Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Egy kislány meghalt, öten azonban túlélték amikor egy ladik a Dunába borult

Érsekcsanád és Veránka szigete között a Dunába borult egy csónak melynek utasai közül egy kislányt már csak teljesen kihűlt állapotban tudtak a vízből kivenni, öt felnőttet pedig az utolsó pillanatban húztak ki a vízből pénteken este - mondta az MTI megkeresésére Bányai Gábor (Fidesz), a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, aki Veránka szigetén meghallotta a segítséget kérők kiáltását és egy hajóval a segítségükre sietett.
Veránka szigetén, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat üdülőjében turisztikai fórumot tartottunk, melynek végén az üdülő vízibuszával indultunk vissza a Bács-Kiskun megyei oldalra, én azonban a többiektől egy véletlen folytán lemaradtam és ekkor hallottam meg a Duna közepe felől a kiabálást - emlékezett vissza a történtekre Bányai Gábor. Azonnal szólt a hajón tartózkodó hajóvezetőnek és a matróznak, valamint a megyei turisztikai hivatal igazgatónőjének és egy kishajóval a vízbe borult család segítségére siettek. Nehéz megbecsülni, de elég hosszú ideig tartott, míg a keresőlámpával az öt felnőttet sikerült a sötétben a kishajóba beemelni, majd a kislány már mozdulatlan testét is kihúzni a vízből - mondta a közgyűlés elnöke, aki a kihűlt gyereket személyesen vette ki a vízből. A felnőtteknek is már csak perceik voltak hátra, mert a jéghideg vízben lehetetlen lett volna partra úszniuk - tette hozzá. Bányai Gábor elmondta: Mire partra értek, akkorra megérkeztek a mentők, a tűzoltók és a rendőrök is. A felnőtteket kórházba szállították, a kislányt is elvitték, de 29 fokra hűlt le a teste, s a mentősök már nem tudták a légzését elindítani - fűzte hozzá.

Olvasóink írták

 • 4. Csetneky 2011. február 05. 20:41
  „A felnőttek felelőtlenségéért szegény kislány az életével fizetett. Részvétem a családnak.

  Egyébként az első hozzászólást alapul véve ez a cikk egy nagy hazugság. Mire jó ez?”
 • 3. sturmtiger 2011. február 05. 19:30
  „Jeges Dunában ladikozgatni meg ráadásul gyermekkel ész nemsok az biztos.Nem tudnának rá venni, hogy hajókázzak ilyenkor a Dunán annyit meg fizetni sem tudnának, hogy a gyermekemet beleültessem.Nagyon sajnálom azt a szegény kislányt.”
 • 2. Hyppolit 2011. február 05. 16:40
  „Végtelenül sajnálom a kislányt, akire a felnőtteknek kellet volna vigyázni.Január végén a jéghideg vízben ladikozni bármi okból is, ....hát hadd ne osszam a jelzőket.Az már csak további kérdés, hogy többen ültek-e a ladikban a megengedettnél, volt-e vízijártasági engedélye a "hajóparancsnoknak", illetve fogyasztott-e alkoholt? Továbbá milyen volt a ladik műszaki állapota?”
 • 1. háté 2011. február 05. 12:29
  „hír.tv

  "Pénteken délután borult fel egy ladik öt felnőttel és egy gyermekkel a Duna érsekcsanádi szakaszán. A család a folyó túloldalára tartott egy disznóölésre, amikor - eddig nem tisztázott okból - ladikjuk felborult, s mindannyian belezuhantak a dermesztő vízbe. A közeli szigeten megtartott turisztikai konferencia vízibusszal hazafelé tartó résztvevői vették észre a fuldokló embereket."

  Bizony a két leírás, nem ugyan az!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset a 61-es úton

Életét vesztette péntek este egy 27 éves nagykónyi férfi a 61-es úton, amikor az általa vezetett… Tovább olvasom