Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

A kisebb Internet-szolgáltatók nem bírják a versenyt

A Matáv visszaél monopolhelyzetével és ebből adódó mértéktelen erőfölényével – áll a független Internet-szolgáltatók közleményében.
A független szolgáltatók (EnterNet, Interware, EXTERNET, NEXTRA, Inter.net, PanTel) kijelentik, hogy ők nem tudják 25%-kal csökkenteni áraikat március 1-től. "A 15, 40 és 100 órás dial-up csomagok új ára mellé eddig nem alkalmazott költségeket állított be a kötelezően megkötendő Hálózati Hozzáférési Szerződésbe – adja hírül a ma.hu.
Az új költségek nem járnak semmiféle új műszaki megoldással, az eddig alkalmazott technológia változatlanul működne tovább. Az új költségek az Internet-szolgáltatókat méretüktől függetlenül sújtják"– áll a közleményben.
A Matáv Rt. ezeken felül borsos percdíjat kíván szedni a csomagot nem választó ügyfelek internetezéséért. "Külön sérelmezzük és az üzleti etikával összeegyeztethetetlennek tartjuk, hogy a Matáv Rt. úgy írta meg ajánlatait, hogy azoknak legnagyobb mennyiségi kedvezményt adó sávjait kizárólag saját 100%-os tulajdonában lévő Internet-szolgáltató cége, az Axelero Rt. legyen képes igénybe venni."
Azaz a Matáv ajánlata nem teszi lehetővé, hogy valamennyi független Internet-szolgáltató 25%-kal csökkentse árait. A szolgáltatók a kormánytól várnak segítséget a helyzet megoldására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre, vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Netán olyan rendkívüli esemény… Tovább olvasom