Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

A magyar fejlesztési tapasztalatokat tanulmányozza Horvátország

Az európai uniós források felhasználásának tapasztalatait mutatták be hétfőn és kedden Horvátországban a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer képviselői - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szerdán.

A szemináriumon magas rangú horvát tisztviselők vettek részt, akik a horvát uniós alapok felhasználásának döntéshozói, valamint az új horvát támogatási intézményrendszer kialakítói.

Az NFÜ tájékoztatása szerint a Horvát Köztársaságnak közelgő európai uniós csatlakozása után 2012 és 2013 között várhatóan 2,2 milliárd euró áll rendelkezésére a közösségi támogatással megvalósuló fejlesztésekre.

Simon László, az NFÜ ingrációs elnökhelyettese a közleményben rámutatott: Magyarországnak több éves, jelentős tapasztalata van már az uniós források felhasználásával és lehívásával kapcsolatban, és uniós szinten nagyra értékelik a hazai eredményeket. Az első Nemzeti Fejlesztési Terv csaknem 100 százalékos forráslehívása kiemelkedő siker, az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) pénzeinek felhasználása európai szinten is dobogós.

A horvátországi képviselők szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség struktúrája is példa lehet. Kulcsfontosságú intézmény, hiszen központosított, szervezett módon hajtja végre a programozásokban megfogalmazott célokat, a programok és projektek végrehajtásának felügyeletét - ismertette közleményében az NFÜ.

Olvasóink írták

  • 1. Reális 2010. február 11. 09:18
    „Szegény horvátoknak elrettentő példaként mutathatták!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszenesedett holttestet találtak egy kiégett pincében

Elszenesedett holttestet találtak a tűzoltók egy kiégett pincében, Türje-Öreghegyen szerdán hajnalban. Tovább olvasom