Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Az LMP `offshore lovaggá avatta´ Rogán Antalt

Az LMP szerint a kormányoldal csak kommunikációjában ellenzi az offshore ügyleteket, a törvényhozás szintjén támogatja azt.


Az LMP szerint a kormányoldal csak kommunikációjában ellenzi az offshore ügyleteket, a törvényhozás szintjén támogatja azt.
Scheiring Gábor képviselő szerdai sajtótájékoztatóján bírálta, hogy az Országgyűlés Rogán Antal (Fidesz) javaslatára, kormánypárti többséggel egy olyan törvénymódosítást fogadott el, amely adómentessé teszi az adóparadicsomokban szerzett jövedelmeket.

A politikus emlékeztetett: hétfőn, a gazdasági tárgyú törvények módosítása által kikerültek a személyi jövedelemadó köteles bevételek köréből az offshore cégeken keresztül szerzett jövedelmek.

Hozzátette, ezzel együtt az ezen cégekben korábban szerzett bevételek Magyarországra hozatalát is legalizálta a kormányzat, vagyis amnesztiát hirdetett azoknak, akik adócsalással halmoztak fel vagyont.

Scheiring Gábor a kormányzat kommunikációja és cselekedetei közötti különbségre azzal igyekezett felhívni a figyelmet, hogy egy Rogán Antalt megjelenítő, álarcos, feketeköpenyes alakot a Csillagok háborúja című film zenéjére ütött lovaggá a filmből ismert fénykarddal.

Mint mondta, azért avatta jelképesen offshore lovaggá Rogán Antalt, hogy mindenki tudhassa: a kormányoldal "titkos lovagrendet alapított, az offshore lovagrendet", amelynek Rogán Antal is tagja. Hozzátette: ezen a héten "a kormány nevében megkezdték az offshore lovagok kiszolgálását".

Az LMP-s politikus a sajtótájékoztatón azt is mondta: "2010-ben a tekintélyes kereskedelmi szervezetek támogatásával a nagyravágyó Orbán szenátor ragadta magához a hatalmat. (…)Amint azután biztosan ült a székében, kikiáltotta magát a nemzeti együttműködés rendszere uralkodójának, és nem érdekelték többé a nép bajai. (…)

A nép szeme előtt rejtve maradt, hogy a birodalom irányítását átvették a kereskedelmi szervezetek és a politikai körök összefonódásából született offshore lovagok".

Olvasóink írták

 • 3. Star-Spangled 2011. június 30. 00:14
  „SZDSZ+MDF+ Romak= LMP! Szep gyulekezet!!!!”
 • 2. rommel 2011. június 29. 23:36
  „LMP ????????
  LOPÓS MELÓSOK PÁRTJA ?
  LUMPEN MUNKÁSOK PÁRTJA ?
  EZ VALAMI OFF-SHORE PÁRT ?
  MEG VAN : SZDSZ = LMP !
  NA EZEKRE NEM VAGYUNK KIVÁNCSIAK !
  2014-BEN VAJON MILYEN NÉVEN INDULNAK ????? ( LEHETETT VOLNA MÁS A POLITIKA ??? )”
 • 1. dünnyögő 2011. június 29. 21:21
  „A politizálás soha sem tartozott a tisztességes munkák közé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pert nyert Strasbourgban a Helsinki Bizottság

Az Emberi Jogok Európai Bírósága a Gubacsi kontra Magyarország ügyben hozott döntésében… Tovább olvasom