Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Árvíz - Petíciót visznek a miniszterelnöknek a szikszóiak

Petícióval és ajándéknak szánt kecskével vonul a Parlament elé csütörtökön az árvíz sújtotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó küldöttsége, tiltakozva, hogy a települést a kormány kihagyta azon települések közül, amelyek állami segítséget kapnak az árvíz okozta károk enyhítésére.

Több mint háromszáz szikszói árvízkárosult család aláírásával ellátott petíciót szeretne átadni a parlament főbejáratánál Orbán Viktor miniszterelnöknek az a szikszói árvízkárosultakból álló delegáció, amelyet Szikszó polgármestere Füzesséri József vezet. A petíció mellett ajándékot, egy kecskét is visznek a küldöttek, jelképéül annak, hogy a kárt okozó Vadász patak a magyar állam tulajdona, annak minden hasznával és felelősségével - tudatta az önkormányzat az MTI-vel szerdán.

A szikszóik még július 17-én a településen tartott tiltakozó fórumukon az igazságos segítségnyújtásra hívták fel a kormány figyelmét - olvasható az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleményében.

A májusi és a júniusi árvíz után a károsultak nem tudnak önerőből talpra állni, éppen ezért kérték a kormánytól: változtasson azon a döntésén, hogy csak azokat az ingatlantulajdonosokat segítik állami támogatással, akiknek összedőlt a házuk. Nem kapnak segítséget azok, akiknek a kiszáradás után válik lakhatatlanná a házuk, és azoknak az épületeknek a a tulajdonosai sem, amelyek komoly szerkezeti károkat szenvedtek el - írta a szikszói polgármester.

A szikszóiak petícióban azt kérik a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságara a magyar kormány az általa készített ingatlanonkénti károk felmérését, tájékoztassa az ingatlantulajdonosokat a felmérés eredményéről, az egyedi károk ismeretében tulajdonosonként nyújtson segítséget az állam az újjáépítéshez.

Füzesséri József közölte: petíciójukra szeptember 1-ég várják az érdemi választ. Ha ez nem történik meg, akkor a szikszói árvízkárosultak nemzetközi bíróságon kívánják érvényesíteni az igazukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyatámadás: súlyosan megsérült a 3 éves kislány

Súlyosan megsebesített egy hároméves kislányt a családjuk kutyája szerdán Pilisvörösváron; a… Tovább olvasom