Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A nemzeti drogstratégia még ebben a fél évben a parlament elé kerül

A stratégia tárgyalása kapcsán lesznek komoly szakmai viták elsősorban a társadalmi szervezetek részéről.
Még ebben a fél évben tárgyalja a parlament a nemzeti drogstratégiát - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportkapcsolatokért és ifjúságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.

A volt drogfüggők által alapított Megálló Csoport Alapítványnál tett látogatása után Kiss Norbert közölte, hogy a stratégia tárgyalása kapcsán lesznek komoly szakmai viták elsősorban a társadalmi szervezetek részéről.

Hozzátette: hamarosan összeül a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság. Kiss Norbert elmondta azt is, hogy az Emmi átutalta a tűcsere-programra néhány hete elkülönített hatmillió forintot az érintett szervezeteknek. Az összeg több százezer tű megvásárlását fedezi.

A minisztérium sportért felelős államtitkársága több mint két hete vette át a szociális területtől az ifjúsági ügyeket, ezzel együtt a kábítószer-fogyasztás visszaszorítása érdekében végzett koordinációs feladatokat is.

A helyettes államtitkár elmondása szerint személyesen kívánja felkeresni a kábítószer- és egyéb szenvedélybetegekkel foglalkozó szervezeteket, alapítványokat.

A Megálló Csoport Alapítványt 1997-ben hozták létre, alapítói volt drogfüggők, céljuk komplex segítséget és szolgáltatásokat nyújtani a leszokni akaró szenvedélybetegeknek. Olaszy Csaba, az alapítvány egyik alapítója és vezetője elmondta, a műhely mindenki számára nyitott, jelenleg 200-250 tizenhat-harminchat éves fiatal jár az alapítvány különböző foglalkozásaira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Influenza: látogatási tilalom a tatabányai és a miskolci kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések terjedése miatt a tatabányai Szent Borbála Kórházban teljes… Tovább olvasom