Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Az ózdi MSZP vizsgálatot kér maga ellen

A helyi szocialisták a felettes pártszervezetektől, majd utána a fegyelmi bizottságtól kérik azt, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ózdi verséghez vezető utat.
Az ózdi MSZP vizsgálatot kér maga ellen a november 9-i választási vereség miatt.

Nyakó István, az MSZP ózdi választókerületének elnöke hétfőn az MTI megkeresésére - megerősítve az ATV honlapján megjelenteket elmondta, hogy az ózdi városi elnökség döntött arról, hogy vizsgálatot kérnek.

A dokumentum szerint a helyi szocialisták a felettes pártszervezetektől, majd utána a fegyelmi bizottságtól kérik azt, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ózdi verséghez vezető utat, a helyi szervezet felelősségét is beleértve.

Meggyőződésük, hogy az ózdi tagság és stáb az idei három vereség után és a nagyon szerény lehetőségek ellenére tisztességgel tette a dolgát két országos kampánygépezet árnyékában - olvasható a levélben.

Értékelésük szerint Ózd nem veszett el, csak sokkal több figyelmet és szakértelmet, szimbolikus kötelezettség vállalást követel mindenkitől. Itt élő baloldaliaktól, és a fővárosban élő demokratáktól egyaránt - írják az ózdi MSZP-sek.

Ózdon november 9-én a jobbikos Janiczak Dávid nyerte a megismételt polgármester-választást. Janiczak Dávidra a választópolgárok 64,44 százaléka (10 299 választó), Fürjes Pálra, a Fidesz-KDNP jelöltjére 31,76 százalék (5076) szavazott, míg Veres Zoltánt, az MSZP-DK jelöltjét 3,25 százalékuk (520) támogatta.

Október 12-én is Janiczak Dávid kapta a legtöbb voksot, 4214-et, hatvanhattal többet, mint a várost addig vezető Fürjes Pál. Akkor a harmadik helyen végzett Veres Zoltán 2238 szavazatot kapott. Az október 12-i választás eredményét Fürjes Pál panasza után a Debreceni Ítélőtábla semmisítette meg és rendelte el a megismétlését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös főszerkesztőt kap a HVG és a hvg.hu

Január elsejétől Sztaniszláv András főszerkesztő irányítása alatt, integrálva folytatja… Tovább olvasom