Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Döntésidő evaügyben

December 1-je és december 20. között dönthetnek az újonnan bejelentkező adózók arról, hogy 2011-ben az egyszerűsített vállalkozói adózást (eva) választják – áll az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) hétfőn közreadott tájékoztatójában.

Az evatörvény hatálya alá a 2011. évre új adózóként – éves 25 millió forintos bruttó bevételi határig – bejelentkezhetnek az egyéni vállalkozók, a korlátolt felelősségű társaságok, a szövetkezetek, a lakásszövetkezetek, a végrehajtói irodák, az ügyvédi irodák, a közjegyzői irodák, a szabadalmi ügyvivői irodák, az erdőbirtokossági társulatok, a betéti társaságok és a közkereseti társaságok. Egyéni cég legkorábban a 2012. évben lehet az eva alanya, az evatörvényben az adóévet megelőző naptári évre és az azt megelőző adóévre meghatározott feltételek miatt. Egyéni cégek mint jogi személyiséggel nem rendelkező adóalanyok, legkorábban 2010-ben jöhettek létre.

Az új bejelentkezés 2010. december 20-ig az illetékes igazgatóságon írásban visszavonható. Az APEH tájékoztatója szerint azoknak, akik 2010-ben az evatörvény hatálya alá tartoztak, és 2011-ben is fenn akarják tartani ezt az adózási módot, nem kell újabb bejelentkezést tenniük. Az evakörbe tartozók adókulcsa 2010 január 1-je óta a bruttó árbevétel 30 százaléka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terror alatt tartotta a családját egy férfi Kovácsvágáson

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a kovácsvágási férfit, aki terror alatt tartotta családját,… Tovább olvasom