Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Csípőtöréssel kórházba került Kertész Imre

Az irodalmi Nobel-díjas, 84 éves író otthonában esett el. Az állapota a délutáni hírek szerint kielégítő.

Az irodalmi Nobel-díjas, 84 éves író az MH Egészségügyi Központ Honvédkórházban van - erősítette meg az intézmény az MTI-nek.

Az atv.hu csütörtökön azt írta, hogy tudomásuk szerint az írónak eltört a csípője. A kórház délutánra ígért tájékoztatást az MTI-nek Kertész Imre állapotáról.

Az önéletrajzi ihletésű, a holokausztról és az önkényuralomról szóló műveiért, elsősorban az 1975-ben megjelent Sorstalanságért 2002-ben irodalmi Nobel-díjat kapott, évtizedeken keresztül Németországban élő író nemrég költözött vissza Berlinből Budapestre. Évek óta Parkinson-kórban szenved.

Délutáni hírek szerint Kertész Imre általános állapota kielégítő. A Nobel-díjas írót reggel 6 órakor szállítottak az MH Egészségügyi Központ  Honvédkórházba, miután otthonában elesett - közölte Zsiros Lajos  orvos-igazgató csütörtökön sajtótájékoztatón.  

Tájékoztatása szerint az író otthonában elesett, megütötte a  jobb csípőjét, a vizsgálatok csípőtáji törést állapítottak meg.

Előkészítés után délelőtt megműtötték, jelenleg a baleseti sebészeti  osztályon fájdalomcsillapító kezeléseket kap, állapota stabil.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. oxana 2013. november 24. 18:09
  „47. vonLichthofen

  Üsd be: kertész imre interjúja a welt ujságban magyarul.”
 • 47. vonLichthofen 2013. november 24. 17:27
  „45 oxana,- megkérhetlek, hogy idézd az egész interview szövegét és ne csak a te álláspontodat alátámasztani látszó részeket?
  - A Radnóti idézetről /t.i.: a Sándorról beszélünk/: a Kertészek - Imre és Ákos - nemcsak az őket befogadó haza ellen ´´emelték fel szavukat´´ hanem az őket befogadó nép /Nép/ ellen is. A Magyar meg már csak ilyen - erősen érzékeny mind a hazáját ért mind az őt ért megalapozatlan kritikákra.
  - Hidd el oxana kezembe vettem a könyvet nem egyszer és nem egy nyelven. Alapelvem, hogy legalább a hatvanadik oldalig
  /puncher ez 3o lapot jelent/ elolvasom ha fene fenét eszik akkor is. Ez a sokszor önkínzó módszer jobbára segít abban, hogy átlendülvén a kezdeti nehézségeken végigolvassam a könyvet /végigolvassak egy könyvet/.Sokszor persze még erre a hatvanoldalas elhatározásra sincs szükség mert már az első mondat megragad /ld. Zabhegyező, Úton, Egy Vezeklő Útja, csaknem az összes Hamingway, sok Eszterházi, Szent Pál Levelei, Egri Csillagok annak idején/.
  A Kertész könyv valahogy nem akart kibontakozni még a hatvanadik oldal után sem, a történet hamisnak tűnt, a szereplők erőszakkal kitaláltnak. Én csak egy egyszerű kétkezi munkás aki vagyok, így az én véleményem nem mérvadó komoly irodalmi kérdésekben - de egy könyv célja az kell hogy legyen, hogy megragadja az olvasó fantáziáját, az olvasó érzelmeire hasson és meggyőzze az olvasót a könyv igazáról. Ez valahogy nem történik meg a hatvanadik oldalig.
  Ennél talán még az Eli Wiesel könyve is jobb, bár evvel nem mondtam sokat vagy mérvadót.”
 • 46. vonLichthofen 2013. november 24. 17:01
  „puncher 41....´´aki ismer és olvas az tudja!´´ hajjaj puncher, te még a felét sem tételezed fel mindannak amit tudunk rólad!
  puncher, nincs okom, hogy kételkedjem a Pretoriánus szavaiban így elhiszem neki, hogy te leírtad a tiltott szavakat!!!
  Pont te puncher!!!!
  Ha igazán elnyered méltó büntetésed és Lengyelország meglátogatására itélnek, látogasd meg a Krakkoi várat és a Wielickai sóbányát is.
  Egész közel van.”
 • 45. oxana 2013. november 24. 16:26
  „A Die Weltnek adott nyilatkozatából egy idézet, szabadon: "Magyarország a háborúkban, Magyarország és a fasizmus, Magyarország és a szozializmus, semmi nincs feldolgozva, ezek a témák szépen ki vannak sminkelve, 1989 után még mindig nem tanult meg a magyar nép kulturáltan kritizálni." Radnóti Sándor, irodalmi kritikus a Népszabadságban: " mára már addig kellene eljutni, hogy a magyar Nagyoknak akkor is meg kell adni egy bizonyos mértékü tiszteletet , ha felemelik szavukat hazájuk ellen." Kicsit magunkba nézni, el kellene gondolkodni ezeken, nem azon, hogy kezembe se veszek egyetlen Kertész könyvet sem.”
 • 44. Pretorianus 2013. november 23. 22:30
  „43. pancser 2013.11.23. 22:07
  Nos, ha én annyira eltévedtem, miért törölték a hozzászólásod? Nem moderálták,törölték!
  Idézném az egészet, de az tőlem ízléstelen lenne. De az eleje így szólt:
  "Még nem létező holo..."
  Tessék már megjelentetni, nehogy már úgy jöjjön le, mint ha én beszélnék zöldeket. :)”
 • 43. pancser 2013. november 23. 22:07
  „42. vonLichthofen 2013.11.23. 21:28
  A barátod van úgy el van tévedve, mint az a személy aki győri szórakozóhelyet keresett Abda irányában a ködben.
  Nobel díjas magyar írónk a cikk témája, a büszkeségnek kellene eltölteni a szíveteket, ha róla van szó és illendően viselkedni vele szemben nem csak a kitüntetés, hanem mint fiatalon megnyomorított emberrel szemben is.”
 • 42. vonLichthofen 2013. november 23. 21:28
  „puncher 41....´´aki ismer és olvas az tudja!´´ hajjaj puncher, te még a felét sem tételezed fel mindannak amit tudunk rólad!
  puncher, nincs okom, hogy kételkedjem a Pretoriánus szavaiban így elhiszem neki, hogy te leírtad a tiltott szavakat!!!
  Pont te puncher!!!!
  Ha igazán elnyered méltó büntetésed és Lengyelország meglátogatására itélnek, látogasd meg a Krakkoi várat és a Wielickai sóbányát is.
  Egész közel van.”
 • 41. pancser 2013. november 23. 20:30
  „Jobbulást Kertész Imrének! Sajnálatos, hogy néhányan az író művét nem olvasva, vagy ha olvasták is, azt meg nem értve megint szégyent hoznak ránk. Hiszen ha csokorba gyűjti valaki szélsőjobbos bejegyzéseket Nobel díjas írónkkal kapcsolatban az bizony rossz színben tüntetne fel bennünket. De a lényeg, hogy ez a marginális kisebbség nem a magyar nép. Mentegetőzni meg nincsen okom, aki ismer és olvas az tudja!”
 • 40. Pretorianus 2013. november 23. 19:19
  „37. vonLichthofen 2013.11.23. 17:55
  Igen, az utolsó mondatodban szereplő vezeklést, büntetést rónák ki érte. Én is megdöbbenéssel olvastam, hogy pont ettől a jóembertől csúszik ki ez a mondat.Még nem létezőnek állította be a "csapást"/ami idegen nyelven egy 3 betűs szócska/ és a 31. hozzászóló rokonainak tragédiáját takarózásnak nevezte.... Ezt összegyúrva, egy mondatban. Egyébként villámgyorsan levették, de hogy ezek után még itt firkálhat a tagadó, ezen erősen csodálkozom...
  Vagy nem.”
 • 39. vonLichthofen 2013. november 23. 19:13
  „38puncher,
  akkor lesz itt majd <moderálva> világ, amikor már egy szar könyvről sem mondhatjuk le, hogy szart sem ér.

  Annak kiderítésére meg puncher, hogy mi vall műveletlenségre évekre vissza kellene menni és elolvasni az összes beírásodat és felhozni példaként csaknem az összeset.
  A Nobel díj odaajándékozásához meg csak annyit, ha derYassin, Quibiya, Tanturra és a többi Palesztin arab/sémita falu ártatlan lakosainak lemészárlása egy ilyen nevetséges díjat érdemel /1994 Nobel békadíj/ akkor azon sincs semmi csodálkozni való, hogy a Kertésznek is odaadták.”
 • 38. pancser 2013. november 23. 18:51
  „37. vonLichthofen 2013.11.23. 17:55
  Mit sem változtat azon a tényen, hogy Kertész Imre Nobel díjas regényéhez nem érsz fel, meg a hozzád hasonlók sem.
  Ez nem csak műveletlenségre vall, de egy világszerte elismert és vágyott kitüntetés becsmérlése is, amelynek tekintélyét nem csorbíthatjátok, de Hazánkét igen.”
 • 37. vonLichthofen 2013. november 23. 17:55
  „36. Pretoriánus,
  sajnos nem olvastam a puncher törölt írását, de kétségem nincs arról, hogy egy gyöngyszem volt.
  Körülírnád, hogy mi volt a szó ami miatt még ez a magyar sajtó sem tűri, hogy megjelenjen.
  Lehet, hogy a punchert vezeklésképp Lengyelországi kényszer-tanulmány útra küldik saját költségén, 8ooo Euro pénzbüntetésre itélik és az összes sátoros ünnep megtartására kötelezik?”
 • 36. Pretorianus 2013. november 23. 17:03
  „35. pancser 2013.11.23. 16:14
  Észrevetted, hogy törölték az utolsó hozzászólásod? Tudod miért? Volt benne egy mondat, ami ma Magyarországon bűncselekménynek számít!”
 • 35. pancser 2013. november 23. 16:14
  „Az bizony a legolvasottabbak egyike, Senki Alfonz, Fülig Jimmy, A szőke ciklon és még sok más közsszájon forgó név atyja Rejtő Jenő!
  Ami Kertész Imrét illeti, nehogy már a te tudatlanságodat figyelembe vegyem. Nekem a Nobel Bizottság a hiteles, a magadfajta csoszogó, vén, impotens nemzeti szocialisták akik még nem is régen szürke egyenruhában masíroztak, vörös csillaggal leninsapkájukon.”
 • 34. vonLichthofen 2013. november 23. 03:50
  „29 puncher, számokat, adatokat, kiadói kimutatásokat
  ´´Igen az egyik legolvasottabb magyar író, ha tetszik neked ha nem.´´ - írod puncher.
  puncher, megemelem előtted pörge darutollas kalapom, ha bármilyen számadattal alátámasztod ezt - készséggel el is ösmerem, ha bármilyen kerek számmal állsz elé, ami 1oo- nál nagyobb.
  Hogy miért nem hiszem, hogy a Kertész volna a legol....stb. az azért van, mert egyrészt a magyar olvasó már kiütést kap a ´´témától´´ a másik meg, hogy a Kertész stílusa nem éppen emelkedik hemingway-i magasságokba.
  Aki nem kap heveny bőrbetegséget már a könyv kézbevételétől az meg nem magyar.
  puncher, te még azt sem tudtad bebizonyítani, hogy a szobrot - állításod szerint - a jobboldal ármánya döntötte le.
  Most itt az alkalom, hogy tényszerűen, számokkal adj nyomatékot elhamarkodott és ugyancsak légbőlkapott kijelentésednek, hogy a Kertész a legolv....stb.
  puncher, tarts egy röpke kutatást a közvetlen környezeteddben, hányan hallottak az egykönyves nobeldíjasról s ha igen hányan kezdték el olvasni, és mennyi volt a könyvet végigolvasók egyenlege.
  puncher, hintaló legyek, ha te egyáltalán kinyitottad a könyvet - csak a szád jár megint.”
 • 33. Csetneky 2013. november 23. 00:03
  „Minek iszik, aki nem bírja.”
 • 32. Mazzola 2013. november 22. 21:24
  „En nem olvasom se Kerteszt sem pedig az ifjusagi-regeny iro Rejtö Jenöt .Ellenben Zola , Hesse,Th.Mann,
  N. Mailer, es megannyi vilag-klasszikust. Elpocsekolt idö az amit valaki is nekik szentel.ertektelen zöldseg”
 • 31. Tibitibor 2013. november 22. 20:29
  „Pancser!
  Magasról teszek rá mit hiszel!!! Ha Te azon kevesek közé tartozol akiknek tetszik hát olvasgasd! Én maradok a Rokonom történeteinél! Ő legalább volt ott! Kár bibliaként tekinteni erre a regényre,mert ha beismered ha nem azért lett nobel díjas mert bizonyos köröknek érdeke fűződött hozzá!
  Az sem tartozik rád,hogy mit értek meg belőle! Valóban a legolvasottabb írók közé tartozik de ezt a listát az eladott könyvek alapján készítették.Ebben benne van az ingyen osztogatott! :D (http://hu.wikipedia.org/wiki/A_legn%C3%A9pszer%C5%B1bb_magyar_reg%C3%A9nyek_list%C3%A1ja)
  A legtöbb magyar ember szemében akkor is egy saját fészkébe piszkító hazaáruló!!”
 • 30. Pretorianus 2013. november 22. 20:17
  „27. Tibitibor 2013.11.22. 15:23
  De legalább őszinte... :)
  "Arra a kérdésre, hogy nem vált-e "egy kicsit holokauszt-iparrá" az emlékezet kultúrája Németországban, azt válaszolta: "nem egy kicsit, hanem teljesen"."
  http://index.hu/kultur/2013/09/13/kertesz_egy_holokauszt-bohoc_voltam/
  Egyébgént Rejftő egy géniussz voltt a baga nemébben, ezerzer töben olvasák, mind kertestt és a móndanívallója is minibum annyi. :)
  Netudgi
  alias Törög Zultán”
 • 29. pancser 2013. november 22. 19:54
  „26. vonLichthofen 2013.11.22. 15:08
  Igen az egyik legolvasottabb magyar író, ha tetszik neked ha nem.
  27. Tibitibor 2013.11.22. 15:23
  Azért adták a regényért a Nobel díjat amit nem értesz benne meg! Bizony. Amúgy meg nem hiszem a rokoni példádat.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz további lépésekkel védené a rezsicsökkentést

A Fidesz további lépéseket kezdeményez, hogy megvédje a rezsicsökkentést a "hazug baloldaltól" -… Tovább olvasom