Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Bajnai pártjában pozíciót vállal, de nem készül miniszterelnök-jelöltnek

Bajnai az az Együtt belső parlamentjének, azországos politikai tanácsnak az elnöke lesz. Hátralép, de nem vonul vissza a politikától.
Bajnai Gordon azt is kifejtette a Népszabadság pénteki számában: nem neki, hanem egy új, még kipróbálatlan miniszterelnök-jelöltnek lesz a legnagyobb esélye leváltani Orbán Viktort.

Úgy fogalmazott: az ambícióit mindig alárendeli az ügyeknek, amelyekben hisz.

"Másfél évvel ezelőtt egy nagyságrenddel nagyobb volt az esélye annak, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje legyek, mint most. Nagyon sok támadást kaptam, emiatt a társadalom érdemi részében csökkent az elfogadottságom" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy hol fognak össze más pártokkal, és hol indulnak külön az ősszel az önkormányzati választáson, azt mondta: a győzelem lehetőségét kell mindenhol mérlegelni, de fontos korlát, hogy a másfél éve meghirdetett korszakváltó elveikből többé nem akarnak engedni. Helyi szinten ez a jelöltek kiválasztásánál érhető el szerinte. Arra a kérdésre, hogy ebbe belefér-e Hunvald György támogatása, azt mondta: őt biztosan nem támogatnák, de ahol van az övékénél jobb ajánlat, a győzelemre esélyesebb jelölt, ott szívesen megállapodnak. Összességében azonban önálló listákkal készülnek - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János: az RTL gyarmatnak tekinti Magyarországot

A miniszter úgy véli, az RTL vezetői azt gondolják, törvényen felül állnak, nekik nem kell adózniuk. Tovább olvasom