Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

DK: még mindig nem világosak a választási szabályok

Kevesebb mint egy év van a választásokig, a DK véleménye szerint még mindig nem világos, milyen szabályok szerint lehet majd szavazni 2014-ben.
Habár már kevesebb mint egy év van a választásokig, a Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint még mindig nem világos, milyen szabályok szerint lehet majd szavazni 2014-ben – mondta Vadai Ágnes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A független országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intéz Orbán Viktor kormányfőhöz.

A politikus idézte a miniszterelnök korábbi, a tervezett előzetes választási feliratkozással kapcsolatban elmondott szavait, amelyek szerint úgy fair, hogy a választások előtt egy évvel mindenki, minden részletszabályt pontosan ismerhessen.

Vadai Ágnes hangsúlyozta, hogy jelenleg még mindig nem jelölték ki a választókerületi határokat, és sem a kampányszabályok, sem a választásért felelős szervezetek nincsenek készen. Egyúttal felhívta a figyelmet, hogy július 15. után már elkezdik kipostázni a regisztrációs nyilatkozatokat a határon túli magyar állampolgároknak.

"Mindebből arra lehet következtetni, hogy Orbán velejéig rohadt rendszere már most tudja, hogy nem lesznek tisztességes választások, ha egyáltalán lesznek" – mondta. Hozzátette: írásbeli kérdést intéznek a kormányfőhöz, akitől választ várnak arra, hogy megtartják-e a 2014-es választásokat, miként garantálja, hogy tisztességesek legyenek és "hajlandó lesz-e békésen átadni a kormányzást 2014-ben".

Kérdésre válaszolva azt mondta, ott lesz az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfőre tervezett rendkívüli ülésén, amelyet három kormánypárti képviselő kezdeményezett, mert a Fidesz szerint maffiahálózatokra emlékeztetnek a "kémkedési perként" ismert büntetőügyre adott baloldali reakciók. Kijelentette: véleménye szerint nem szemezgetni kell az eset dokumentumaiból, hanem az egészet nyilvánosságra kell hozni.

Szavai szerint a kémügyet "a 2010-es kormányváltás után építette fel ez a velejéig rohadt rezsim az aljától a tetejéig".

Arra a kérdésre, hogy a Magyar Nemzet információi szerint Hende Csaba honvédelmi miniszter folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett ellene, Vadai Ágnes azt mondta, "a rezsimnek a tyúkszemére lépett".

Valószínűleg egy mérhetetlenül kicsinyes bosszúról van szó - mondta. Hozzátette: nagyon sajnálja azokat a férfiakat, akik egy képviselőnővel szemben csak ilyen eszközökkel tudnak harcolni.

Fidesz: a választási szabályok tiszták

A Fidesz szerint Vadai Ágnes (DK) állításával ellentétben a választási és kampányfinanszírozási szabályok tiszták és "igen egyértelműek" - reagált a nagyobbik kormánypárt közleményben az ellenzéki politikus csütörtöki sajtótájékoztatójára.

Vadai Ágnes arról beszélt: habár már kevesebb mint egy év van a választásokig, a Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint még mindig nem világos, milyen szabályok szerint lehet majd szavazni 2014-ben. A független országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intéz emiatt Orbán Viktor kormányfőhöz.

A Fidesz közleményében úgy reagált: a választási és a kampányfinanszírozási szabályok igen egyértelműek, "szemben Vadai Ágnes és a maffiabaloldal viselt dolgaival". A kormánypárt szerint "igen elgondolkodtató a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány honvédelmi államtitkár asszonyának hangos kiállása a kémkedési ügyben első fokon elítélt Szilvásy György mellett", ahogyan az is, hogy "éppen egy jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja ügyében tettek ellene feljelentést".

Olvasóink írták

 • 3. Eva- 2013. július 11. 18:15
  „Hát ezt jól megtanultak , mint leckét!
  neoliberalizmus
  tudod mi az?

  egyébként a dk balközép párt”
 • 2. Reális 2013. július 11. 13:02
  „Kedves déká!önöket nem fog érinteni semmilyen választási szabály!A neoliberalizmusra nincs igény Magyarországon!”
 • 1. pozdorja 2013. július 11. 12:37
  „Talán az elég világos számotokra, hogy felesleges még elindulnotok is? Megspórolhatnátok egy csomó pénzt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4K! - Párttá alakult a Negyedik Köztársaság Mozgalom

Bejegyezte pártként a 4K! - Negyedik Köztársaság Mozgalmat a Fővárosi Törvényszék első fokon. Tovább olvasom