Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

EU-elnökség - Fontosabb programok

A magyar uniós elnökség alatti fontosabb programok 2011. április 25-május 1. között.

2011. április 27-28. - A magyar EU-elnökség keretében Gödöllőn tartja informális ülését a szociális védelmi bizottság. (A testület havonta tanácskozik, félévente egy alkalommal a soros EU-elnök országban.)

2011. április 27-29. - Magyarország soros EU-elnöksége alkalmából Budapesten rendezik meg a SIRENE vezetői értekezletet, amelynek témája a schengeni együttműködési folyamat összehangolása.

2011. április 27-29. - A soros magyar EU-elnökség keretében Budapesten tartja informális ülését a tudományos és műszaki kutatási bizottság (ERAC). (A stratégiai politikai tanácsadó testület feladata, hogy segítse az Európai Bizottságot és a Tanácsot az Európai Unió kutatási és technológiai fejlesztési feladatainak teljesítésében.)

2011. április 28. - A soros magyar EU-elnökség keretében európai munkavédelmi konferenciát rendeznek Budapesten, és átadják a 2010-2011 évi Helyes gyakorlat díj pályázat kitüntetéseit.

2011. április 28-29. - A soros magyar EU-elnökség keretében Budapesten megrendezik az európai határőrizeti ügynökség (Frontex) workshopját, amelynek egyik témája az illegális migráció elleni fokozott fellépés értékelése.

2011. április 28-29. - A soros magyar EU-elnökség keretében Modernizált EU szociális biztonsági koordináció - az első év tapasztalatai - hogyan tovább? címmel konferenciát tartanak Gödöllőn abból az alkalomból, hogy 2010. május 1-jén új szociális biztonsági koordinációs rendeletek léptek életbe az EU-ban.

2011. április 28-29. - Az EU soros magyar elnöksége és az Európai Bizottság szervezésében Budapesten konferenciát tartanak arról, milyen szerepet kapjanak az állami foglalkoztatási szolgálatok a fiatalok munkavállalási lehetőségeinek bővítésében.

2011. április 29-30. - A soros magyar EU-elnökség alkalmából megrendezett Hungary in Focus című brüsszeli rendezvénysorozat keretében rövidfilmfesztivált rendeznek magyar rendezők munkáiból.
2011. május 1. - Megszűnnek az osztrák és német munkaerő-piacon a magyar munkavállalókkal és hét másik, 2004-ben csatlakozott európai uniós ország (Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Lengyelország, Észtország, Lettország és Litvánia) munkavállalóival szemben a még meglévő korlátozások.

2011. május 1. - A soros magyar EU-elnökség keretében Budapesten megkezdődik a városfejlesztésért felelős vezetők háromnapos tanácskozása, amelynek keretében konferenciát tartanak "a demográfiai folyamatok hatása a városokra" témában.

2011. május 1. - Művészet a tavon címmel kortárs szoborkiállítás nyílik a Szépművészeti Múzeum rendezésében Budapesten, a városligeti Csónakázó-tavon Magyarország európai uniós elnöksége alkalmából. A tárlatra 25 alkotó kapott meghívást az Európai Unió tagállamaiból. (A kiállítás szeptember 30-ig tart nyitva.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogsértő gyöngyössolymosi döntés

Jogsértő Gyöngyössolymos önkormányzatának azon döntése, amelyben a településen nem kívánatos… Tovább olvasom