Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 33°C Még több cikk.

A VDSZSZ ismét tárgyalna a még elégséges szolgáltatásokról

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) törvényi kötelességének eleget téve három munkáltatónál – MÁV Zrt., MÁV-Gépészet Zrt, MÁV-Start Zrt. – kezdeményezte a még elégséges szolgáltatás mértékének meghatározását célzó tárgyalások ismételt megkezdését a sztrájktörvény tavaly év végi módosítása nyomán - közölte az érdekképviselet hétfőn az MTI-vel.
A VDSZSZ, a munkáltatókhoz eljuttatott levelében január 4-ét  javasolja a tárgyalásra.   

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága hétfőn este az MTI-vel azt  közölte: tanulmányozza a VDSZSZ tárgyalási felhívását, és a  jogszabályoknak megfelelően fog eljárni. Tekintettel arra, hogy a  2011-es bértárgyalások folyamatban vannak és a szakszervezet  rendkívül rövid, egynapos határidőt szabott a tárgyalások  megkezdésére, a MÁV vezetése az egyeztetésre válaszában 2010. január 10-ét javasolta, annak érdekében, hogy azokra kellően fel tudjon  készülni - olvasható a vasúttársaság közleményében.   

A VDSZSZ, délutáni közleményében emlékeztet: a sztrájktörvény  2010. december 31-én hatályba lépett módosítása értelmében a jövőben  csak akkor jogszerű egy sztrájk, ha a felek megállapodnak a még  elégséges szolgáltatások mértékéről, vagy – megállapodás hiányában –  bíróság dönt erről. A törvénymódosítás a folyamatban lévő sztrájk  előtti egyeztető eljárásokra is vonatkozik, a VDSZSZ ezért  kezdeményez egyeztetést a munkáltatókkal - olvasható a közleményben.  

A szakszervezet 2008. január 7-én indított kollektív munkaügyi  vitát a MÁV Csoport több vállalatánál, az ennek keretében megtartott  egyeztetések sorra eredménytelenek voltak, emiatt sztrájkot  kezdeményeztek. A szakszervezet a munkabeszüntetést ugyan több  alkalommal felfüggesztette, ugyanakkor követeléseitől a mai napig  nem állt el, a sztrájkfelhívást nem vonta vissza - hangsúlyozza az  érdekképviselet  közleménye.  

A VDSZSZ emlékeztet arra, hogy továbbra is 150 ezer forint  kifizetését kérik minden vasutas munkavállaló számára a MÁV  átalakításában való részvételük miatt, ezenkívül 10 százalékos  keresetnövelést követelnek az anyavállalattól 2007. júliusában a  MÁV-Start Zrt-hez, valamint a 2008. januárjában a MÁV-Gépészet  Zrt.-hez kiszervezett munkavállalók számára, visszamenőleges  hatállyal.

Olvasóink írták

 • 10. janika 2011. január 05. 09:02
  „Lehetne példát venni a többi dolgozónak a vasutasoktól! Persze a töketlenek mindig, azt várják, hogy majd más kikaparja nekik a gesztenyét!”
 • 9. miracle 2011. január 04. 18:27
  „annobon
  Ja, most éppen ki vannak zsákmányolva a vasutasok, mert nem kapnak 150 E-t csak úgy (múltkor még nem 250 volt?), meg akkor is ki lesznek, ha 10 helyett csak 8%-ot kapnak és visszamenőleg.”
 • 8. annobon 2011. január 04. 15:37
  „Én nem utálom a vasutasokat, mert nekik (még) van érdekképviseleti szervük! A sima Bt-k , Kft-k alkalmazottait ki védi meg a főnökeik kizsákmányolásától? Ilyenekre gondolok, mint 13. havi fizetés, étkezési utalvány, bejáróknak a bérlet 80%-nak visszatérítése, rendes bruttóra történő bejelentés, stb..... Biztos olyan vállalkozó is akad, aki mindezeket biztosítja az alkalmazottainak, de gyaníthatóan ők a ritkábbak. (Álá "fehér holló"!)”
 • 7. Goldmund 2011. január 04. 14:46
  „Nem utálják még elegen a vasutasokat?”
 • 6. annobon 2011. január 04. 11:34
  „Mi meg egyszerű Bt-nél vagy Kft-nél dolgozók ezrei már egy "sima" 13. havi fizuval is elégedettek lennénk szvsz!”
 • 5. csabrab 2011. január 03. 21:51
  „Pénz nincs.Azzal megléptek a gyurcsótányék.Persze a Viktor sem lesz különb.Szekfű-narancs:egykutya.”
 • 4. miracle 2011. január 03. 19:42
  „Nincs itt semmi probléma. A fidesz tavaly is bátorította, sőt támogatta őket, bizonyára idén is így lesz, így szépen végtelen ciklusba kerülnek.”
 • 3. Csetneky 2011. január 03. 19:06
  „2. steak75

  Ja, 2007-ig visszamenőleg! :)

  Egyébként kedves vasutasok, néhányszor leírtam már, de ezek szerint nem elégszer: éhségsztrájk, drága barátaim, éhségsztrájk!”
 • 2. steak75 2011. január 03. 18:59
  „KI KELLENE FIZETNI A VASUTASOK KÖVETELÉSÉT,ÉN CSAK ANNYIT KÉRNÉK CSERÉBE, DOBJÁK MÁR ÖSSZE A MÁV
  ÉVES VESZTESÉGÉT!”
 • 1. tricse 2011. január 03. 17:24
  „Minden kalauznak és állomáson dolgozó adminisztratív munkaerőnek megszavazom!
  Különösképpen Pethő Sándor kalauznak aki becsületességből kitűnőre vizsgázott!
  Köszönet érte!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégbe fagyott holttestet emeltek ki a tűzoltók a Tisza szolnoki árterén

Egy idősebb férfi jégbe fagyott holttestére bukkantak a Tisza árterén, Szolnoknál – közölte… Tovább olvasom