Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Bűnügyekbe keveredett rendőrök

Rendőrök által elkövetett bűnügyek és gyanús esetek 2010-ben.

Újabb hét rendőrt vettek őrizetbe a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen azután, hogy szeptember 6-án csúszópénz elfogadása miatt, korrupció gyanújával őrizetbe vették a kapitányság közúti járőri beosztásban szolgáló hét rendőrét. A Sajtóadatbank összeállítása a rendőrök által elkövetett bűnügyekről vagy gyanús esetekről 2010-ben:

Január 12. - A Kaposvári Nyomozó Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy siófoki rendőr zászlóssal szemben. A zászlós 2009. február 27-én Tabon, szolgálaton kívül, elütött egy szintén ittas állapotban levő kerékpárost, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőr cserbenhagyta áldozatát.

Május 25. - Őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték azt a baranyai rendőrtisztet, akit azzal gyanúsítottak, hogy május 18-án kirabolt egy görcsönyi pénzintézetet. A rendőrtiszt, aki nyomozóként rablások felderítésén dolgozott, a bankrablást szolgálati fegyverrel és szolgálati autóval követte el. A férfit korábban garázdaság miatt már elítélték, de előzetes mentesítést kapott, így rendőrként tovább dolgozhatott.

Május 27. - A vámnyomozók Budapesten kábítószer-szállítás közben értek tetten négy magyar állampolgárságú férfit, akik közül az egyik hivatásos rendőr volt. Ezért a büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatta visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Június 11. - Az egyik szolnoki nagyáruházban lopáson érték Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitányának rendőr zászlós sofőrjét, akit a történtek után azonnal elbocsátottak.

Június 16. - A Budapesti Nyomozó Ügyészség elfogott, majd két nap múlva előzetes letartóztatásba helyezett három rendőrt: egy őrnagyot, egy hadnagyot és egy törzszászlóst, akiket 2009 nyarán, illetve őszén elkövetett cselekmények miatt gyanúsítottak meg hivatalos személy által, fontosabb ügyben kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel. A rendőrök pénzt kértek egy előzetes letartóztatás megszüntetéséért, majd később a nyomozás megszüntetésének elintézéséért, illetve a szabadlábra helyezésért.

Június 17. - A siklósi rendőrkapitányság két járőre - a gyanú szerint - bűnözőknek szolgáltatott ki rendőrségi információkat, ezért eljárás indult ellenük.

Szeptember 6. - Kunfehértó határában egy 15 éves lányt sodort el autójával, majd a településen egy 16 éves fiút ütött el a kiskunhalasi rendőrkapitányság állományába tartozó 39 éves rendőr, aki mindkét baleset után segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Szeptember 6. - A Miskolci Nyomozó Ügyészség korrupció gyanújával őrizetbe vette a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság közúti járőri beosztásban szolgáló hét rendőrét, akik közúti ellenőrzéskor csúszópénzt fogadtak el. A rendőrökkel szemben "hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés" megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. szeptember 25. 10:02
    „Csak nem forgó szél keveri arrafelé a bűnügyeket, hogy szegény rendőrök is belekeveredtek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirobbantottak egy bankautomatát Gyomaendrődön

Kirobbantottak egy ATM-et csütörtökre virradó éjszaka a Békés megyei Gyomaendrődön. Tovább olvasom