Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Érettségi: csütörtökön kezdődnek az emelt szintű szóbeli vizsgák

A tanulók 38 813 vizsgán, 147 vizsgahelyszínen, 2553 tantárgyi bizottság előtt adnak számot tudásukról.
Csütörtökön kezdődnek és jövő csütörtökig tartanak az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák. A tanulók 38 813 vizsgán, 147 vizsgahelyszínen, 2553 tantárgyi bizottság előtt adnak számot tudásukról - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Mint írták, az érettségizők emelt szinten 73-féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga is. A szóbeli tételeket az Oktatási Hivatal készítteti, és a kormányhivatalok közreműködésével juttatja el a háromtagú tantárgyi bizottságokhoz. Az emelt szintű vizsgákat a húsz megyei, illetve fővárosi kormányhivatal szervezi.

Utaltak arra is, hogy a tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízza meg. A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja külön-külön értékeli a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére.

A tantárgyi bizottság egyéni osztályozóívet állít ki minden vizsgázóról, ezt a vizsgaszervező kormányhivatal megküldi az illetékes érettségi vizsgabizottságnak - tették hozzá.

Az emelt szintű szóbelik után, június 17-től 28-ig tartják a középiskolákban a középszintű szóbeli vizsgákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egervári kísérletezik a Kuvait elleni meccsen Győrben

A kísérletezésre használja majd csütörtökön a Kuvait elleni felkészülési mérkőzést Egervári Sándor… Tovább olvasom