Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

˝Dzsina˝ majdnem ölt: elhagyták a kórházat a droghasználó fiatalok - fotók

A droghasználat miatt súlyos, életveszélyes állapotba került három fiatal közül ketten már elhagyhatták a kórházat.
A droghasználat miatt súlyos, életveszélyes állapotba került három fiatal közül ketten már elhagyhatták a kórházat, harmadik társuk pedig a nap folyamán mehet haza - tudta meg az MTI vasárnap Zacher Gábortól, a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház telephelye (volt Erzsébet kórház) klinikai toxikológiai osztályának vezetőjétől.

A három fiatal GHB, más néven a Gina nevű kábítószert fogyasztott és eszméletlen állapotban találtak rájuk.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek szombaton annyit mondott: a három, 17 és 22 év közötti fiút a III. kerületből szállították kórházba.

Korábban:

Életveszélyes állapotban fekszik a fővárosi Erzsébet Kórház toxikológiai osztályán három fiatal férfi, aki GHB, más néven a Gina nevű kábítószert fogyasztott - közölte Zacher Gábor toxikológus szombaton az MTI-vel.

Drogoztak: életveszélyes álapotban került kórházba három fiatal


A fiatalokat eszméletlen állapotban találták meg. Zacher Gábor azt mondta: jelenleg mindhárman lélegeztető gépen vannak, állapotuk súlyos, életveszélyes.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek annyit mondott: a három nagyjából, 17 és 22 év közötti fiút a III. kerületből szállították kórházba.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. soproni 2012. január 09. 19:07
  „22.Sajnálom azokat a fiatalokat,akik rossz útra tévednek,de becsülöm,ha megpróbálnak talpra állni és ez csak úgy sikerülhet nekik,ha minden segítséget megkapnak hozzá.”
 • 22. öröksoproni 2012. január 09. 14:44
  „soproni
  Igazad van, a "legjobb" családokban is előfordulhat bármi. De mégiscsak ez a ritkább, a gyakoribb sajnos az, hogy a gyereket nem hogy nem nevelik, de meg sem próbálják.”
 • 21. soproni 2012. január 09. 14:21
  „20.öröksoproni.Sajnos a környezetemben tapasztaltak alapján "pamutzoknival"kell,hogy egyetértsek.Élő példa:Szerető,gondoskodó ,anyagi gondoktól és minden káros szenvedélyektől mentes összetartó , mindig jó példát mutató szülők,konfliktus mentes élet a nagyon jól tanuló leány 18 éves koráig.Egy rosszullét után derült ki,hogy a lány évek óta drogozott és már sajnos napi szinten használta a szintetikus butítókat,amiket lopott és kölcsön kért pénzekből vásárolt.Az apa belebetegedett a csalódásba és lassan teljesen tönkremegy az egészsége ,már nincs családi idill és mindenkit ellenségként kezel , felelősöket keresve és hibáztatva .Ez nem megoldás,mert kihat a környezetére!Azért van a szülő,hogy ,ha minden szeretet és gondoskodás ellenére rossz útra tér a gyereke ,azt visszaterelje a helyes útra,ne másokra hárítsa a felelősséget és ne megvetést kapjon az,aki segítségre szorul.Bármelyikünkkel előfordulhat hasonló még akkor is,ha mi szülők biztosak vagyunk abban,hogy mindent jól csináltunk”
 • 20. öröksoproni 2012. január 09. 09:58
  „pamutzokni
  De bizony nevelés kérdése. A biztos, bizalomteljes, szerető családi háttér kérdése. Amelyik gyermekben kicsi kora óta rögzülni tud a családjának egészséges, de nem prűd, agyonfegyelmező erkölcsi értékrendje, az határozottan nemet fog mondani mindarra, ami káros a számára. Csak hát ez melós dolog ugye, a gyerekre odafigyelni, nem mindenki vállalja be.”
 • 19. Tündenéne 2012. január 09. 08:17
  „Én csak azt nem értem, hogy ha valaki szombaton súlyos, életveszélyes állapotban, lélegeztetőn fekszik a kórházban, az hogy lehet ma már otthon? :-O”
 • 18. hunter111 2012. január 09. 08:07
  „Az ilyenekkel kifizettetném a fuvart meg a teljes kórházi ellátást!Ha egy ittas embert visznek be gyomormosásra neki is ki kell fizetni azt.Senki nem állt mögötte fegyverrel hogy vegye be azt a drogot.Nem tudom sajnálni az ilyen hülyéket!”
 • 17. pamutzokni 2012. január 08. 23:15
  „Bezzeg az én időmben...
  ...Nem vagyok rá büszke, de a "mi időnkben", a 90-es évek elején mint kisemberek hasist nyomtunk meg ecstasyt és speed-et. A füvet akkor még nem nagyon árulták külön, hanem szálanként előre becsavarva 200 forintért.
  Most sok sz.r szintetikus van, amit az ember ki tudja mennyire higitva kap meg, túl tudja magát lőni.
  Szó ami szó, mindig is volt és lesz drog. A szülők meg csak reménykedhetnek hogy a gyerekeik nem használnak, ugyanis nem nevelés kérdése. Jó hátterű fiatalok jobb és más cuccokat nyomnak miközben otthon azt hiszik, micsoda pedáns kis csemetéjük született.”
 • 16. boby2 2012. január 08. 22:15
  „Nem kellene megkövezni ezeket a fiatalokat.
  A mai ifjúság egy fertőben nevelkedik amit a mai felnötek hoztak létre.”
 • 15. pappe 2012. január 08. 19:41
  „"GHB, más néven a Gina " Akkor a címben miért kellett "Dzsina"-nak írni?? Ki tudja...”
 • 14. soproni 2012. január 08. 17:59
  „A"kendermagosok",hogy kerülnek ide? Rendeltek a neten valami göncöt és így jártak.Majd tanulnak az esetből és vállalják a következményeket!A szüleiket biztos,hogy sokként érte az eset,de az ő segítségükre van a legnagyobb szükségük.Lehet,hogy nekik is pont olyan gondolkodású szüleik vannak,mint amilyenek Ti,Mi és én vagyok.....reménykedjünk,hogy nekünk nem lesz hasonló élményben részünk!”
 • 13. Pzoli 2012. január 08. 16:39
  „Amikor felvonulnak a kendermagosok na akkor jöhetnek a lovasrendőrők kardlappal.Aki drogot ad el előszőr 25 másodszorra 50 botütés.Gyorsan meglehetne oldani mindent.”
 • 12. Karlos 2012. január 08. 13:56
  „Érti valaki a fiatalokat. Persze minden generációnak megvan a "bezzeg az én időmben " c storyja, de azért ami manapság megy az elképesztő. Agyatlan generációt nevelgetünk, aki facebook okostelefon lady gaga és plázák nélkül élni sem tud, ha meg unatkozik, vesz valami trutyit az interneten és magába tölti. LEhet szerencsésebbek lettek volna ha a síneken maradnak.”
 • 11. pancser 2012. január 08. 12:16
  „Vajon van-e olyan diszkó, ahol nem lehet drogot kapni? Kiskorúak tömegét szolgálják ki alkohollal és droggal,
  a hatóság meg nézi, mert nem akárkikkel kéne szembeszállni.”
 • 10. empathia 2012. január 08. 11:45
  „Mecsoka!
  Azért ez nem annyira vicces, sőt nagyon sajnálatos :(.”
 • 9. nightfall 2012. január 08. 10:45
  „Inkább örüljenek hogy nem a síneken ájultak el ! Amugy meg abszolut nem sajnálom Őket, inkább a szüleiket ! Bár lehet a szülők tehetnek a dologról,hisz nem figyeltek oda gyermekükre.Na mindegy egy szónak is száz a vége ! Szégyen és alázat ami itt folyik !Minden téren !”
 • 8. mecsoka 2012. január 08. 09:41
  „jajjj mär.... csak megprobältäk leforgatni a Mäsnaposok 3-ik reszet :P”
 • 7. bali00004 2012. január 08. 08:09
  „én nem sajnálom őket. és ha meg felépülnek, meg is büntetném mind. kábítószer birtoklásért, vagy ilyesmi. erről egy mondás jut csak eszembe:-aki kurvának megy, ne csodálkozzon, ha.......!
  mit hittek a kábszerről? tudták, ha fogyasztják, mi lehet a következménye.”
 • 6. nane 2012. január 08. 08:02
  „Mennyibe is kerül 1 nap intenzív ellátás?”
 • 5. Csetneky 2012. január 07. 23:20
  „Pedig sokak szerint a kábítószer remek dolog. Akkor?”
 • 4. unkown 2012. január 07. 20:35
  „én otthagytam volna őket, nem önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe.. persze nekem be kellett fizetni közel 4 ezer forint baleseti adót úgy hogy még sosem történt velem baleset.. érdekes egy világ ez..”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Magyarország kutyaszorítóban˝ - ezt írja a külföldi sajtó

Német, brit és lengyel lapok szinte kivétel nélkül leírták véleményüket a magyar gazdaságról és… Tovább olvasom