Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

70 ezer adag meleg ételt osztanak ki öt városban

Mintegy 70 ezer adag meleg ételt oszt ki rászorulóknak a nyíregyházi Bige Holding Csoport december 18. és 31. között az ország öt városában.
Mintegy 70 ezer adag meleg ételt oszt ki rászorulóknak a nyíregyházi Bige Holding Csoport december 18. és 31. között az ország öt városában.

Bige László, a vegyiparban és a műtrágyagyártásban meghatározó szerepet betöltő cégcsoport elnöke hétfőn a nyírségi nagyvárosban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az adományozásra, amelyet már harmadik alkalommal szerveznek a karácsonyi-új évi ünnepek alatt és előtt, mintegy 55 millió forintot fordítanak.

Ételosztás Nyíregyházán, Szolnokon, Várpalotán, Veszprémben és Pápán lesz az év vége közeledtével.

Balogh Zoltán, a nyíregyházi Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Nonprofit Kft. vezérigazgatója közölte, hogy a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen a cég működik közre az adományozásban: három éttermében főzi meg és osztja ki a meleg ételt a helyi rászorulóknak.

A Bige Holding Csoport által adományozott összegből Nyíregyházán 18 millió forint értékű, napi kétezer adag ételt főznek. A rászorulók az őket segítő 14 helyi karitatív szervezettől kapják meg az étkezési jegyeket, azokkal kereshetik fel a három éttermet, ahol elfogyaszthatják vagy ahonnan elvihetik az ételt. Adott a lehetőség arra is, hogy a közreműködő szervezetek viszik el az ételt, és ők osztják ki a hozzájuk fordulóknak.

Vitál Attila, a SzocioEast Egyesület Szolgáltató és Módszertani Központ elnöke az MTI kérdéseire válaszolva kifejtette, hogy a statisztikai adatok szerint az országban 8 százalékos a mélyszegénységben élők aránya. A kelet-magyarországi térségben, így Nyíregyházán és Szolnok környékén is másfélszer nagyobb, 12-13 százalékos ez a mutató. A 120 ezer lakosú szabolcsi megyeszékhelyen például mintegy 15 ezer nehéz sorsú ember él, és közülük évente tízezren kapnak segítséget az állami-önkormányzati szociális ellátási rendszer keretében, valamint a karitatív szervezetektől.

A SzocioEast Egyesület például a szegények lakhatását segíti Nyíregyházán: 700-800 család több mint 7500 tagjának nyújt támogatást.

Vitál Attila hangsúlyozta, hogy az év végi ételosztás nagy segítséget jelent a bajban lévő embereknek. A 14 nyíregyházi karitatív szervezet munkatársai jól ismerik, hogy kik azok, akik a legjobban rászorultak az ételadományra, és közöttük osztják ki a napi 2000 adag meleg ételt. A szervezetek természetesen egyeztetnek is, hogy "átfedés" ne legyen a kiválasztottak között.

Bige László tájékoztatása szerint Nyíregyházához hasonlóan Szolnokon, Várpalotán, Veszprémben és Pápán is éttermet működtető cégek, illetve karitatív szervezetek közreműködésével történik majd az 55 millió forint értékű, mintegy 70 ezer adag étel kiosztása a hátrányos helyzetű embereknek december 18. és 31. között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken a gázolaj ára: szerdától 3 forinttel lesz olcsóbb

Csökkenti bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a… Tovább olvasom