Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Az MSZP a költségvetésről: 750 milliárdos megszorítás, ami a szegényeket sújtja

Az MSZP szerint 750 milliárd forintos, döntően a kiskeresetűeket sújtó megszorítást foglal magában a jövő évi költségvetés.
Gúr Nándor, a parlament foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány munkahelyteremtésre vonatkozó ígéretei nem teljesültek, ma kevesebben dolgoznak, mint a válság előtt, ezen pedig csak a munkát terhelő járulékok csökkentésével lehet változtatni. Hozzátette: a kétkulcsos személyijövedelemadó-rendszer visszaállítása mellett az MSZP költségvetési javaslatának középpontjában ezért a járulékcsökkentés áll majd.

Az MSZP-s politikus szerint nyilvánvaló, hogy a kormány - az ígéretekkel szemben - nem tud jövőre 200 ezer embernek munkát adni a Start-munkaprogrammal. Mint mondta, a munkaerő-piaci alapban e célra szolgáló 132 milliárd forint legfeljebb százezer ember munkába állítására elég, ugyanakkor - folytatta - az is látszik, hogy az Orbán-kormány a tartós fogalkoztatás helyett "csak néhány hónapra akarja az embereket kivezényelni, például a debreceni stadion építéséhez".

A kormányzati gazdaságpolitika oda vezetett, hogy az ország csődkockázatát jelző CDS-felár többéves csúcsot ért el, így Magyarország ma a legkockázatosabban finanszírozható tíz adós közé tartozik - tette hozzá Gúr Nándor.

Olvasóink írták

 • 8. gjozsi88 2011. október 08. 10:05
  „még annyit:
  Remélem az iménti hozzászólásomból megértetted, hogy összecsusztatni a KÉSZ kijelentéssel te tetted, miközben nem is összehasonlitható a két rendszer!”
 • 7. gjozsi88 2011. október 08. 10:04
  „rommel!
  Hát ez nem egészen igy van, hogy kész!
  Hogy hasonlitottad össze az amerikai nyugdíj rendszert a magyar kötelező magánnyugdíj pénztárral, mikor ez utóbbinál jelentős mértékben állampapirokban volt befektetve a vagyon!
  Ugye a kinyilatkoztatás rész információk nélkül, melyek alapjaiban változtatják meg a dolgokat, az több, mint jobboldali erény!
  Az bün!
  A két össze nem hasonlithatót rakjátok egymás mellé!”
 • 6. rommel 2011. október 07. 22:48
  „JÓZSI
  NEM KAPTAK NYUGDIJAT ÉS KÉSZ !!!
  EGYÉBKÉNT AZ ÖSSZES ÁLTALAD EMLITETT OK OKOZATI ÁLLITÁS CSÚSZTATÁS !!!
  MOND , ŐSZINTÉN E NÉLKÜL NEM MEGY ???
  MERT AKKOR NEM SOK ÖNÁLLÓ GONDOLATOD VAN !!!”
 • 5. gjozsi88 2011. október 07. 12:23
  „rommel!
  Inkább senki ne nyúlja le.....ugyanis ennek következménye lett a két fokozatú leminősítés, aminek hatására a CDS felár 1,75%-ról 5,65%-ra emelkedett a teljes adósságra, még a lakossági hitelekre is!
  Egyébbként a liberális tőke nem nyulta le!
  A tartam felénél sem jártunk, mikor hozamot....sőt rengetegen reálhozamot kaptak!
  Akiknek nem lett reálhozama azért nem lett, mert a lejáraton belül visszakerült a portfolió az államhoz, mely hozamjóváirás nélkül összetépte a papirokat!

  Persze az amerikai történetet gondolom nem tudod végig elmesélni....csak hallottad, hogy valami volt, védte a védhetetlent a kormány propaganda!”
 • 4. rommel 2011. október 06. 22:26
  „JÓZSI
  INKÁBB AZ ÁLLAM NYÚLJA LE , MINT A LIBERÁLIS TŐKE !!!
  TUDOD , MINT AMERIKÁBAN TÖRTÉNT A HOPPON MARADT NYUGDIJASOKKAL !!!”
 • 3. gjozsi88 2011. október 06. 20:18
  „rommel!
  Nevezheted bosszúnak is.......csak többe kerül, még pedig úgy ,hogy most már nem csak verbálisan, hanem tényleg lenyulták a magánpénztári vagyont Orbánék!
  De az ország kockázat ezentúl a gazdasági kilátásokat is tartalmazza......!
  Ha ebből növekedést generál a kormány senkit nem érdekel, mert kinövekedjük......ezt tervezte kormányod is....persze nem értenek hozzá, inkább szétkergették még a jobboldali Kopitséket is,akik előre megmondták.......csak szó nincs a pesszimista 3-4% és az optimista 5-7% os növekedésről....helyette van egy alig több, mint 1%!”
 • 2. rommel 2011. október 06. 20:06
  „SUSU
  TUDOD EZ A LIBERÁLIS BOSSZÚ A MAGÁNNYUGDIJ PÉNZTÁRAKÉRT !!!
  NEM TUDTÁK LENYÚLNI A PÉNZT !!!”
 • 1. susu80 2011. október 06. 17:20
  „Magyarország ma a legkockázatosabban finanszírozható tíz adós közé tartozik!Egész pontosan a KILENCEDIK!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dörner György lett az Új Színház igazgatója

Dörner György lett az Új Színház igazgatója, a Madách Színházat továbbra is Szirtes Tamás vezetheti. Tovább olvasom