Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

A régi árusítóhelyeken kedden még kapható cigaretta

A koncessziós jogot nem nyert trafikok, boltok, szórakozóhelyek csak július 16-ig - vagyis kedd éjfélig - árusíthatnak cigarettát, azok, akik ezt a rendelkezést megszegik, súlyos büntetésre számíthatnak.
Azok a kiskereskedők, akik nem nyertek koncessziós jogot, július 16-ig értékesíthetik megmaradt készletüket. Erre a gördülékeny átmenet érdekében volt szükség, illetve azért, hogy a jövedékiadó-bevételek folyamatosan teljesüljenek. Attól lehetett ugyanis tartani, hogy azok a kiskereskedők, akik 2013. július 1-jét követően nem folytathatják a dohány kiskereskedelmi tevékenységet, már májusban sem rendelnek újabb dohányterméket, nehogy a készletük beragadjon.

Ha valamelyik vállalkozás a határidő után engedély nélkül árul cigarettát, súlyos pénzbüntetésre számíthat, ami ötmilliótól ötszázmillió forintig terjedhet.

A régi dohányárusító helyek szigorú ellenőrzésre számíthatnak. A Magyar Nemzet korábbi beszámolója szerint az adóhatóság július közepén országos vizsgálat-sorozatot indít. A vámhatóság munkáját a közterületfelügyelők és a polgárőrök is segítik majd, mégpedig úgy, hogy tájékoztatást adnak arról, hol találkoztak feltételezhetően engedély nélküli dohányforgalmazással.

A dohánytermékek kiskereskedelme július 1-jétől állami monopóliummá vált, az állam koncessziós szerződéssel engedheti át az értékesítést az erre pályázóknak. Múlt csütörtökig a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. akkori tájékoztatása szerint több mint 5200 nemzeti dohánybolt nyílt meg. A nemzeti dohányboltokkal vagy elkülönített értékesítési hellyel még nem rendelkező kistelepülésekre az NDN Zrt. ideiglenes ellátókat jelöl ki.

Olvasóink írták

 • 17. kekec 2013. július 16. 18:45
  „15. soproni

  "A kedves anyukák,ha annyira bagózni akarnak,akkor kérjenek meg valakit az utcán,hogy vegye meg helyettük"
  Látom, nagyon nagy kihívás, ezért még egyszer segítek, de már tényleg utoljára: azt áruld el, hogy az a szülő mi a göthös ló túrós fĐđßt csináljon, aki pont a szerencsétlen gyereknek akar mondjuk fagyit venni?”
 • 16. BJ.MÓVÁR 2013. július 15. 20:20
  „1 Érdekes,a MUTYITRAFIKOKAT nem akarják szigorúan ellenőrizni!!
  2 Polgárőröket spiclinek felhasználni ez már tényleg a legnagyobb pofátlanság!!!!!!!!!!!Bár a FIDESZ sokszor felülmúlta saját magát igazságtalan, pofátlan felháborító intézkedéseivel!!!! Ezek úgy gondolják a polgárőrség a FIDESZ "munkásőrsége" ??? Majd polgárőrökkel fognak a tömegbe lövetni,ha esetleg tüntetni mer valaki a az ATYAÚRISTEN fidesz ellen??!!”
 • 15. soproni 2013. július 15. 19:32
  „Valóban nem a facebook-kon kell buzdítani a népet a megosztásért,azokat szidva,akik nem szegik meg az előírásokat.A kedves anyukák,ha annyira bagózni akarnak,akkor kérjenek meg valakit az utcán,hogy vegye meg helyettük.Ennyi.Ne csak ilyen esetben hivatkozzanak a gyerekeik jogaira,ha nem akkor is vegyék figyelembe amikor velük egy légtérben és a babakocsit tolva fújják rájuk a füstöt!”
 • 14. kekec 2013. július 15. 17:10
  „10. soproni

  "A Facebook-kon panaszkodó anyukával én sem értek egyet.Egyértelműen tiltva van,hogy 18 év alattiak nem mehetnek be vásárolni.Akkor meg mi a problémája?"
  Nem tudom, hogyan lehetne ennél egyszerűbben elmagyarázni: PONT EZ!
  1. Egy csomó dolgot árulnak **a cigin kívül is**, ami adott esetben pont a gyereknek kellhet, de legalábbis ´semleges´ az ő szempontjából;
  2. nem tudom, ki volt az az <moderálva>, aki szerint egy tini azért szokik rá a cigire, mert *látja* a boltban, de hogy se bagót, se gyereket nem látott még közelről, az holtbiztos.”
 • 13. yenkiman 2013. július 15. 16:09
  „1 0soproni !
  Teljesen egyetértek Joabácsi70 hozzászólásával mert egy gyerek sok mindent lát az utcán is akkor oda sem szabad kivinni?Baromság az egész a kitalálójával együtt!”
 • 12. oxana 2013. július 15. 16:04
  „6. Madarász

  Talán egy kicsit eltúloztad.”
 • 11. sünci 2013. július 15. 13:46
  „Nem a gyerek ment vásárolni,hanem az anyja. Kocsmába bemehet 18 év alatti???!!! Az még rosszabb,mint a dohánybolt!”
 • 10. soproni 2013. július 15. 13:11
  „A Facebook-kon panaszkodó anyukával én sem értek egyet.Egyértelműen tiltva van,hogy 18 év alattiak nem mehetnek be vásárolni.Akkor meg mi a problémája?Az élet minden területén vannak szabályok,amiket mindenkinek be kell tartania,ha nem akkor büntetnek.Természetesen ezen jobban felháborodik mindenki mint azon,ha fittyet hánynak az előírásokra. A közlekedésben ,ha nem tartod be az előírt sebességet,büntetnek.Ilyen esetekben a többség természetesen a rendőrt szidja,nem a vétkest.”
 • 9. Joebacsi70 2013. július 15. 12:37
  „6. Madarász 2013.07.15. 11:20
  "Olvastam az egyik közösségi portálon egy "anyuka" felháborodását, aki nem tudott cigit venni, mert nem engedték be a 2 éves gyereket a dohányboltba"
  "Nem szégyelli magát az az anyának nem nevezhető förmedvény, aki a 2 éves gyerek mellett szívja a bagót?!"

  Bocs, de ennek mi köze a Nemzeti Dohánybolthoz ? Ennyi erővel a sarki kisboltba vagy a mocsok multihoz se mehet be a gyerekkel együtt, mert ott meg piát vehet. Az meg micsoda förmedvény, aki a 2 éves gyerek mellett iszik.
  Gyerekkel együtt az utcára sem lehet kimenni, mert ott mindenféle dolgot lát és hall? Hagyjuk már a hülyeséget !
  Tiltasd be a dohányzást, alkoholt. Ja, hogy ezen van az extraprofit az államnak ?”
 • 8. Tündenéne 2013. július 15. 12:33
  „5. X-men 2013.07.15. 11:09

  És csak 18 év alattiak szoktak fagyizni? :) amúgy meg fagyizó azért még több van (bár ahogy látom, nem sokkal), mint dohánybolt :)”
 • 7. kekec 2013. július 15. 11:22
  „3. Joebacsi70
  "Nesze neked fidesz szavazó, megint arcon köpnek benneteket."
  Nem.
  Egyenesen pofán vannak hányva, töményen, répával.
  És nézd meg, zabálják, mint a kóbor kutyák.

  5. X-men
  "Elvileg azért vitték ki a cigaretta árusítást a boltokból, hogy fiatal korúakat ne szolgáljanak ki és ne is irritálja őket a cigi. Erre mos fagyit is lehet bent kapni."
  Csak éppen **be sem mehet** a gyerek, ugyebár. Magyarázd meg egy 3-4 évesnek, hogy milyen jégkrémek vannak bent, aztán vigasztald meg, mikor neki mégis a zöld papíros kellett volna! Persze, csak ha sikerült rábeszélned, hogy ne kódorogjon el, míg megveszed neki.
  És ne kapjon az ember agyf¤szt ilyen az idióta rendszertől?

  Olyan szintre jutott már a pofátlan, demagóg hazudozással körített gátlástalan lenyúlás, amiért 1789 körül szó nélkül nyisszantottak.”
 • 6. Madarász 2013. július 15. 11:20
  „5. De csak 18 év felettieknek! :)

  Olvastam az egyik közösségi portálon egy "anyuka" felháborodását, aki nem tudott cigit venni, mert nem engedték be a 2 éves gyereket a dohányboltba. Nem szégyelli magát az az anyának nem nevezhető förmedvény, aki a 2 éves gyerek mellett szívja a bagót?! De mennyi ilyet látni, tolja a babakocsit, másik kezében a cigaretta.”
 • 5. X-men 2013. július 15. 11:09
  „Elvileg azért vitték ki a cigaretta árusítást a boltokból, hogy fiatal korúakat ne szolgáljanak ki és ne is irritálja őket a cigi. Erre mos fagyit is lehet bent kapni.”
 • 4. mekkmester 2013. július 15. 11:08
  „nokiás doboz hol adható le?”
 • 3. Joebacsi70 2013. július 15. 11:04
  „Úgy néz ki a szerencsejáték a következő nyertes.
  "Több ezer félkarú rabló és több száz játékasztal üzemeltetésére írna ki meghívásos koncessziós pályázatot a nemzetgazdasági tárca"
  Nesze neked fidesz szavazó, megint arcon köpnek benneteket.”
 • 2. 1979atis 2013. július 15. 10:03
  „Jön a szeszmutyi.!”
 • 1. Joebacsi70 2013. július 15. 08:34
  „"csak július 16-ig - vagyis hétfő éjfélig"

  Ha hétfő éjfélig lehet árulni, akkor 15-ig van lehetőség. Amennyiben 16-ig, akkor az kedd éjfélt jelent.
  A lényeg szempontjából végül is mindegy, most aztán jól visszaszorítják a dohányzást.
  Mi lesz a következő terület a föld és a dohány után ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Együtt-PM szövetség elküldte jelöltnévsorát az MSZP-nek

Az Együtt-PM szövetség elküldte jelöltnévsorát az MSZP-nek, a lista azonban a lehetséges 106 név… Tovább olvasom