  „No most verjék a politikusok és a szekértolóik a nyálukat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt és kiégett egy kisteherautó Iharosnál - fotók

Kigyulladt és kiégett egy rakomány nélküli kisteherautó Iharos külterületén a Csurgó felé vezető… Tovább olvasom