Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

˝A kormány legújabb célpontjai az egészségkárosodásban szenvedő kismamák˝

Az LMP szerint a kormány újabb célpontja az egészségkárosodásban szenvedő kismamák, akik januártól nem részesülhetnek egyszerre gyesben és rehabilitációs ellátásban.
Az LMP szerint a kormány "újabb célpontja" az egészségkárosodásban szenvedő kismamák, akik januártól nem részesülhetnek egyszerre gyesben és rehabilitációs ellátásban.

A gyermekgondozási támogatást a teljesen munkaképes kismamák mellett a rokkantsági ellátásban részesülők és a nyugdíjasok is megkaphatják, azonban a rehabilitációs ellátásban részesülőket kizárták a gyesből. Ezt az ellátási formát, szemben a nyugdíjjal, rendszeres pénzbeli ellátásnak minősítették, amelyből viszont csak egyet lehet igénybe venni - írta az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében Ertsey Katalin és Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselő.

A kormány úgy tervezi - folytatták az ellenzéki politikusok -, hogy a rehabilitálhatóknak tanfolyamokon, továbbképzéseken kell majd részt venniük, elősegítve ezzel az álláskeresésüket. Azonban a rehabilitációs hatóságok csak július elején jönnek létre, és még nem tisztázódott, hogy heti hány órás elfoglaltságot jelent az ezeken a képzéseken való részvétel - hívta fel a figyelmet a két képviselő, hozzátéve, hogy a törvény szerint az édesanya, a gyermek egyéves korától, a gyes mellett heti 30 órával járó elfoglaltságot vállalhat, így ha ennél kevesebb időt igényel a rehabilitációs képzéseken való részvétel, akkor semmi elvi akadálya nem lenne, hogy valaki a gyest és a rehabilitációs ellátást is kapja.

Az LMP arra kéri a kormányt, vizsgálja meg, mekkora kiadáscsökkentés várható, ha 1.500 rehabilitációs ellátásban részesülő kismamától megvonják a gyest, és legyen méltányos: tegye lehetővé, hogy ez a kis létszámú csoport is hozzáférjen a gyermeke után járó támogatáshoz - közölte Ertsey Katalin és Szél Bernadett.


Olvasóink írták

 • 5. steke 2012. június 24. 21:34
  „4. machers! Lájkollak!
  Patriot! Megnyilvánulásodból látszik, hogy sem anyád, sem apád, sem gyereked sem párod, sem múltad, sem jövőd!!!!!!!!!!!”
 • 4. machers 2012. június 24. 09:45
  „3.Patriot 2012.06.24. 09:18
  A cikkel kapcsolatban mi a véleményed?”
 • 3. Patriot 2012. június 24. 09:18
  „Forradalmi hangulatba vannak az elvtársak..
  :D”
 • 2. steke 2012. június 23. 22:29
  „Talpra magyar Hí a haza! Itt az idő, most vagy soha!
  Rabok legyünk, vagy szabadok! Itt az idő, válasszatok!
  A magyarok istenére esküszünk..........”
 • 1. Dwatson 2012. június 23. 21:28
  „Orbán három fő ellensége:Gyerekek,betegek,nyugdíjasok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovák kisebbségi kormánybiztos a magyar feliratokról tárgyalna

Találkozót kezdeményez A. Nagy László szlovák kisebbségi kormánybiztos a szlovák vasúttársaság (ZSR)… Tovább olvasom