Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

A pécsi lövöldöző súlyos állapotban

Súlyos állapotban a tököli rabkórházba szállították a pécsi lövöldözőt - tudta meg az MTI az egy halálos áldozattal és három súlyos sérülttel járó pécsi egyetemi lövöldözéssel gyanúsított fiatalember védőjétől szerdán.

Papp Gábor szerint védence napok óta rossz állapotban volt, az ügyvéd ezért különösen abszurdnak nevezte az előzetes letartóztatás létjogosultságát. Emlékeztetett rá: január közepén a bíróság is indokoltnak látta, hogy G. Ákos elmeállapotát további egy hónapig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben megfigyeljék.

A 23 éves gyanúsított tavaly november 26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.

A Pécsi Városi Bíróság január 13-án döntött arról, hogy G. Ákos elmeállapotát még egy hónapon át megfigyeljék.

Hajdú István, a bíróság elnöke akkor az MTI-nek azt mondta: az ügyben eljáró bíró a megfigyelést egy hónapra, az ügyészség indítványára rendelte el, az igazságügyi elmeszakértői vélemény alapján. A bíróság elnöke akkor hangsúlyozta, hogy az elmeállapot megfigyelése egy speciális intézkedés. Része azon vizsgálatnak, amelynek célja annak megállapítása, hogy a gyanúsított beszámítható vagy sem, vagyis a döntés független a március 28-ig érvényben lévő előzetes letartóztatástól.

Olvasóink írták

 • 3. LAZA 2010. február 10. 17:55
  „Egyszerűen elképesztő!
  Szabadon engedni valakit aki súlyos életellenes bűncselekményeket követett el.
  Nem tudom mert nem vagyok jogvégzett ember,hogy az ügyvédi társadalomra milyen törvények,jogszabályok vonatkoznak?Meddig mehetnek l az ügyfelük védelmében?
  Sokszor azt észlelem,hogy bármeddig.Elképesztő meséket sőt nyilvánvaló hazugságokat találnak ki és mondják mondják a legszélesebb nyilvánosság előtt!
  Nincs egy normális riporter aki esetleg helyre tenné őket.
  Aztán mit tesz az ügyvédi kamara? Elvtelenül megvédi a leggátlástalanabb hazugságokat kitaláló tagjait is!”
 • 2. Goldmund 2010. február 10. 11:59
  „Talán nem kellett volna embertársait legyilkolnia, akkor most nem lenne előzetesben.”
 • 1. mindigatutit 2010. február 10. 10:57
  „"az ügyvéd ezért különösen abszurdnak nevezte az előzetes letartóztatás létjogosultságát",akkor ezt mondd a meggyilkolt gyerek szülei szemébe te gyökér”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar EP-képviselői vélemények az új Európai Bizottságról

A Fidesz és az MSZP képviselői igennel voksoltak, Bokros Lajos (MDF) tartózkodott. Tovább olvasom