Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Belázasodott 110 gyerek egy csepeli iskolában

Több mint 110 gyermek lázasodott be a csepeli Adu-iskolában - tájékoztatta Polgár György, a csepeli önkormányzat kommunikációs főtanácsadója pénteken az MTI-t. Az ÁNTSZ közölte, hogy a gyerekektől levett mintákat még elemzik, s azt is vizsgálják, hogy a lázas állapotnak köze van-e az új influenzához.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint péntek délután értesültek arról, hogy csütörtökön több mint 110 gyermek lázasodott be Csepelen, az Adu Oktatási Központban. Először 10-15-en jelentkeztek tüneteikkel a pedagógusoknál, az iskola vezetőinél, akik azonnal értesítették a kerületi ÁNTSZ-t.

A szolgálat a lázas gyerekeket hazaküldte, és felhívta a figyelmüket, hogy további kivizsgálásra haladéktalanul jelentkezzenek a háziorvosnál. A Táncsics Mihály utcai oktatási központban óráról órára növekedett a lázas betegek száma, délutánra ez meghaladta a 110-et is - közölte a csepeli önkormányzat kommunikációs főtanácsadója.

Polgár György tájékoztatása szerint más tünetet, rosszullétet nem észleltek a belázasodott diákoknál, így az Adu-iskolából az ÁNTSZ instrukcióinak megfelelően mindnyájukat a háziorvoshoz irányították.

Pénteken az iskolába járó ötszáz diák harmada jelent csak meg, a többiek otthon maradtak. Az önkormányzat értesülése szerint a csepeli ÁNTSZ pénteken 10-12 gyermeket mintavételre visszarendelt. A mintákat az Országos Epidemiológiai Központ, illetve a László Kórház laboratóriumaiban vizsgálják.

Az ÁNTSZ sajtóosztálya péntek este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szombatra lesz készen arra vonatkozóan vizsgálati eredmény, hogy a lázas állapotnak köze van-e az új influenza megbetegedéshez.

Polgár György közölte, hogy Csepelen a többi önkormányzati fenntartású iskolákban nem tapasztaltak hasonló panaszokat a gyerekeknél. Az Adunál is "csak" a Táncsics Mihály utcai intézményt érintette a lázas betegség, a többi épületből nem jelentkeztek ilyen tünetek a diákoknál.

Az oktatási központban az ajtóktól a számítógépekig mindent fertőtlenítettek, és követték az ÁNTSZ előírásait - jelezte.

Olvasóink írták

  • 1. info2009* 2009. szeptember 10. 21:25
    „http://welt-blog.ch/chip-sitzt-in-der-spritzen-spitze/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőállomást avattak Zircen

A felújított zirci mentőállomást pénteken adták át. Tovább olvasom