Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Cserél a Fidesz: Lázár helyett Rogán a félidőben

Június 1-jéig választja meg új vezetőjét a Fidesz parlamenti frakciója - közölte Lázár János, akinek helyére Rogánt Antalt javasolta Orbán Viktor.
Június 1-jéig választja meg új vezetőjét a Fidesz parlamenti frakciója - közölte a kormánypárti képviselőcsoport jelenlegi irányítója, Lázár János, akinek helyére Rogánt Antalt javasolta Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök.

A Fidesz-KDNP hétfői frakcióüléséről távozóban Lázár János - aki Varga Mihályt váltja majd a Miniszterelnökség élén - újságíróknak azt mondta, a Miniszterelnökség vezetésével kapcsolatos elképzeléseit június 1-je után ismerteti részletesen.

Arra a kérdésre, hogy van-e döntés a titkosszolgálatok felügyeletének esetleges átalakításáról, a politikus azt válaszolta, ebben a kérdésben sem tud érdemi nyilatkozatot tenni.

Hódmezővásárhelyi polgármesteri posztjáról szólva - amelyről államtitkárrá való kinevezése miatt le kell majd mondania - kijelentette: a törvénynek megfelelően fog eljárni, és először a hódmezővásárhelyiekkel beszéli meg a kérdést május 25-én, amikorra - Orbán Viktor részvételével - képviselő-testületi ülést hívott össze a városban.

A hétfői frakcióülésen téma volt az új büntető törvénykönyv (Btk.) is, amelyről a frakcióvezető közölte: vannak még nyitott kérdések, ilyen például a jogos önvédelem - amelynek alkalmazhatósága biztosan szélesedni fog, de a határáról vita folyik - és a büntethetőségi korhatár, amellyel kapcsolatban több frakciótag is kritizálta a büntethetőség alsó határának tervezett leszállítását 12 éves korra. A Btk. vitáját még nem zárta le a képviselőcsoport, a kódex szigorításában azonban mindenki egyet értett - jelezte Lázár János.

Olvasóink írták

  • 1. BJ.MÓVÁR 2012. május 15. 20:12
    „Demokratikus egy párt ez a FIDESZ mindenkit Orbán jelöl,javasol közmegelégedésre!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres szívátültetést hajtottak végre egy csecsemőn Budapesten

Sikeres szívátültetést hajtottak végre egy három hónapos csecsemőn a múlt héten a budapesti… Tovább olvasom