Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Az egykori III/III-as ügynök és a H1N1-védőoltás kapcsolatáról

Döntő szerepet játszott az új típusú influenzavírus elleni oltóanyagot gyártó cég, az Omninvest mögött álló ciprusi cég működésében egy olyan férfi, aki az egykori III/III-as csoportfőnökségnek dolgozott - jelentette ki újságíróknak Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja kedden Budapesten.

Az Orbán-kormány egykori titokminisztere saját nyomozásának eredményét ismertetve az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülését követően azt mondta: az Omninvest mögött egy AJK nevű ciprusi cég áll, amelynek a bejegyzés szerint két ügyvezetője van, és 1997. február 4-én váltott nevet. A cég két igazgatóját Marius Vardasnak és Andreas Karapatakisnak hívják. Azt, hogy ezek valós nevek-e, nem tudta megmondani. Megjegyezte, a cég arra szakosodott, hogy a ciprusi törvényes keretek között bújtassa a valós tulajdonosokat, akiknek az adatait kizárólag büntetőeljárások esetében szolgáltatják ki.

Demeter Ervin azt mondta: internet és két telefonhívás segítségével másfél óra alatt derítette ki az influenzavírus elleni vakcinát gyártó cég adatait, és tette mindezt azért, mert az NBH ezredese a hétfői meghallgatáson valótlan adatokat és neveket közölt a bizottság tagjaival.

Megemlítette, az ezredes a meghallgatáson három személyről beszélt, akik közül csak kettőt nevezett meg. Az ő "nyomozásából" viszont kiderült, hogy Marius Vardas és Andreas Karapatakis mellett egy olyan - általa meg nem nevezett - férfi is döntő szerepet játszott a tulajdonosként feltüntetett ciprusi cég működésében, aki a rendszerváltozás előtt az egykori Nemzetbiztonsági Szolgálatok III/III-as főcsoportfőnökségéhez tartozott - hívta fel a figyelmet.

Demeter Ervin azt mondta, nem tudni, hogy valójában ki az Omninvest 98 százalékának tulajdonosa, de - mint fogalmazott -, tovább fog nyomozni, és a begyűjtött információkat a közvélemény elé tárja majd.

Simicskó István, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke az ülés közben tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az Omninvest tulajdonosi hátterének csak két százaléka ismert, 98 százalékát pedig "homály fedi". Annyit tudni, hogy a 98 százalékos többségi tulajdonosi hányad egy Cipruson bejegyzett cég kezében van. Ezen a ciprusi címen egy ingatlanügynök neve szerepel, és több magyar cég tulajdonosa is be van oda jegyezve, többek között a Wallis egyik érdekcsoportjához tartozó cég neve is - tette hozzá.

MSZP: Nem az Omninvest tulajdonosa a lényeges, hanem az, milyen a vakcina

Juhász Gábor, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter és Tóth Károly, az Országgyűlés nemzetbiztonsági  bizottságának szocialista alelnöke a testület keddi ülését követően  újságíróknak azt mondta: nem az oltóanyagot gyártó cég háttere  nemzetbiztonsági kérdés, hanem az, hogy a vakcinát biztonságos  körülmények között, megfelelő minőségben állítsák elő és juttassák  el az emberekhez.  

Juhász Gábor azt mondta: aki kíváncsi a tulajdonosokra, a  törvény által kínált lehetőségeket kihasználva nézzen utána. Az  országgyűlési bizottság kérésére „szívességet tesznek" a  szakszolgálatok, hogy a külföldi társszervek segítségével kiderítsék  az Omninvest tulajdonosi szerkezetét.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. elemér 2009. december 02. 23:02
  „Igy van ez mikor a komcsik egymással veszekesznek. Itt csupán arrol lehet szó ki mikor térült meg.”
 • 20. gjozsi88 2009. december 02. 16:23
  „sicc!
  97 óta ez a cég gyártott oltóanyagot Magyarországnak!
  A tulajdonosi szerkezet miatt mondhatjuk, hogy a (ha most off-shore, akkor 98-02 közt is az volt) a fidesz is off-shore cégekkel üzletelt?
  Egyébbként a jobboldali sajtó úgy kikezdte ezt a védöoltást, hogy senki nem akarta beoltatni magát a szimpatizánsok közül! Aztán jött a váltás:Fideszes politikusok is beoltatták magukat, miután az "vizitdij ügyben érdekelt orvosaik"( megmaradó hálapénzre gondolok) teljes káoszt idéztek elö zavaros szakvéleményeikkel és emiatt egyre több terhes nö került életveszélybe!
  A mafla bázis meg néz, hogy mitöl lett most mégis jó, ami eddig nem?????”
 • 19. elemér 2009. december 02. 11:54
  „"Juhász Gábor azt mondta: aki kíváncsi a tulajdonosokra, a törvény által kínált lehetőségeket kihasználva nézzen utána. Az országgyűlési bizottság kérésére ,,szívességet tesznek" a szakszolgálatok, hogy a külföldi társszervek segítségével kiderítsék az Omninvest tulajdonosi szerkezetét."

  Ez csak játék a szavakkal, mert aki kiváncsi annak nincsenek ilyen lehetöségei. Azért mert elösször kell birósági itélet valami büncselekményre. Az hogy régi komcsi fejesek tulajdona még nem büncselekmény magában. Azt meg hogy jutottak hozzá kik és miböl, jó lenne tudni.”
 • 18. Reális 2009. december 02. 09:43
  „Miért kell csodálkozni ezen?Volt már tömegbelövő miniszterelnökünk is!”
 • 17. kolombela 2009. december 02. 07:04
  „Hülye mszp-sek. Ezzel a nyilatkozattal csak olajat öntöttek a tűzre.DE hát mit lehet várni egy mutyi párt mutyi üzleteitől.”
 • 16. bambinaXX 2009. december 02. 06:03
  „Sajnos (szerintem) ez az egész Omnivest ügy és a béna kommunikáció azért roppant káros, mert megrendült az emberek bizalma az oltásokban, az egészségügyben - hisz megosztotta az orvosokat is - pedig vannak szükséges oltások, melyek egy életen át(esetleg 1 emlékeztetővel) védenek biz. betegségek ellen..
  Nagyon rossz következmény lenne, ha sokan a kialakult helyzet miatt nem oltatnának bármi ellen a későbbiekben.
  Én nagyon bízom benne, h a NBH kivizsgálja az Omnivest-ügyet, fényt derít az oltóanyag előállítás/tesztelése körüli homályra. Az is jó volna, ha az Etil-Hg-t (thiomerzal) helyettesítenék vmi mással az oltóanyagban - ez tették már a gyógyszergyártók a gyermekoltásokkal. (ha vkiben hiányzik biz. enzim-amit nem vizsgálnak, akkor nem tudja kiüríteni a Hg-t a szervezete és károsítja az idegrendszert)
  És remélem, hogy olyan oltóanyaggal állnak elő, melyért FELELŐSSÉGET MER vállalni az oltóanyaggyártó (cég, vezető), az EÜ.miniszter, az Országos tisztifőorvos, az ANTSZ igazgatója.”
 • 15. bambinaXX 2009. december 02. 05:48
  „4! kicsit szemellenzős vagy.. Tudod, azért nem mind1 ki/melyik cég gyártatja az oltóanyagot, mert 15.000.000.000Ft állami támogatást kapott ez a cég. Ez az adófizetők pénzéből kapták. Tőled is(gondolom).
  És arra számítottak, hogy nagyot kaszálnak és majd vmennyit visszafizetnek az oltóanyag árából (16%-ot tán?) az államnak. Majd ez évben, hogy világszerte már májusba kitört a pánik a H1N1 miatt - itt legyártották, h majd tőlük veszi a világ - de Moldávián kívül nem kellett senkinek.. Mivel ennek a vakcinának is van szavatossága és nem fogyott, így itthon KELLETT pánikot kelteni, hogy fogyjon. Most fogy: már 1,5millióan beoltatták magukat. Ami jó, ha valóban olyan virulens a vírus és valóban kialakul védettség az oltóanyag miatt. De ez nem bizonyított.”
 • 14. elemér 2009. december 02. 04:13
  „Itt arról van szó hogy a rendszerváltozás az egy megállapodással történt. Legjobban azok jártak akik hatalmon voltak. Igy müxik a mutyizás a mai napig.”
 • 13. Túrabakancs 2009. december 01. 22:34
  „Emlékszünk hogy kb 20-évvel ezelőtt az egész világ azt zengte, hogy kihal az emberiség 30-éven belül mert megjelent egy újabb betegség? Ezt a betegséget úgy hívják hogy AIDS! Igaz, azóta valóban sokan betegedtek meg, de közel sem halt ki a pórnép. Na jó, a homokosok erősen fogyatkoznak, de ez kit zavar? :) Meg aztán a madárinfluenza... Szegény szárnyasokat élve mészárolták le bebugyolált emberek, eztán valahogy ez is elmúlt. Tudjátok hogy egy átlagos szokásos influenza szezonban
  országszerte eddig is közel 500-ember halt meg? A H1N1
  végett mindössze 11-en. /vagy 13-an?/ Ráadásul 80%-ban ezek a betegek súlyos előző betegségekkel is küzdöttek. Hát ennyi.”
 • 12. jánosi 2009. december 01. 22:32
  „No itt tényleg bűzlik valami !
  Ha olyan hasznos és nem csak az üzlet a lényeg, akkor miért kell titkolózni ? Attól tartok a szálak
  nagyon magasra nyúlnak, nagyot szól ha egyszer kiderül a lényeg ...................”
 • 11. Csetneky 2009. december 01. 21:21
  „Azt mondja az Mszp, nem az Omninvest tulajdonosa a lényeges. Ezt fogadjuk el. Akkor viszont felmerül a kérdés, ha nem lényeges, miért nem lehet megmondani? Miért kell ennyire titkolózni? Mi lenne akkor, ha lényeges lenne?”
 • 10. pancser 2009. december 01. 21:03
  „Mi lesz ha a teszteletlen oltás miatt milliók betegednek meg. Mi lesz ha szellemileg sérült gyerekek születnek a vakcinától? Akkor azt mondjátok, a Fidesz is oltatott? Sztem még ebből iszonyatos botrány lehet. Mindenki védje a családját ettől az anyagtól! A balhéért egyetlen ember sem fog börtönbe kerülni, mert senki nem vállalja a felősséget. Gyermekkereskedő orvos, korrupt hivatalnokok szavára lehet adni, de aztán csönd legyen ha baj van. Ez az influenza egy enyhe valami, ha egyáltalán van. Amilyen taknyos idők voltak az influenzáról mégsem tudok a környezetemben. Ez elmúlt, ha majd meg jön a hideg aztán a tavasz, hipp-hopp és nicsen influenza! A vakcina meg megy a kazánba milliószám. Gazdagok vagyunk!”
 • 9. sicc 2009. december 01. 20:31
  „Melyik nagy oltócégre gondolsz " pancser"? Pl. az GlaxoSmithKline világhírű cégre? (Kanada ,oltóanyagvisszahívás) Vagy olyanra akik a jobboldallal állnak kapcsolatban?”
 • 8. Jandex 2009. december 01. 20:23
  „A Demeter Úr nem tudja,hogy négy évig ki gyártotta nekik az összes védőoltást???
  Kemény négy év kezdődik a választások után!!!”
 • 7. Ovinkor 2009. december 01. 19:27
  „A huhogóknak kívánom, hogy legyen terhes asszony a családjukban.

  pancser 2009.12.01. 19:01
  Az Orbán-kormány idején is ők szállították az oltóanyagot.”
 • 6. pancser 2009. december 01. 19:01
  „A tulajdonosoknak egy esetleges súlyos mellékhatás kivizsgálásakor lehetne szerepe elsőrban büntetőjogi felelősséggel kapcsolatban. Megmondom őszintén ilyen cégnek nem adnék megbízást. Elég sok neves gyógyszergyártó cég va a világon, bármelyikkel el lehetett volna készíttetni az oltóanyagot. Egy neves cégben sokkal jobban bíznának az emberek. A kormány mindenképpen felelős.”
 • 5. nüs 2009. december 01. 17:51
  „sicc, te most magadat nyugtatgatod ? :)”
 • 4. sicc 2009. december 01. 17:39
  „Értsd meg végre, ha elég inteligens vagy, hogy az oltóanyag összeállításának , hatékonyságának semmi köze a cég vezetöinek adózásához és múltjukhoz. Azt még a Fidesz sem kérdőjelezi meg. Orbán és családja is beoltatta magát.”
 • 3. Ákos62 2009. december 01. 17:38
  „Nem vagyok meglepve! Nem véletlen ez a nagy reklám!
  info2009-nek
  Kampós érdekek alapján készült, hogy fogyjon a magyar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. gjozsi88 2009. december 01. 17:33
  „Szeretném megjegyezni, hogy az OMNINVEST tevékenységét Magyarországon az Orbán és Torgyán fémjelezte kormány idején kezdte!”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglant kaptak a tokaji pénzszállítórablásért

Az első- és a harmadrendű vádlottat első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte kedden a Borsod megyei bíróság. Tovább olvasom