Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Bajnai-Fico találkozó Szécsényben - előzetes

Ma találkozik a Nógrád megyei Szécsényben Bajnai Gordon magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök.

Bajnai Gordon hétfőn cikket jelentett meg a szlovák Sme és az Új Szó című újságokban, amelyekben több konkrét javaslatot is tett a találkozóra vonatkozóan. Azt írta: e javaslatok jegyében "a problémamegoldás, az akadálymentesítés és a továbblépés" céljával kell találkoznia neki és Robert Fico szlovák kormányfőnek.

Azt javasolta többek közt, hogy "emeljék vissza az európai normák szintjére a vitatott államnyelvtörvényt", továbbá kezdeményezi a Komárom mellett az M1-esre kötő négysávos Duna-híd, illetve az Ipoly-hidak megépítését, valamint azt, hogy a két ország állapodjon meg a Kassa-Miskolc útvonal átadásának időpontjáról.

Javasolja azt is, hogy Magyarország és Szlovákia működjön együtt a mindkét országban erőre kapó militáns nacionalizmus, romaellenesség és antiszemitizmus megfékezésében, valamint rendszeresen tartson közös kormányülést, hasonlóan az Ausztriával, Horvátországgal, Romániával és Szlovéniával kialakított sikeres magyar gyakorlathoz.

Bajnai Gordon a civil kapcsolatok erősítése érdekében azt indítványozza, hogy hozzák létre a Magyar-Szlovák Együttműködés Tanácsát, amely a két ország neves közéleti személyiségeiből állna, és amelynek működését közösen finanszíroznák és segítenék. A magyar kormányfő szerint Magyar-Szlovák Együttműködési Alap finanszírozhatná pályázati rendszerben az együttműködési projekteket.

A TV2-nek szerdán a miniszterelnök úgy nyilatkozott, ha nem sikerül közös nevezőre jutnia Robert Ficóval, "akkor is menni kell tovább".
A magyar kormányfő augusztus 28-án kezdeményezte az egyeztetést Robert Ficóval, mert a kormányfő szerint a két ország minden állampolgárának érdeke, hogy enyhüljön a feszültség, amelyet a szlovákiai nyelvtörvény módosítása és a köztársasági elnök európai alapnormákba ütköző, elfogadhatatlan kitiltása okozott.

Olvasóink írták

 • 3. fortuna54 2009. szeptember 11. 19:22
  „Mert ez a kissebbfajta hadsereg elegendö,a nagyszáju hözöngökkel szemben.”
 • 2. Freddy01 2009. szeptember 10. 19:39
  „Hát ez az. Nyitott gépfegyveresekkel tele kisbusz vezette a konvoját ennek a senkiházi Magyar gyűlölőnek.
  Milyen jogon jön ez a féreg ide egy kisebb fajta hadsereggel ?
  bajnai. Remélem megcsókoltad a seggét.”
 • 1. Joel 2009. szeptember 10. 19:12
  „A pofánkba röhögnek a szlovákok!
  Balassagyarmat felkérte a tót kecske pásztorok miniszterelnökét hogy ne ott lépje át a határt. Nos talán éppen ez miatt ott lépett be a mai magyarországba ficó. Olvasom hogy gépfegyveresekkel teli nyitott ajtajú tót kocsi vezette fel a magyargyűlölő konvoját! Nos szeretném megkérdezni: mi gyarmata vagyunk a tótoknak hogy azt csinálhatnak az országunkban és a magyarsággal amit akarnak? Mi jogon jönnek át tót fegyveresek magyarországra egy ilyen görénnyel mint ficó?
  Nos azért bajnai megtalálta a méltó társát.
  Meg is egyeztek hogy közösen lépnek fel a magyar hazafiak ellen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: kinek lop Debrecenben Virág László?

Az MSZP azt szeretné tudni, most "kinek fog lopni" Virág László, a debreceni hulladékgyűjtő kft.… Tovább olvasom