Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

EU-csúcs: Orbán kijelentette, hogy folytatják a rezsicsökkentést

Magyarországon folytatódik a rezsicsökkentés mind a háztartások, mind a vállalkozások számára - mondta Orbán Viktor az EU-csúcson.
18:26 - Deficiteljárás - Orbán: Magyarországnak ki kellene kerülnie az eljárás alól

A matematika szabályai szerint Magyarországnak ki kellene kerülnie a túlzottdeficit-eljárásból - fogalmazott szerdán Orbán Viktor az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy ez hosszú és fájdalmas folyamat volt. Elmondta, hogy a kormányon belül is vita van akörül, vajon szükség van-e a két hete bejelentett összes intézkedésre. Ő személy szerint annak a híve, hogy a kiadási zárolásokon kívül arra is szükség van, hogy bizonyos egyszeri kiadásokat egyszeri bevételekből fedezzenek, az állami vagyon terhére, megemeljék a pénzügyi tranzakciós illetéket, a bankadót, az "energiaadót", és bevezessenek egy új reklámadót. Orbán Viktor hozzátette, hogy ez még nem kész döntés.

18:10 - A magyar kormánynak nincs vitája a német kancellárral

A magyar kormánynak nincs vitája Angela Merkel német kancellárral, és a Fidesznek sincs a Németországban kormányzó CDU-val - hangoztatta Orbán Viktor az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök szerint megkerülhetetlen tény, hogy Németországban az ősszel választások lesznek, és Magyarország nem akar a német belpolitikába sem beavatkozni, sem a kampány témájává válni. A kormányfő kijelentette: a kormány tagjait is utasította, hogy ne kommentálják a német választási kampány eseményeit.

18:07 - Orbán: folytatjuk a rezsicsökkentést

Magyarországon folytatódik a rezsicsökkentés mind a háztartások, mind a vállalkozások számára - jelentette be szerdán Orbán Viktor az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

A kormány a vállalatok által használt energia árát is állami eszközökkel fogja csökkenteni - szögezte le a miniszterelnök. Orbán Viktor egyúttal világossá tette, hogy Magyarország érdekelt az egységes uniós energiapiac létrejöttében, de ennek megvalósulását rövid távon nem, csak középtávon látja elképzelhetőnek.

Olvasóink írták

 • 9. zeta62 2013. május 24. 14:05
  „:)”
 • 8. zeta62 2013. május 24. 12:51
  „Rezsicsökkentés. Aham. Akkor mégis mitől kell többet fizetni?
  Láttam egy éves elszámolás számláját:
  Vastag betűkkel ráírták: ebben az évben 7800 ft-al kevesebb a fizetni valója, a rezsicsökkentésnek köszönhetően.
  Viszont a 18000 nettó rendszerhasználati díj, és a pénzeszközök +2000, kapcsolt termék szerkezet átalakítás 4500, elosztói forgalmi díj 29000, az elosztói veszteség( tudjukkik áramlopásai) 9000 ft, végül 30 %-al magasabb díjat eredményezett.
  Hát kösz b+.”
 • 7. Valaki 2013. május 23. 20:56
  „Demizsonny, mi köze az internáciknak a német befektetőkhöz (gyarmatósítókhoz)? :)))
  janicsár”
 • 6. Valaki 2013. május 23. 20:54
  „Merkel egy megtűrt kis senki. Jövőre már senki sem emléxik rá. :)))”
 • 5. oxana 2013. május 23. 18:36
  „3. Valaki

  Te még a pincsi kutyája vagy a lábtörlöje se lehetnél neki. Merkel vezeti Németországot, érted, vezeti, ha mond neked valamit ez a szó, rendesen, higgadtan , remek tanácsadói vannak. De egyszer nála is elfog szakadni a cérna, ha tovább hallgatja Orbánt. Mit csinál a te Viktorod? Vezeti Magyarországot, de a szakadék partjára, ahol már csak egy lépést kell tenni. De elöre. De nehogy cserben hagyd! Ugorj be vele együtt a szakadékba, ha olyan betegesen imádod.
  Kímélj meg és ne fröcsögj nekem! Mert rosszul leszek.”
 • 4. Demalgon 2013. május 23. 12:23
  „Majd ha egyszer eltűnnének a német vállalatok, kíváncsi vagyok mennyire mernél bátran ugatni valagi. Még tanúvédelmi programot is kérnél magadra.”
 • 3. Valaki 2013. május 23. 10:16
  „Dedóka, merkel egy senki. :))
  <moderálva>”
 • 2. dödike 2013. május 23. 08:57
  „Nemhogy bocsánatot kérne Merkeltől,hanem neki áll fejjebb.Ezt a bunkóságot.”
 • 1. tudorka 2013. május 22. 20:05
  „EDF DÉMÁSZ 200 fő és jön a többi, hajrá, de a sok aláíró fogja be a pofáját, ha nem lesz energia.
  Az, hogy háromszor annyi államtitkár van, mint eddig az senkit ne zavarjon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2006-os tüntetések: felmentett két megvádolt rendőrt

Bizonyítottság hiányában, nem jogerősen felmentett két rendőrt a közokirat-hamisítás vádja alól a… Tovább olvasom