Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Aláírásgyűjtésbe kezd az LMP Sukoró ügyében

Az LMP hétfőn elkezdi az aláírásgyűjtést annak a vizsgálóbizottságnak a felállítása érdekében, amely a Sukoróra tervezett Kingís City kaszinóvárossal kapcsolatos ügyeket vizsgálná - jelentette be hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Schiffer András.

A frakcióvezető egyúttal megjegyezte, hogy hétfőn két parlamenti szakbizottság is tárgyalta az LMP két törvényjavaslatát, amelyet a sukorói ügy kapcsán készítettek elő, előterjesztéseiket azonban sem az emberi jogi sem az alkotmányügyi bizottság nem támogatta.

A politikus elmondta, hogy az emberi jogi bizottságban terítékre került az általa jegyzett, a gazdasági érdekérvényesítés nyilvánosságáról szóló javaslat, amely szerint ha egy parlamenti képviselő, polgármester, miniszter vagy a miniszterelnök befektetőkkel tárgyal, akkor arról köteles legyen emlékeztetőt készíteni. Így a nyilvánosság előtt is ismert lesz, hogy a "különböző befektetői körök hogyan kívánják befolyásolni a politikai döntéshozatalt" - érvelt.

Szerinte miután a bizottság kormánypárti többsége nem támogatta a tárgysorozatba vételt, újfent tanúbizonyságot tettek arról, hogy "az oligarchák elleni küzdelem pusztán egy jelszó, üres tartalom nélküli".

Az alkotmányügyi bizottságban a Jávor Benedekkel közösen benyújtott módosító javaslatukat tárgyalták, amely arra irányult, hogy helyezzék hatályon kívül a kiemelt beruházásokról szóló törvényt.

Megjegyezte, azon nem lepődött meg, hogy a "szocialisták a nagybefektetők pártján állnak", de az igen, hogy a Fidesz szerint is szükség van erre a törvényre. Közölte, hogy miután a Fidesz-KDNP az MSZP együtt szavazta le a javaslatuk tárgysorozatba vételét "azt gondolom, hogy a Fidesz nemcsak, hogy nem rendelkezik antikorrupciós politikával, az elszámoltatás kimerül abban, hogy fenyegetőzik és pusztán a neki nem tetsző ellenfelek ellen kíván eljárásokat indítani".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra jár a metró a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között

Újra megindult a forgalom hétfő délután a 3-as metró vonalán, a Deák Ferenc tér és az Árpád híd… Tovább olvasom