Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

„ A választás jelzés lehet a kormánynak”Politikai fórum

a Liszt-központban

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője tegnap Fodor Tamás vendége volt, és részt vett soproni polgármesterjelöltjük fórumán. Ezt megelőzően adott interjút a Kisalföldnek, amelyben kitért a választási esélyekre is.
– Az MDF új jobboldal felépítését sürgeti, mondván, „a jobboldal jelmezét húzó politikusok félredobták a józan megfontolásokat”. A pártelnök, Dávid Ibolya ezt az építkezést a jobboldaliként besorolt pártok nélkül képzeli el.
– Az a jobboldal, amit az MDF fel akar építeni, az nagyon emlékeztet a baloldal ízlése szerinti jobboldalra. Ez érezhető lesz az önkormányzati választásokon, ott, ahol indul MDF-es polgármesterjelölt, a jobboldalra eső szavazatokat osztja meg, ezért a jobboldal esélye ellen dolgozik. Mi úgy gondoljuk, hogy elég eredményes az a jobboldal, amely toronymagasan vezet a közvélemény-kutatási adatok szerint.
– Egyes elemzők szerint a kormány nem is nagyon bánná, ha a megyei közgyűlésekben vagy a nagyobb településeken a mostani ellenzék kerülne többségbe, mert akkor könnyebben tudna tárgyalni. Ugyanis saját pártja képviselőivel nehezebben tudná elfogadtatni az esetleges újabb megszorításokat. Önök is így látják?
– Szerintem ebben a kérdésben könnyen ki tudunk egyezni. Mi egyáltalán nem bánnánk, ha a megyei közgyűlésekben és a megyei jogú városokban fideszes többségű testületek és a mi polgármestereink lennének. Azokon a településeken vagy megyékben, amelyek fideszes kézben vannak – a példák azt mutatják –, jobban mennek a dolgok, mint a szocialista irányításúakban. Ha a kormánypártiak így gondolják, akkor a legjobb igyekezettel azon leszünk, hogy valóban mi nyerjük meg az önkormányzati választásokat a lehető legtöbb helyen.
– Önök mikor lennének elégedettek a helyhatósági választások eredményével?
– Én már akkor elégedett lennék, ha a meglévő Fidesz-többségű megyékhez még két-három megyét tudnánk szerezni, a mostani fideszes irányítású városokhoz újabb két-három megyei jogú város, illetve budapesti kerület csatlakozna. Persze az álmok fokozódhatnak és még elégedettebb is tudnék lenni.
– Tételezzük fel, teljesülnek az álmai. A remélt eredmény mire lenne elegendő? Arra is, hogy a kormányt rávegyék a megszorító csomag visszavonására?
– Ma már nem csak mi mondjuk, hogy vissza kell vonni a Gyurcsány-csomagot. Lassan nincsen olyan szakmacsoport, amely ne értene velünk egyet, az egészségügytől a pedagógusokon át az egyetemi oktatókig. Vagyis itt nem arról van szó, hogy a Fidesz akarja a Gyurcsány-csomag visszavonását, hanem az egész társadalom áll szemben a kormánnyal. Az önkormányzati választások eredménye egy határozott jelzés lehet a kormánynak, hogy az eddig folytatott politikájuk rossz irányba tett lépések sorozata, és esetleg komolyabban megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a miáltalunk ajánlott irányba lépjenek.
Politikai fórumot tartott tegnap a Liszt-központban dr. Fodor Tamás, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje. A rendezvényen részt vett Navracsics Tibor is, aki az országos helyzetet elemezte a résztvevőknek. Mi-

előtt Fodor Tamás ismertette volna programját, bemutatták a Fidesz egyéni képviselőjelöltjeit. Ezt követően a polgármesterjelölt vetített képekkel illusztrálva mutatta be programját, amelynek címe „Lendület és lehetőség Sopronért”. Fodor Tamás részletesen elemezve fejtette ki, hogy milyen lehetőségeket és megoldásokat kínál a városnak és lakosságának a különböző területeken abban az esetben, ha ő lesz a polgármester, majd Navracsics Tibor helyzetelemzését követően a jelenlévők kérdéseire válaszoltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barkócziné Juditnak élvezet a főzés

A férjétől tanult meg főzni a vásárhelyi Barkóczi Jánosné, aki szakácstudományát azóta is… Tovább olvasom