Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A zenekalózok a legjobb vásárlók?

Lehet, hogy a zeneszámok és az illegális másolatokat letöltő személyek nem is olyan rossz fiúk?

Könnyen előfordulhat, hogy a zeneszámok és a zenei albumok illegális másolatait letöltő személyek nem is olyan rossz fiúk, ahogyan őket a nemzetközi zeneipar beállítja.

Ez derül ki a The Leading Question nevű brit zenei piackutató társaság nemrég elvégzett felméréséből. A dokumentum több érdekes megállapítást is tartalmaz. Ezek egyike például az, hogy az illegális tartalmakat letöltő fájlcserélők és internetezők sokkal több pénzt költenek a legálisan megvásárolható zenei művek beszerzésére, mint az illegális tartalmakkal nem foglalkozó, törvénytisztelő átlagfelhasználók. A tanulmány adataiból például kiderül, hogy egy illegális zenei kópiák letöltésével vádolt személy 4,5-szer többet költ a valódi életben és az online zenei boltokban való vásárláskor, mint egy átlagos vevő.

A Futurezone osztrák online hírportál tudósítása szerint a The Leading Question szakemberei nem is tudták megállni szó nélkül, hogy ne szúrjanak oda a Nemzetközi Zenei Ipari Szövetségnek, mondván, a szervezetnek a fájlcserélők vádlottak padjára juttatása helyett inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy meggyőzze ezeket a személyeket arról, hogy hagyjanak fel az illegális zenei kópiák letöltésével. "Tévhit és mítosz, hogy minden, a világhálóról illegális zenei tartalmakat letöltő felhasználó kifejezetten arra vágyik, hogy törvényt sértsen" - nyilatkozta Paul Brindley, a The Leading Question igazgatója.

A tanulmány szerint egy rendszeresen fájlcseréléssel foglalkozó személy átlagosan havonta 8 eurót költ legális zeneszámok és zenei albumok megvásárlására, míg egy fájlcseréléssel nem foglalkozó internetezőnél ez az összeg csupán 1,84 euró havonta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

elődöntőben

vízilabda

A legjobb négy közé jutott a magyar férfi vízilabda-válogatott a… Tovább olvasom