Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A munkánkkal nem vagyunk elégedettek, de munkahelyünkön jól érezzük magunkat

A magyar munkavállalók kevésbé elégedettek a munkájukkal, ennek ellenére jobban kijönnek a főnökükkel, kifejezetten baráti a viszonyuk a kollégákkal és jobbnak tartják a munkakörnyezetüket is az uniós átlagnál - derül ki a Profession.hu Munkahelyi Környezet című kutatásából, amelynek eredményeit az MTI-nek is eljuttatta.
A közel 2500 válaszadó közül 38 százalék fizetésével is elégedett volt.

Magyarország csupán 24. az európai uniós országok munkahelyi elégedettséget mérő listáján, amelyet Dánia vezet, Nagy Britannia és Norvégia foglalja el a második és harmadik helyet.

A részleteket tekintve azonban már nem ennyire borúlátóak a magyar válaszadók: 50 százalékuk kifejezetten baráti kapcsolatban van a munkatársakkal és összesen 84 százalék gondolja úgy, hogy a semlegesnél jobb a viszony. A demográfiai adatokból egyértelműen kitűnik, hogy minél idősebb a dolgozó, annál szorosabbak a munkahelyi kapcsolatai.

A Profession.hu megjegyzi: a közhiedelemmel ellentétben a főnökökkel sincs sok helyen komolyabb probléma, a megkérdezettek 64 százaléka a semlegesnél jobbnak ítélte a kapcsolatot és csak 2 százalék számolt be gyűlölködésről. Ezzel ellentétben az Egyesült Államokban a dolgozók alig több mint fele jön ki jól a felettesével és minden ötödik amerikai kifejezetten ártalmasnak tartja főnökét a karrierjére nézve. Nemzetközi felmérések alapján, világszinten 10-ből 4 dolgozó mondott már fel kimondottan a főnöke miatt.

Magyarországon a válaszadók negyede kifejezetten szereti a munkakörnyezetét is, 53 százalék pedig inkább tartja jónak, mint nem megfelelőnek. A vezető beosztásban dolgozók kétharmada kedveli a beosztottjait és csupán százból egy esetben utálják az illetőt. A megkérdezettek 5 százaléka teljes mértékben, 33 százalék pedig "inkább elégedett" a fizetésével.

"A recesszió és az elmúlt évek munkaerő-piaci változásai jól nyomon követhetők a kutatásunk eredményeiben. A munkavállalók egyre inkább reálisan értékelik munkahelyüket és megbecsülik ha korrekt feltételek mellett dolgozhatnak, a vezetők pedig szívesen motiválják a megbízható munkatársakat" - idézi a közlemény Zsédely Krisztiánt, a Profession.hu értékesítési vezetőjét.

A szakértő hozzátette, hogy a borúlátás ettől függetlenül markánsan látszik, hiszen amikor nem konkrétumokról, hanem az összképről van szó, alig pár százalékkal elégedettebbek a magyar válaszadók, mint Európa legrosszabb gazdasági helyzetben lévő országának lakói, a görögök.

Olvasóink írták

 • 5. Mankapunka 2013. október 13. 19:21
  „Mint Lacika Jandex.”
 • 4. Jandex 2013. október 13. 11:43
  „Gyáva népnek ..... ...........!”
 • 3. oxana 2013. október 13. 11:19
  „1. állampógár

  Azért megmondhatnánk, hogy elégedettek vagyunk a fizetéssel, de hogy mennyi is, azt már nem.”
 • 2. Mankapunka 2013. október 12. 23:33
  „Gyerünk Lacika, mesélj csak, te MUNKA HŐSE, aki minden héten a Hősök Terén alszik, hogy ez mennyire igaz, mert hisz te dolgozol, állításod szerint.”
 • 1. állampógár 2013. október 12. 18:51
  „Most őszintén:ki mondja meg?Én nem kötöm senki orrára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helytálló volt az elutasítás a Csatáry-molinó ügyében

Végleg lezárult a Csatáry-molinó ügye, miután az ügyészségi felülvizsgálat megállapította, hogy a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság feljelentést elutasító határozata helytálló. Tovább olvasom