Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Életmentő rendőröket jutalmaztak Zalaegerszegen

Bátorság Érdemjelet vehetett át szerdán két zalaegerszegi rendőr, akik júliusban, egy tűzoltó segítségével az utolsó pillanatban kaptak el egy férfit, aki le akart ugrani a zalai megyeszékhely tv-tornyából.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter által adományozott érdemjelet a zalaegerszegi rendőrkapitányság két rendőre, Kapuvári Máté főhadnagy és Balázs István törzszászlós vehette át kiemelkedően bátor helytállásuk elismeréseként Tiborcz János megyei főkapitánytól, az 1956-os forradalom és szabadságharc közelgő évfordulója kapcsán tartott rendőrségi ünnepség keretében - közölte Csizmazia Péter.

A zalai sajtóreferens akkori beszámolója szerint július 20-án este 20 óra előtt egy zalaegerszegi férfi telefonon arról értesítette ismerősét, hogy öngyilkossági szándékkal felmegy a tv-toronyba. Az ismerős azonnal értesítette a rendőrséget. Miután a torony már zárva volt, a negyvenes éveiben járó férfi a záró rácson átmászva a torony külső lépcsőjén indult felfelé, egészen a kilátó aljáig.

Ahogy felért a mintegy 60 méteres magasságba, kiült a korlátra, és sem a helyszínre érkező rendőrökkel, tűzoltókkal, mentőkkel, pszichológussal, sem pedig az ott tartózkodó hozzátartozójával nem akart szóba állni. Miután szóban nem tudtak hatást gyakorolni a férfira, egy rendőrökből, tűzoltókból, mentőkből és pszichológusból álló csoport indult felfelé. Az elkeseredett ember már csak akkor pillantotta meg őket, amikor a közelébe értek.

A két zalaegerszegi rendőrnyomozó és egy tűzoltó gyors reakciójának köszönheti az életét, mert éppen az utolsó pillanatban kapták el az akkor már ugrani készülő férfit, akit ezt követően a mentők kórházba szállítottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvtár épül Siófok legnagyobb idei beruházásaként

Siófokon szerdán lerakták az új városi könyvtár alapkövét, amivel kezdetét vette az önkormányzat 1,4… Tovább olvasom