Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Bűncselekmény lehet az illegális bevándorlás

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a jogszabály megváltoztatását kérik ősszel az Országgyűléstől.

Nem terjesztik ki az online kasszák használatát a szolgáltató szektorra

15.31 -
Nem terjeszti ki a kormány az online pénztárgépek használatát a szolgáltató szektorra. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte csütörtöki tájékoztatóján, Budapesten.

Lázár Jánostól azt kérdezték, hogyan áll az a terv, hogy a szolgáltató szektorra - például a fodrászokra, masszőrökre - is kiterjesztenék az online kasszák használatát.

"Volt ilyen javaslat, de a miniszterelnök leverte" - közölte válaszában a Miniszterelnökség vezetője. Szavai szerint Orbán Viktor kormányfőnek az az álláspontja, hogy ez nem indokolt és nem életszerű.

Lázár János egy korábbi kérdésre visszautalva arról is beszámolt, hogy a nemzetgazdasági tárca a kormány elé viszi azt a kérdést, hogy a kaszinók hogyan kapcsolhatók be a online ellenőrzési rendszerbe.

Jöhet az európai vizsgálat

14.54 -
A kormány áll az élelmiszerláncok által fizetendő felügyeleti díj és a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulás ügyében indított bizottsági vizsgálat elé - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.

Lázár János ismertette, hogy az egyik esetben a Spar, a másikban a Philip Morris jelentette fel Magyarországot Brüsszelben, s a kormány kész megvédeni az igazát.

Úgy vélte: a bizottság nyíltan képviseli a két cég érdekeit és a tisztségviselők nyíltan lobbiznak az érdekeikben.

Elzbieta Bienkowska belső piaci EU-biztos korábbi, a patrióta gazdaságpolitikát kifogásoló nyilatkozatára utalva leszögezte: a kormány célja, hogy eddig külföldieknél lévő jogokat igazságosabban és méltányosan visszaszerezze a magyar társadalom számára és azt lehetőség szerint szét is ossza.

Bűncselekmény lehet az illegális bevándorlás

14.46 -
A kormány a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy szabálysértés helyett bűncselekménynek minősüljön az illegális bevándorlás. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a jogszabály megváltoztatását kérik ősszel az Országgyűléstől.

Lázár János hangsúlyozta: a legális átlépési pontokon továbbra is nyitva állnak a határok.

A tárcavezető tájékoztatása szerint a déli határon novemberre készül el az ideiglenes határzár, ami négy méter magas lesz.

A miniszter azt is hangoztatta: a kormány minden eszközt igénybe vesz, hogy az illegális bevándorlók "ne szállják meg" Magyarországot. A kormány Szerbiát, Görögországot és Macedóniát is biztonságos országnak tekinti, így vissza fogja ezekbe az országokba toloncolni azokat a bevándorlókat, akiket Németországból vagy Ausztriából küldenek vissza Magyarországra - jelentette ki.

A kormány jövő keddi ülésén áttekinti a terrorizmus balkáni megjelenését is - mondta Lázár János.

A kormány elé kerül Wáberer György beszámolója

14.45 - A kormány keddi ülésén megtárgyalja Wáberer György miniszterelnöki megbízott beszámolóját a magyar fuvarozás helyzetéről - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Lázár János elmondta: a Wáberer György - a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke, nagyvállalkozó - által készített anyagnak kiemelten kell foglalkoznia a magyar fuvarozók helyzetével, európai versenyképességével. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy hatezer sofőr hiányzik a magyar fuvarozói piacról.

A miniszter a kormány által mérlegelt tervek között megemlítette a haszongépjárművekre vonatkozó adminisztratív terhek csökkentését.

Azt is megvizsgálja majd a kabinet, hogyan lehet behajtani a Magyarországon áthaladó külföldiekre kiszabott bírságokat - tette hozzá.

A keddi kormányülésen emellett áttekintik a foglalkoztatáspolitika helyzetét, amellyel kapcsolatban Lázár János arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2010-ben vállalt egymillió új munkahely felét már teljesítette a kormányzat.

A munkácsi lövöldözésről

14.18 - A magyar kormány fokozott figyelemmel, aggodalommal követi a kárpátaljai eseményeket - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, utalva a múlt hétvégi munkácsi - három halálos áldozatot követelő - fegyveres összetűzésre.

A magyar kabinet reméli, hogy az ukrán központi kormányzat képes úrrá lenni a helyzeten, és minden kárpátaljai magyar biztonságát tudja garantálni - hangsúlyozta a tárcavezető.

Hozzátette, a magyar kormány folyamatosan tájékozódik a kérdésben, és szükség szerint kész egyeztetni Ukrajnával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még az idén elkezdhetik modernizálni a Budapest-Belgrád vasútvonalat

Szijjártó Péter szerint október végéig aláírják a magyar-kínai kormányközi és a finanszírozási… Tovább olvasom