Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Bevezették a Liget Kártyát

A Budapesti Állat- és Növénykert, a Budapesti Vidám Park, a Széchenyi fürdő, a Fővárosi Nagycirkusz és a Széchenyi Kertvendéglő egy-, illetve kétnapos, mindegyik helyszínre belépést kínáló kártyát vezetett be Liget Kártya néven - hangzott el sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Az öt intézmény napi belépőinek összértéke elérheti a 15 ezer forintot, amelyhez képest a 24 órás Liget Kártya ára 7.500 forint lesz, míg a 48 órás kártyáért 9.500 forintot kérnek - mondta Ferenci Tibor, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

A cégvezető közölte: a szolgáltatással a céljuk az volt, hogy a Városliget turisztikai célpontjait egységes termékként kínálják. A Liget Kártya létrehozói jelenleg mintegy 30 turisztikai szolgáltatóval állnak szerződésben, a májustól novemberig tartó idei szezont kísérletnek szánják. Amennyiben a megoldás nyereséges lesz, új szolgáltatók, például a BKV Zrt. és a múzeumok csatlakozására is számítanak.

Az előzetes becslések szerint nem fog visszaesni a normál belépőjegyek forgalma az új kártya bevezetése után.

Kiemelte: az üzemeltetési költségekben sem valószínűsíthető veszteség, mivel a vendéglátóhelyet kivéve, ezek a költségek nem lineárisak. Várakozásuk szerint jelentős vendéggeneráló hatása lesz az új kártyának.

Kifejtette: az egynapos szolgáltatás 7.500 forintos árából 700 forintot, míg a kétnapos kártya 9.500 forintos árából 1.100 forintot marketing-kiadásokra kívánnak fordítani.

A vezérigazgató elmondta: a Liget Kártyával szerződést kötött szolgáltatók között számos utazási iroda is van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland drogkapcsolatok

Hollandiából hozták azt a közel húszmillió forint értékű ecstasy tablettát, amelynek ügyében tavaly… Tovább olvasom