Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Többen akarnak autót venni, de nem kelendőek az újak

Minden eddiginél többen terveznek autót vásárolni az idén, ám 85 százalékuk használtat venne.
A használtautók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig az idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt, és 85 százalékuk használt autót venne - derül ki a Cofidis Magyarország használtautó körképéből, amit a keddi sajtótájékoztatón ismertettek.

Sági Ferenc, a Cofidis pénzintézet megbízásából kutatást végző NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. csoportvezetője ismertette: a válság éveiben a lakosság alig 4-6 százaléka volt a vásárlást tervezők aránya. Kiemelte: a reprezentatív kutatásuk szerint az autóvásárlást a 18-69 éves lakosság 46 százaléka elfogadhatónak tartja, ezzel ez a harmadik legelfogadottabb hitelcél. A lakosság 26 százaléka vett már fel gépjármű-hitelt, jelenleg 6 százalék törleszt. A magyarok 86 százaléka használtan vett autóval jár - mondta.
    
Kitért arra, hogy a legtöbben, 41 százalékban az 5-10 éves autókat keresik, jellemzően 500 ezer és 1 millió forint vagy 1-3 millió forint értékben. A márkák között a népszerűségi lista élén a Suzuki és az Opel áll, ezeket követi a Volkswagen és a Ford - tette hozzá.
    
Holló Bence, a Cofidis magyarországi fióktelepének vezetője elmondta: a Cofidis az elmúlt 5 évben a válság ellenére is folyamatosan növelte portfólióját, ügyfélszámát és munkavállalói létszámát: míg 2012-ben 125 munkatársuk kezelte 72 ezer ügyfelük összesen nagyságrendileg 20 milliárd forintos hitelállományát, addig az itt dolgozók száma 2016-ra több mint duplájára, 300-ra nőtt, az ügyfélszám 100 ezer fölé emelkedett, a hitelállomány pedig több mint megháromszorozódott. Hozzátette: 2017. január 1-jén befejeződött a Banif Plus Bank Zrt. és a Cofidis fúziója, amivel a francia hátterű vállalat 2017-re az egyik legszélesebb kínálattal rendelkező pénzintézetté vált a fogyasztási hitelezés terén, márautófinanszírozási konstrukciót is nyújtanak.
    
Kitért arra, hogy a kutatás szerint a kocsivásárlást fontolgatók 50 százaléka erre a célra félretett, saját megtakarításból is fedezné autója vételárát. Harmaduk venne fel hitelt, jellemzően lízinget, személyi kölcsönért tizedük folyamodna, de vannak olyanok, akik folyószámlahitelt használnának erre a célra. A közeljövőben egy fedezet nélküliautófinanszírozási hitel bevezetését is tervezik autókereskedéseken keresztül kisebb értékű gépkocsikra, és az online hitelezésben erősítenek - jelezte. 
    
A felmérés adatai a Cofidis Hitel Monitor kutatásából származnak, melyet az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. készít 500 fős mintán telefonos és online adatfelvétellel évente négy alkalommal, az adatok a 18-69 éves magyar lakosságra reprezentatívak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életet menthet a speciális, hordós szalagkorlát

Életet menthet a speciális, hordós szalagkorlát
Egy dél-koreai cég újfajta útszegélyező korlátot fejlesztett, hogy ezzel óvja az autósok életét. Tovább olvasom