Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

BKK: a BKV előre megkapja a szolgáltatásért járó díjakat

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) mindig előre, a tárgyhónapot megelőzően fizeti ki a BKV-nak a szolgáltatási díjakat, így a cég azokat minden hónapban megkapta.
A BKK ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy a Népszabadság csütörtöki számában arról írt, "ingyen" üzemelteti a 4-es metrót a BKV, mert arra eddig nem kapott pénzt a BKK-tól, és a hiteleket a szállítói számlák terhére törlesztik.

A központ állásfoglalása szerint a 4-es metró üzemeltetése indokolt költségként jelentkezik, így azt a közszolgáltatási szerződés szerint havi rendszerességgel ellentételezik.

Megjegyezték, hogy a kifizetés a szokásokkal ellentétben nem utólag, hanem előre történik. Minden alapot nélkülöző híresztelésnek nevezték, hogy a BKV a számlák terhére törleszt hitelt, mivel - mint írták - a BKV-nak nincs lejárt szállítói tartozása és általában nem 60, hanem 30 napos határidővel fizet.

A BKK közölte továbbá: a BKV-nak idén 9,7 milliárd forint hitele jár le, ennek refinanszírozására 5,5 milliárd forint értékben kapott ajánlatot, az állami kezességvállalásról szóló döntés meghozatala után ez lehívható lesz. A hiányzó részre kiírt tender szeptember 8-án zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Eötvös Gáborné, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatója

Hosszú betegség után életének 94. évében elhunyt Eötvös Gáborné, a Fővárosi Nagycirkusz egykori… Tovább olvasom