Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A biztonságiak kizárták a vezetőséget a pécsi vízmű épületéből

Biztonsági emberekkel kizáratta a Pécsi Vízmű Zrt. vezetőségét hétfőn reggel a helyi önkormányzat az épületből - értesült az MTI a vízművekhez közeli forrásból.

Az őrző-védő cég emberei lezárták a cég bejáratát, ahol csak az alkalmazottak juthatnak be; a vezetőséget nem engedik a közmű területére - tudta meg az MTI. Sokan az épület előtt várakoznak.
Páva Zsolt (Fidesz) polgármester fél 9-kor munkásgyűlést tart a helyszínen.

Az MTI úgy tudja, hogy a hétfő reggeli akció összefügg azzal, hogy Pécs közgyűlése múlt csütörtöki ülésén létre hozott egy céget a vízművek átvételére és üzemeltetésére.

Az 5 millió forint tőkéjű Tettye Forrásház Zrt. a képviselők elképzelése szerint átvenné és tovább működtetné a helyi vízközművet, s alkalmazná a Pécsi Vízmű dolgozóit. A Tettye Forrásház ügyvezetőjének Winkler Tamást, a Biatorbágyi Vízművek Zrt. ügyvezetőjét, a Nemzeti Lóverseny Kft. egykori ügyvezetőjét választották.

Az indoklás szerint az önkormányzati cég alapítására azért volt szükség, mert a közgyűlés a Pécsi Vízmű kisebbségi francia tulajdonrészének visszavásárlására vonatkozó első lépésként szeptember 10-én felmondta a társasággal kötött üzemeltetési megállapodást, a hónap végéig azonban nem sikerült megállapodni a részvényhányad visszaadásáról és a jogviszonyok lezárásáról.

Csorba Zoltán, a kisebbségi tulajdonos Suez Environement Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az ülésen azt mondta: a város irracionális határidőt szabott a megegyezésre, holott az érvényes szerződések, a lehetséges variációk áttekintéséhez több időre lenne szükség.

Csorba Zoltán a közgyűlés ülését követően az MTI-nek azt mondta: a Tettye Forrásház létrehozása ellenére mindaddig a Pécsi Vízmű akar szolgáltatni, ameddig nem születik megállapodás a francia tulajdonrész kivásárlásáról vagy a befektető és a város esetleges jövőbeni együttműködéséről.

Olvasóink írták

 • 6. Accra 2009. október 05. 23:47
  „kolombela-> az okozott kár jóvátételéről nekem Fico jut eszembe, aki hasonlókra hivatkozva szívatja a felvidékieket:(
  Én a Suezről nem találok dehonesztáló dolgokat, talán írhatnál pár konkrétumot. Csak azt tudom, hogy rengeteg rekonstrukciót végeztek Pécsett, ami a pénzük nélkül nem lett volna meg. Az aranyárról meg csak az jut eszembe, hogy ha Pécs még a vételárat is kifizeti, mitől lesz olcsóbb a víz? Tartok tőle, hogy inkább áremelés lesz a vége.”
 • 5. Eva- 2009. október 05. 20:17
  „de ennyire durva lesz??!!”
 • 4. látó55 2009. október 05. 19:31
  „KEZDŐDIK !!!!!”
 • 3. kolombela 2009. október 05. 18:39
  „2. Accra 2009.10.05. 12:06
  Én meg azt mondom. hogy nagyon jól tették. Ezek a "csigazabálók" már akkora kárt okoztak az országnak az elmúlt 100 évben (persze előtte is), hogy azt semmivel sem tudják jóvá tenni. Egy kis "visszaállamosítás" nem árt nekik. Egyébként meg olvass utána a Suez vizgazdálkodási és szolgáltató multinak és mehgállapíthatod, hogy szart adnak aranyáron, ahol megvetették a lábukat.”
 • 2. Accra 2009. október 05. 12:06
  „Ugyanaz a Páva Zsolt adta el, aki most vissza akarja venni:( Le volt pusztulva, a városnak meg nem volt pénze. Azóta a franciák 6 milliárdot beleraktak a rekonstrukcióba. Most, hogy gatyába rázták a rendszert, kivágják őket. Azért érdekes megoldás, hogy ha első szóra nem akarod eladni a 46-48 %-kos részed, akkor kizárnak... Nem biztos, hogy mindent erőből kell megoldani.”
 • 1. fióka 2009. október 05. 10:01
  „miért és egyáltalán ki milyen jogon adta el a Franciáknak a tulajdonrészt.Eszem megáll.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasutasnapot tart a Fidesz-KDNP a parlamentben

"Vasutasnapot" tart a Fidesz-KDNP az Országgyűlés mai plenáris ülésén. Tovább olvasom