Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A gyöngyöspatai önkormányzat átadná az egyháznak az iskolát

A katolikus egyház fenntartásába, az Egri Érsekségnek adná át a gyöngyöspatai önkormányzat a helyi Nekcsei Demeter Általános Iskolát - tájékoztatta a község jobbikos polgármestere hétfőn az MTI-t.
Juhász Oszkár közleményében azt írta, hogy az önkormányzat már megkereste az érsekséget, és azt remélik, hogy a kezdeményezésükre pozitív válasz születik.

A polgármester utalt arra, hogy a Társaság a Szabadságjogokért elnevezésű szervezet a cigány gyerekek diszkriminációjával vádolja, közlése szerint hamisan, a fenntartó önkormányzatot.

"A település vezetése a katolikus egyházban látja a megoldást, ha az érsekség átvenné az iskolát, biztosan megszűnnének az ilyen típusú viták" - fogalmazott a faluvezető.

Juhász Oszkár úgy véli, az egyház cigánypasztorációs programjához is illeszkedne egy olyan iskola, amelyben jelentős a cigány tanulók aránya. Hozzátette, a településnek hívő katolikus közössége van, s ők szintén szeretnék, ha egyházi kézbe kerülne az oktatás a faluban. Az iskola egyházi működtetése a polgármester szerint garanciát jelentene az oktatási színvonal emelkedésére is, s nőhetne a tanulói létszám, ugyanis jelenleg sok szülő Gyöngyösre járatja a gyermekét.

A mintegy 2800 lakosú település azt követően került a közfigyelem középpontjába, hogy tavaly tavasszal etnikai jellegű feszültség alakult ki a faluban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebb a nyilvántartott álláskereső

Áprilisban csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon mind márciushoz, mind pedig… Tovább olvasom