Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

187 szocialista képviselő már aláírta a Bajnai-programot

Egy kivételével az összes, azaz 187 szocialista képviselő aláírta Bajnai Gordon kormányfő-jelölt programtervezetét a határidőként szabott pénteken délután kettő óráig - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója. Egy honatya nem írta még alá a dokumentumot, ő jelenleg külföldön tartózkodik. Bajnai Gordon korábban a felkérés elvállalását a parlamenti képviselők többségének írásos támogatásához kötötte. Az SZDSZ képviselői legkorábban vasárnap délután írják alá a programot.
Megtörténtek az aláírások a pénteken délután kettő órára kitűzött határidőig: egy kivételével minden szocialista képviselő aláírta Bajnai Gordon kormányfő-jelölt programtervezetét - mondta Tóbiás József. Egy honatya nem szignózta eddig, ennek pedig az oka, hogy jelenleg külföldön van. A vasárnapi MSZP kongresszusig azonban ő is alá fogja írni a tervezetet - mondta a frakcióigazgató. Azt nem akarta elárulni, hogy ki az érintett képviselő.

Tóbiás József hangsúlyozta, hogy az MSZP országgyűlési frakciója tehát egyöntetűen vállalta, hogy támogatja a Bajnai Gordon vezette kormány felállítását. A kormányalakításhoz így az első feltétel teljesült, minden bizonnyal a szocialista párt a vasárnapi kongresszusán meghozza a következő döntést és ezután az előre elfogadott menetrend szerint, a konstruktív bizalmatlansági indítvány intézményével április 14-én fel fog állni az új kabinet. Tóbiás József elmondta azt is, hogy bár az aláírásról mindenki szabad akaratából döntött, ez mégis a frakció egységét jelzi.

A képviselők egy része egyébként személyesen szignózta a dokumentumot, de volt, aki faxon vagy e-mail-en juttatta el aláírását. A frakcióigazgató újságírói kérdésre hangsúlyozta, hogy nem számítanak arra, hogy valaki az aláírás ellenére mégsem szavazna Bajnai Gordon mellett.

A szocialista politikus a tervezettel kapcsolatban elmondta, hogy Bajnai Gordon is elismerte, hogy ez nem kormányprogram, ez egy gyors intézkedéssor, amit az ország érdekében meg kell tenni. A további lépésekről a következő hetekben még újabb egyeztetések lesznek.

Bajnai Gordon korábban feltételként szabta, hogy csak akkor vállalja a miniszterelnöki felkérést, ha előtte a szocialista és a szabad demokrata frakció tagjai is aláírásukkal biztosítják támogatásukról. Ennek határidőt is szabott: pénteken délután kettő óráig. Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke korábban azt közölte, hogy a párt Országos Tanácsának vasárnapi döntése után írják alá a Bajnai Gordon által bemutatott javaslatcsomagot.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. raffy2 2009. április 04. 21:36
  „187 ember,aki támogatja a libatolvajt.hát igen,ezek félnek,hogy munkanélküliek lesznek.”
 • 20. Joel 2009. április 04. 19:16
  „Tót Tiborné óvári képviselőnő !
  Most állj a választókörzeted lakossága elé !
  Szavazógépgént csak igent szavazol az elvtársaiddal.
  Nem törődöl a választóiddal, de azzal igen hogy még egy évig húzhassad a havi másfél milla fixet !
  SZÉGYEN !!!”
 • 19. Gondolkodo 2009. április 04. 17:16
  „Eva,van egy ismerösöm aki 40 évet dolgozott le,fonodában is dolgozott,tudod mennyi most a nyugdija?40 ezer ft,igy kénytelen 62 éves korában dolgozni,A kik meg elmennek 45 évesen 25 év szolgálati idővel 120 ezre nyugdijjal,és mellette még dolgoznak is,miért sajnálod azoktol akikk a megélhetés miatt kénytelenek elmenni nyugdija, mellett dolgozni”
 • 18. Zaraki_Kenpachi 2009. április 04. 16:31
  „Eva, azért nincs teljesen igazad. Mert ha pl 62 éves ember, 40 becsületes szolgálati évvel a háta mögött olyan nyugellátást kap, amiért 40 éven át becsülettel leadózott. Hogy a rokkantnyugdíjasoknál ezt eljátszák, meg aki elment 45 évesen, az ok. De azért az afölöttinél?”
 • 17. rozsomak 2009. április 04. 15:54
  „Thürmer: Politikai prostituáltak vezetik az országot

  "Az ország terheit nem a szegényekre kell újra kiróni, itt az ideje, hogy fizessenek a milliárdosok, a százmilliomosok, és általában a gazdagok - sorolta a tennivalókat a magát igaz baloldalinak nevező párt vezetője.
  A kormányfői posztra esélyes Bajnai Gordon programját a párt nem fogadja el, míg a személyét azért is elutasítják, mert a jelöltnek "nincs semmi köze a politikához, az emberek napi gondjához, ő egy vállalattól ideszármaztatott nagytőkés, akire ma semmi szükség nincs".
  Thürmer Gyula a párt által szükségesnek tartott előre hozott választások kapcsán azt mondta: arra kérik az MSZP szavazókat, ne voksoljanak a szocialista pártra, "mert ma az MSZP ugyan hatalmon van, de ezt a hatalmat nem a kisemberek, nem a baloldali érzésű emberek gyakorolják, hanem a magukat miniszternek, államtitkárnak és képviselőknek nevező politikai prostituáltak".
  http://www.blikk.hu/aktualis/thurmer-politikai-prostitualtak-vezetik-az-orszagot-141846.html”
 • 16. Gondolkodo 2009. április 04. 15:27
  „kedves Eva,amikor a rezsi annyi hogy elviszi a nyugdijad 80%át marad 20% abbol élj megpl 20 ezer ftbol,ne adj isten unoka is van,annak nem is tud adni az ember,gyerekeinket sem pumpolhatjuk ,hiszen nekik is van bőven kiadni valoik,Én dogoztam 4 orát,rá kellet fizetnem 20 ezer ftot az APEHNEK,holt itt az igazság?minimálbéres vállalkozo meg röhög a markába,”
 • 15. Eva- 2009. április 04. 15:22
  „ezután mindenkinek választania kel:
  befejezte-e munkában töltött éveit és nyugdíj ellátást kér, vagy dolgozik tovább, de akkor nem kap bér jellegű kifizetést.
  Szó sincs adózási összevonásról vagy nem összevonásról.
  (mit ne mondjak ez többnyire helyes elgondolás is, mert kétféle jogon tud így bárki fizetéshez/jövödelemhez jutni.
  van mégegy ilyen forma a GYES az, mert aki családilag meg tudja oldani a gyereke elhelyezését, az a GYES mellett teljes munkaidőben dolgozhat is, mert az összeg folyósítása jár)”
 • 14. Zaraki_Kenpachi 2009. április 04. 15:04
  „Ez jogos, viszont kiegészíteném akkor már annyival, hogy aki a nyugdíjkorhatárt betöltötte és rendes öregségi nyugdíja van, ha dolgozik mellette, akkor ne kerüljön összevonásra adózási szempontból a nyugdíja és a bére. Viszont azon egyéni vállalkozók, akiknél látható és tudható, hogy a vállalkozói jövedelme és a látszati vagyona reálisan nem következtethető ki egymásból, az vagyonvizsgálatnak vethető alá annak minden szankciójával.”
 • 13. Gondolkodo 2009. április 04. 13:33
  „gratula Zara,meg hozzátenném a "minimálbéres"vállalkozok vagyoni helyzetét felülvizsgáni,ugyan már hogyan lehet luxus körülmények közt élni minmálbérből.Zara,azért a nyugdijas aki 65 évesen elmegy takaritani hogy a rezsit tudja fizetni miért fizet adot?a minimálbéres vállakozo megkap minden támogatást mert ő minimálbéres,közben luxuskörülmények közt él,2-3 kocsi,villa egzotikus nyaralások,uszomednce a háznál,nyaralo,ezt kéne a megpiszkálni az APEH nak,ne a kis embert csesztesse”
 • 12. load 2009. április 04. 11:16
  „7. pancser
  Ne csúfolódj, mint egy ovodás, inkább köszönd meg a Ludas Matyinak, hogy ezeket az intézkedéseket nem Orbánnak kell meghoznia!
  Mutogathat az elődjére, de ha kormányra kerül, megszüntetni nem fogja őket.
  Erre nagyösszegű fogadást mernék kötni.”
 • 11. ASHER 2009. április 04. 05:30
  „na kerem ha ez a Bajnai lesz ott a "Gauleiter",akkor ezt az orszagot a rosseb is megette!!!!!
  abbol mar semmi jobb nem lesz!!meg ezzel a libassal se!!!”
 • 10. Zaraki_Kenpachi 2009. április 04. 02:03
  „Ó és egy plusz kiritérium:

  Bűncselekményként kezelendő és vagyonvizsgálatot vonjon maga után 20% mulasztási és adóbírsággal a háta mögött minden olyan lehetőség, amikor egy adott politikus, vagy önkormányzati képviselő esetén bizonyítható, hogy a képviselői státuszán felül bármely cégnél vezetői státuszban munkaviszonnyal rendelkezik. Aki cégben tulajdonos, részvényes, automatikusan megfosztatik képviselői státuszától 30 napon belül, amennyiben azok átadást - nem családtag részére! - el nem végzik.

  És ilyen kemény megszorítások mellett lenne eredménye csak az országnak!”
 • 9. Zaraki_Kenpachi 2009. április 04. 02:01
  „hehe csomag korrekciói:
  - képviselői látszámot maximum 100 főre csökkenteni, egy benn lévő párt létszáma sem lépheti túl a 20 főt
  - a képviselői béreket maximum az átlagbér 150%-ban meghatározni, ami a mostani 1,2 M Ft helyett, cirka olyan 400 ezer Ft körül lenne
  - átkonfigurálni a teljes képviselői juttatási rendszert, egyedül csak 86%-on a BKV összvonalas bérletet adni, illetve esetlegesen maximum 12 ezer Ft melegétkeztetési hozzájárulás, illetőleg nettó fizetésük 5%-nak kötelező felajánlása egy elkülönített MNB számlára, amelynek teljes, egy évben összegyűlt értékét utalják törlesztőrészletként az IMF-nek
  - teljesen átalakítani a szociális ellátó rendszert
  a.) az aktív táppénzre jogosultak idejét lecsökkenteni 6 hónapra, felemelni 70%-ról 80%-ra, a kórházi ellátást 60%-ról 70%-ra. A fennmaradó 6 hónapot egységes 70%-on csak az kaphatná meg, akinél a 6. hónapnál egy szakértő orvosi bizottság ezt jogosnak ítéli
  b.) a gyed összegét maximálizálni bruttó 100 ezer Ft-ban, és csak az kaphat, aki legalább 3 év folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik. Automatikusan megvonásra kerül a gyed és gyes mindenkitől, aki egyáltalán nem dolgozott még.
  c.) a teljes rokkantnyugdíjas rendszer felülvizsgálni, az összes rokkantnyugdíjas felett átfogó ellenőrzést bevezetni. Rehabailitálni mindenkit, aki a 70%-ot nem éri el, 1 év elteltével legalább 4 órás munkavégzésre kötelezni őket. A rokkantnyugdíjból élőktől automatikusan megvonni a 13. havi nyugdíjat, kivéve azoktól, akiknél orvosilag bizonyítható, hogy nem képesek egyáltalán semmilyen munkára.
  d.) a közintézményeknél ( rendőrség, egészségügy, tűzoltóság, börtön ), minden olyan személy nyugdíjkorhatárját automatikusan 65 évre emelni, aki nem a frontvonalban dolgozott. Azok nyugdíját automatikusan megvonni, akikről ez bizonyítható, és 45 évesen nyugdíjba mentek. Felderíteni feketén végzett munkájukat, és visszamenőlegesen 30%-os adóbírsággal növelten behajtani az elmaradt adófizetést munkavállalón és munkáltatón egyaránt.
  e.) a közszférában dolgozok számát átalakítani, a fölösleges személyeket a versenyszférába átcsoportosítani.

  Amennyiben a fenti csökkentések érzékelhetően megtakarítási lehetőséget eredményeznek, azaz drasztikus mértékben emelkednek az állam bevételi oldalai, akkor és csak is akkor a mostani adó- és járulékösszegeket 2/3-ukra csökkenteni. De csak is és kizárólag akkor!”
 • 8. hehe08 2009. április 03. 23:49
  „hehe08 csomag:
  -A képviselői létszámot a harmadára csökkenteni.
  -A maradék képviselőnek Budapesten lakást bérelni, ingyen busz, vonat, troli....stb bérletekkel ellátni őket.
  -A képviselői költségtérítés teljes megszűntetése
  -A budapesti kerületi önkormányzatok megszűntetése, helyette 1 önkormányzat (mint pl new-yorkban), kerületenként két-két képviselővel
  - Az eu-s pályázatok és kifizetések felülvizsgálata, oktatásra ne járjon.... (mert egy kicsit sokat elvisz a semmi tanítása...... de a pályázati szöveg szép volt..... aki járt már mostanában bármilyen szakmai tanfolyamon az érti....)
  - A települések önkormányzatainál a felesleges létszám elbocsátása
  - A közmunkáért-segélyt akció elindítása
  - Az ital és a cigaretta jövedéki adójának duplázása
  - Nagymértékű adó és járulék csökkentés..... hogy beindulhasson a gazdaság...... cserébe véreskezű ellenőrzés!!
  -..... most más nem jut eszembe..... pedig lehetne sorolni.....
  lehet, hogy veszem a fáradtságot és utána számolok, hogy mennyit is lehetne spórolni.....
  a kieső munkaerőt...... háááát..... talán a kedvező adózás miatt az idetelepült cégek átvennék......
  (vagy csak álmodom....) :)”
 • 7. pancser 2009. április 03. 23:31
  „Hol vagy Ludas Matyi? A képviselőkről az a véleményem, hogy egy gerinctelen banda. Ezek magyaráznak az ellenzék hatalomvágyáról ezek? Akikben nincsen annyi tisztesség, hogy látván a helyzetet új választások elé állnának? Az MSZP temetésére viszont elmegyek egy lapáttal.”
 • 6. Eva- 2009. április 03. 21:10
  „Miért Te tudsz valamit a másik 165 képviselő elképzeléséről?

  Vagy csak beleképzelsz valamit, amit nem is képviselnek?”
 • 5. mat 2009. április 03. 20:23
  „Hát igen. 187 számít, a másik 10 millió nem. Volt már így egy másik rendszerben, egy darabig ment is.”
 • 4. osztógép 2009. április 03. 19:02
  „legalább meglesznek a nevek és aláírások a későbbi felelősségre-vonáshoz!”
 • 3. patriot 2009. április 03. 18:38
  „187 bűncselekményt elkövető személy neve vált ezzel ismerté!”
 • 2. nyusz 2009. április 03. 18:35
  „de vajon náluk is vannak megszoritások.Hát nem bolondok hogy azon a szinten éljenek mint mi.de semmi gond majd a joIsten vissza fizeti nekik”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódott a Gyurcsány Ferenc elleni kártérítési per

A polgári pert két és fél évvel ezelőtt kezdeményezte több mint 100 magánszemély, akik fejenként 100 ezer forint kártérítést követelnek Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől és Veres János pénzügyminisztertől. Tovább olvasom