Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

A legenda életre kel

Négy év szünet után újra összeállt és színpadra lépett Magyarország egyik legnépszerűbb rockegyüttese, a kemény metal stílust képviselő Moby Dick. Áprilisban Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen koncerteztek, óriási sikerrel.
Nem véletlenül volt az újrakezdés helyszíne Erdély. Egyrészt ismert a zenekar felelősségérzete a határon túli magyarságért, másrészt pedig a kilencvenes években három önálló turnéjuk fantasztikusan sikerült. A dalok szövege az erdélyi fiatalok körében is értő fülekre talált. Mindehhez valóban nemzetközi szintű fény- és hangtechnika párosult.
– Mindannyiunk számára meghatározó élmény volt újra Erdélyben koncertezni – mondotta Gőbl Gábor basszusgitáros, az együttes frontembere. – Mindkét városban telt ház fogadott bennünket, és ami meglepő volt, nem felejtették el a csapatot, együtt énekeltek velünk. A két koncert megerősített bennünket abban, hogy folytatnunk kell a közös zenélést.
– Egyáltalán miért hagytátok abba 1998-ban ?
– Tíz éven át állandó készültségben éltünk. Sokat kivett belőlünk az évek során, hogy elérjük azt a szintet, amit elképzeltünk. Egy kicsit talán elfáradtunk, és magánéletünk is más irányba fordult.
– A heavy metal rajongói azonban nem feledték el a zenekart, sőt, már-már legendát szőttek köréje.
– Ezt mi is éreztük, hiszen korábban több mint 180 ezer albumot adtunk el. Az elmúlt év őszén a mobiltelefonomra egy Moby Dick logót küldött az egyik, akkor még ismeretlen rajongónk. Aztán folytatódott egy homepage megjelenésével, ami az egyik leglátogatottabb magyar zenei oldal lett. (www.moby-dick.hu) Ez már minket sem hagyott hidegen. Lassan-lassan felpörögtünk, és elkezdtük szervezni a visszatérésünket. Hát, így kezdődött...
– És a többiek ? Azonnal igent mondtak ?
– Pket is megérintette az az érdeklődés, amely szinte napról napra tetten érhető volt. Egyedül Hoffer Peti nem tart még velünk, mert szerződéses kötelezettsége csak a jövő évtől engedi, hogy csatlakozzon hozzánk. Pt a dobnál Bertalan Balázs helyettesíti.
– Ezek szerint marad a klasszikus felállás.
– Igen, Schmiedl Tamás (ének, gitár), Mentes Norbert (gitár) a már említett Bertalan Balázs és jómagam alkotjuk a csapatot.
– Az erdélyi sikeres koncerteket követően a magyarországi rajongók mikor láthatnak benneteket újra ?
– Május 11-én este a budapesti Petőfi Csarnokban lépünk fel.
– Mit ígérsz ? Milyen lesz a buli ?
– Aki ismeri a zenénket és volt Moby Dick „ hangversenyen " , az tudja, hogy mire számíthat. Egy hatalmas show-ra, fantasztikus fény- és hangtechnikára, és egy kultikus bandára. A többi legyen meglepetés.
– Nem hiányoznak majd a soproni szimpatizánsok ?
– Remélem, hogy nem, mert a koncert napján háromkor különjáratú autóbusz indul a Petőfi térről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális ruhavásár

A Magyar Vöröskereszt kapuvári szervezete ma reggel kilenc és délután négy óra között szociális… Tovább olvasom