Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Büntető- és polgári pereket indít az MSZP a magánnyugdíjpénztári befizetések miatt

Büntető- és polgári pereket indít az MSZP, ha az Országgyűlés elfogadja a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket érintő törvényjavaslatokat - jelentette be Szanyi Tibor.

Az MSZP elnökségi tagja hétfői sajtótájékoztatóján bűncselekménynek nevezte "azt, amire az Országgyűlés kétharmados kormányoldala készül".

Úgy fogalmazott: sikkasztás az, amikor valaki a rábízott értéket eltulajdonítja vagy azzal sajátjaként rendelkezik.

Szanyi Tibor úgy látja: mivel várhatóan több száz képviselő fogadja majd el a törvényjavaslatokat, ez a bűnszövetség fogalmát is kimeríti.

Olvasóink írták

 • 19. ASPCA 2011. február 01. 19:56
  „Ez jó, az MSZP ismeri a sikkasztás és a bűnszövetség fogalmát.....2002-től 2010-ig ez számukra még ismeretlen fogalomnak számított??????”
 • 18. Luighi 2010. november 03. 10:24
  „"Pedig az üzlet, amit ajánlanak, szemérmetlen csalás. Azt mondják, az állam több nyugdíjat fog fizetni, mint a magánkasszák. Csakhogy ha a magánnyugdíjpénztárat megkérdezem, miből fog ő nyugdíjat folyósítani, akkor megmutatják a saját számlámat és az ott összegyűlt pénzt: abból, kedves uram, semmi másból. Ha ugyanezt az államtól kérdem, akkor széttárja a karját, és báván mosolyog. És persze ígér toronyórát lánccal, mert ki tudja, addig még megtalálhatjuk a fáraók kincsét a Bakonyban. Az már nem Orbán Viktor baja, ha esetleg mégse jön ki a lépés harminc év múlva. Addigra ő már árkon-bokron túl lesz.

  A pénzt, amit most - kérdés nélkül - elvonnak, már jövőre elköltik. Ötszázmilliárd forint benne ketyeg [1] a jövő évi költségvetésben. Ennél látványosabban nem is bizonyítható, miért volna baromság az államnak önként pénzt adni. Ezért. Mert a kiadáscsökkentéshez gyávák és bénák, a megörökölt rendszerekre pedig az isten pénzét is el tudnák verni. Azt is, amit a nyugdíjára tett félre hárommillió ember. Ha tehetnék, feltörnék a kisgyerekek perselyét, mint a legsúlyosabb alkoholisták."

  Teljes cikk itt: http://index.hu/velemeny/jegyzet/2010/11/02/bekekolcson/”
 • 17. Jerry 2010. október 26. 17:58
  „LAZA nem akarlak elkeseríteni, de a betonozáshoz jó alap is kell.Ígéretekre, mellébeszélésre nem lehet jövőt építeni.Most még tapsikol a fidesznek a narancsos ködben a nép, de jövőre majd szembesülnek a fidesz 16 %.os adóprésével, a külön adókkal, és amikor majd a szokásosnál is kevesebb lesz a borítékban, sokan nem csak az mszp-t de még az mszmp-is vissza sírják majd.A fidesznek nem az mszp a legnagyobb ellensége, hiába szajkózza ezt a 1120 papagáj kórusa.A fidesz legnagyobb ellensége az a 2/3 lesz,amely majd benyújtja a számlát a be nem tartott ígéretekért. Amikor majd a fidesz szavazók felveszik az első állami minimál nyugdíjat, vagy amikor szembesülnek az emberek, hogy öngondoskodás nincs, állami nyugdíjra meg nem lesznek jogosultak. A fidesznek a csalódott híveitől kell majd tartani, mert akik most felemelték a narancsos zászlót, el is dobálhatják azt.”
 • 16. LAZA 2010. október 26. 11:46
  „15.Nem állítottam hanem a józsi kérdésére válaszoltam.
  Szerintem is a Fidesz néhány ciklusra bebetonozza magát a hatalomba.
  A vergödő mszp-nek esélye sem lesz! Egyedül a jobbiknak lehet reménykedni valója de ahhoz józsi elemzéseinek túlnyomó többségében valóra kellene válnia!”
 • 15. 1120 2010. október 26. 11:36
  „13.-nak:

  Egyetértek azzal, amit írtál, egyet kivéve, miszerint hogy a Fidesz el fogja veszíteni a következő választást.
  Egyfelől még ezek a <moderálva> is tudtak (igaz, csak egyszer) ismételni, másfelől ránézek az ellenzékre és fogalmam sincs, hogy ki lenne közülük a Fidesz alternatívája. A másik oldalon ugyanis látok egy agonizáló, széthullófélben lévő posztkommunista bagázst, aztán egy radikális pártot-ezek a pártok Európa szerte úgy 20% táján szokták (a legjobb esetben is) maximalizálni a szavazataikat, illetve van még egy társadalomfilozófiájában szadesz utódpárt. Hát ennyi a választék odaátról. (Ráadásul 3 egészen különböző pártról van szó, akik koalícióképtelenek egymás számára.) A "siralmas" jelző is enyhe kifejezés rájuk nézve! (Külön-külön és együttesen nézve egyaránt...)”
 • 14. Csetneky 2010. október 26. 11:30
  „Azt tudom javasolni az Mszp-nek, hogy már indíthatja is a pereket, mert ugye az országgyűlés elfogadta a kérdéses törvényjavaslatot. Mivel azonban pontosan lehet tudni, kik azok, akik erre szavaztak, az eljárást véletlenül sem lehet ismeretlen tettes ellen indítani, hanem név szerint. Innentől kezdve viszont egyértelmű, ha nem áll meg a sikkasztás, akkor a feljelentésből hamisan vádoló, azaz elkövető lesz. Tehát kedves elvtársak, nagyon várom már, mikor teszitek meg a név szerinti feljelentéseket. Hajrá!”
 • 13. LAZA 2010. október 26. 11:20
  „4.
  józsi!
  Szokásomtól eltérően most személyesen Neked válaszolok.
  A Fidesz elfogja veszíteni a következő választást!
  Azonban most Ők kormányoznak mert a szavazópolgárok többsége rájuk bízta az ország irányítását.
  Tudom,hogy a Magadfajtának ezt borzasztóan nehéz megérteni és még nehezebb elfogadni!
  Ám továbbra is csak biztatni tudlak,hogy hígyjél Viktornak és talán jobb lesz Neked is nekünk is mind fletónál.”
 • 12. szocdem 2010. október 26. 09:55
  „6. adamasz1977 2010.10.25. 23:36
  Végre egy tökös kormány!! Az itt kommentelő elvtársaknak csak annyit, hogy ez nem saját megtakarítás hanem egyfajta ADÓ! Ez mindig így volt, az aktívak fizették az inaktívakat.

  Van benne valami amit írsz. Cak hogy a magánpénztári nyugdíjakra más szabályok vonatkoznak! Azok magán számlákon, és nem feltétlenül csak életjáradék formában vehetők fel! (pl 10 év fizetés után egyösszegben is fel lehet venni, ha úgy döntesz, mert az aTIED!
  Ezt elvenni viszont télleg csúnya bűn... a terminológia szerint vagyon elleni büncselekmény, hiába a parlament hoz rá törvényt - utólag akár felelhetnek is érte! (Nürnberg!)
  Nem dolgom megvédeni a maszop áláspontját, de most kivételesen fején találták a szöget.”
 • 11. Orfeusz 2010. október 26. 09:45
  „HA VALAKIKNEK, HÁT AZ MSZP-SEKNEK JOBB MÉLYEN HALLGATNIUK........... ISTENEM, HÁT A MAGÁN NYUGDÍJALAPOKBÓL SEM LEHET TOVÁBB LOPNI A BEFIZETŐK PÉNZÉT ................”
 • 10. pancser 2010. október 26. 09:45
  „Ettől az ötlettől minden Fideszesnek tele lett a gatyája! Mivel mindenki szabadon választhat, nem tudom mit perelnek?”
 • 9. tosa2 2010. október 26. 08:06
  „6. Neked mennyid van a magánpénztárban ? Én kérem vissza a bentlevőmet, te meg add csak oda,
  a tiedet jó szívvel, ha van egyáltalán”
 • 8. kicsimanó11 2010. október 26. 07:16
  „Ez tök jó
  A jövő héten a Viki azt is megszavaztatja, hogy a fizetésünk felét kell csak átvenni, a többit majd ő gyüjti, és majd visszaadja mondjuk 2 év mulva, persze ha megérdemeljük. :) :)”
 • 7. pancser 2010. október 26. 00:14
  „Vicces gyerek ez a Szanyi Tibi!”
 • 6. adamasz1977 2010. október 25. 23:36
  „Végre egy tökös kormány!! Az itt kommentelő elvtársaknak csak annyit, hogy ez nem saját megtakarítás hanem egyfajta ADÓ! Ez mindig így volt, az aktívak fizették az inaktívakat. Mondjatok egy MGNYP-at aki egy fillért is kifizetett núgdíjra?? De a spekulációjukkal már milliárdokat vesztettek! Mi a biztosíték, hogy nem csődöl be a pénztár mire nyugdíjba mész? Lehet ott tőzsdézni, de ezért nagyon helyesen nem ad garanciát a kormány! Jerry elvtársnak!! Senki nem kötelez arra, hogy állami pénztárra válts, de akkor ne is várj garanciát az államtól.”
 • 5. Jerry 2010. október 25. 19:37
  „1120, gondolom magad sem hiszed el amiket leírogatsz, ennyire sötét nem lehetsz.Tudod, éppen az állami nyugdíj alap az, amivel a kormányzó párt vissza élhet, az ott felhalmozott pénzekkel,a tiéddel is, ahogy írod" a hozzájuk utalt összegekkel mindenféle korlátozás nélkül garázdálkodhattak, mondván: " a visszafizetési idő még nagyon messze van, addig szórakozunk egyet az égből pottyantott mannával" ugyanis az állami felosztó kirovó rendszerben az aktívak befizetéseiből utalják ki a ma nyugdíjasainak a járulékát, a maradékot kormány felhasználhatja, mivel a kötelező befizetések után rendszeresen jön a pótlás.Nincs magán számla, nem kell az államnak elszámolnia befizetők felé. A magán nyugdíjpénztárnak évente be kell számolnia a nála egyéni számlán kezelt pénzről a befizetőnek, kockáztatva azt, ha nem hoz elegendő hozamot,akkor a pénzét átviheti a másik pénztárhoz.Az állmaminál nem viheted át másik államhoz, igza el sem mondják menyit fizettél be, mivel a nyugdijat ott nem abból,hanem az utolsó fizetésedből,ha lesz, kapod a nyugdíjat, amíg élsz. a magánnyugdíj számla örökölhető, tehát a tag pénze a családjáé,és nem az államé lesz a pénz.Hát ez van, 1120, olvass is ne csak írj”
 • 4. gjozsi88 2010. október 25. 18:56
  „1120!

  Hallgasd vissza, hogy mit mondott a kampányban a Fidesz a kettös állampolgársághoz kötött szavazati jogról és mit mondott a magán pénztárak államosításáról?

  A szocialisták riogatnak, mert nem lesz szavazati jog, és a szocik akarnak államosítani, amit a Fidesz meg fog akadályozni..!

  Ehhez képest szavazati jog is lesz és államosítás is lesz!

  Persze a szocik hazudnak...!

  Mi a garancia, hogy az állami nyugdij a finanszirozás miatt nem emel további korhatárt ,mint az első Orbán alatt nem fagyaszt be nyugdijat és a válság miatt elvesztett 13. havit nem fogja követni további csökkentés?
  Ugyanis az akkori nyugdij fedezete az akkori aktiv korosztály teljesítőképességének függvénye...!
  Talán hallottad, hogy a Viktor az 1 millió munkahely mellett ujabban már 1 millió gyerek szükségességéről beszél..!
  Csak azt nem mondja meg, hogy mi lesz, ha nem lesz semmiből 1 millió, mert piac nincs mellé rendelve a munkahelyhez a 3. gyereket 300 000 feletti bruttóval támogatja, addig csak 2 gyerek támogatását tudják igénybe venni! a minimálbéres meg a két gyerekre 769 ft-ot kedvezményt igényelhet...!”
 • 3. miracle 2010. október 25. 17:25
  „1120
  A másik oldalról meg itt vagy te elrettentő példának...
  Nem veszik el a pénz, ugye? A tiedet egy zsákban gyűjtik aztán a végén átadják. Ha előbb meghalsz akkor meg ugrott.”
 • 2. janika 2010. október 25. 17:04
  „No azért azt nem szabad elfelejteni, hogy többnyire Ők nevezték ki a bírókat és Ők kreálták a ma is hatályos "törvényeket"!”
 • 1. 1120 2010. október 25. 16:47
  „Az MSZP ott folytatja, ahol a "23 millió román"-nal 2001-ben elkezdte... Arcátlanul hazudik, mint a vízfolyás! Senkinek nem veszik el semmiféle pénze, aki visszalép az állami rendszerbe. Az intézkedés egyedüli vesztesei a magánnyugdíjpénztárak tőzsdei spekulánsai, akik a hozzájuk utalt összegekkel mindenféle korlátozás nélkül garázdálkodhattak, mondván: " a visszafizetési idő még nagyon messze van, addig szórakozunk egyet az égből pottyantott mannával".
  Hát nem. Ennek (is) vége van, hál´Istennek. Ez fáj a maszopnak...ezek a "kulcsárattilák" az ő igazi kebelbarátai, az egyszerű emberekre már régóta tesznek nagy ívben...persze mindig van néhány elbutított, felheccelhető ember, aki még hisz nekik. Elég megnézni egy maszopos lakossági fórumot... Látott egy ilyenen már valaki akár egyetlen értelmes arcot is? Mert én nem nagyon...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El a kezekkel a nyugdíj-megtakarításoktól!

A parlament ma tárgyalja Orbán Viktor képtelen magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat államosító… Tovább olvasom