Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Connect: 2003 európai haszongépjárműve

A teljesen új Ford Transit Connect kapta meg a haszongépjármű szakújságírókból álló nemzetközi zsűritől a nagy elismertségnek örvendő „2003-as Európai Év Haszongépjárműve" díjat. A 20 tagú szervezet a lehetséges 140 pontból 126-ot adott az autónak.

A speciálisan a haszongépjármű piac igényeinek megfelelően tervezett jármű a Ford haszongépjármű család nagyobb tagjához  csatlakozva nyerte el ezt a kitüntetést. A Ford Transit legújabb generációja 2001-ben 112 pontot megszerezve a megmérettetés egyértelmű győzteseként kapta meg ezt az elismerést.
Kompromisszumok nélkül

A zsűri 20 tagja közül valamennyi vagy egyedüliként, vagy a végső fordulóba bejutott másik három haszongépjármű valamelyikével közösen tette az első helyre a Ford Transit Connect-et.
„A Ford, ellentétben számos más konkurenssel, nem személyautóból származó fő-, illetve részegységeket használt a Transit Connect építésénél. Az eredmény egy kompromisszumot nem ismerő haszongépjármű, nagyon sok, erre a célra tervezett műszaki tartalommal" – hangsúlyozta Pieter Wieman, az Év Haszongépjárműve zsűri elnöke. „A Ford Transit Connect azzal különbözteti meg magát a más meglévő, integrált stílusú haszongépjárművektől, hogy ezt speciálisan kis haszongépjárműnek tervezték és építették. Mitöbb, a Transit Connect-et két verzióban kínálják: a rövid tengelytávú, normál tetős, illetve a hosszú tengelytávú, magas tetős változatban, s a Fordnak ezáltal sikerül mind a kis-, mind az egy tonna alatti haszongépjármű szegmenset egy termékcsaláddal lefednie!"
Minden ügyfélre figyelve
„Ami teljesen egyértelmű volt számunkra, mint haszongépjármű szakírók számára, hogy a tervezési és fejlesztési szakaszban a Ford kellő képpen figyelt mind a kis, mind a nagy ügyfelek elvárásaira és igényeire számos európai országban" – tette hozzá Pieter Wieman. „Ennek eredménye az a sok ügyes és praktikus megoldás a vezethetőség, a hozzáférés, illetve az aktív és passzív biztonság terén."
„Ezek mellett csak néhány kilométert kell vezetni a Transit Connect-et ahhoz, hogy kiderüljön, a Ford nagyon nagy figyelmet szentelt a kormányzás és a felfüggesztés minőségének, csakúgy, mint a fékeknek és az úttartásnak egyaránt. Ennek eredménye a személyautós vezethetőség" – fűzte hozzá a nemzetközi zsűri elnöke.
Új minőségi szinten
„Nagyon nagy öröm számunkra, hogy a Transit Connect elnyerte a 2003-as Európai Év Haszongépjárműve Díjat" – hangsúlyozta Martin Leach, a Ford európai elnöke. „Azért adtuk ennek a gépjátműnek a Transit nevet, hogy ezzel is hangsúlyozzuk azokat a megbízható tulajdonságokat, amelyeket ebbe az autóba beleterveztünk."
Már a legelejétől kezdve a Ford ezt az új gépjárművet egy ha-
szongépjármű architektúra köré tervezte.
„A célunk az volt, hogy új minőségi szintet állítsunk fel ebben a nagyon erős versenyt hozó szegmensben" – mutatott rá Paul Morel, a Ford európai haszongépjármű fejlesztésért felelős igazgatója. „A Transit megbízhatóságát és alacsony fenntartási költségeit kombináltuk a nagy tartóssággal, kiválóan variálható rakodótérrel és biztonsággal. Az eredmény: egy olyan kisebb haszongépjármű, amelyiket öröm vezetni, s alacsonyak a fenntartási költségei."
Bírja a strapát!

A Transit Connect elérhető hosszú tengelytávú, magas tetős, illetve rövid tengelytávú, normál tetős változatban. Az első az egy tonna alatti, míg az utóbbi a kishaszongépjárművek szegmensébe tartozik. A vásárlók az 1.8 literes, 75 LE-s dízel, vagy 90 LE-s TDCi (második generációs, közös nyomócsöves turbó dízel), illetve az 1.8 literes, 115 LE-s benzines motor között választhatnak. Különböző elválasztó falak, oldalsó tolóajtók, síkba
hajtható utasülések, rugalmasan variálható rakodótér, s teher rögzítő rendszer áll az ügyfelek rendelkezésére, lehetőséget biztosítva arra, hogy lyukak fúrása nélkül alakíthassák ki saját rakodó, vagy polc rendszerüket a gépjárművön belül.
A Transit Connect kategóriájában vezető szintű biztonsági rendszereket ajánl, köztük vezető, utas és oldalsó légzsákokat, csakúgy mint ABS-t. A gépjármű erős utascellája a struktúrális integritás magas szintjét képviseli, s a beépített tartósság alacsony javítási költségeket, s magas maradványértéket eredményez.
Többféle igényre szabható
Azon ügyfelek számára, akik kettős céllal kívánnak használni ilyen gépjárműveket, a Ford Tourneo Connect igen praktikus és költséghatékony megoldást ajánl: úgy tervezték ezt a járművet, hogy megfeleljen a mindennapok munkakövetelményeinek, de a hétvégi családi kirándulásoknak is. Emellett a Tourneo Connect olyan gépjármű, amely kielégíti azon ügyfelek igényeit is, akik kizárólag vagy csak haszongépjárműként, vagy csak személyszállításra kívánják használni.
A 2003-as Európai Év Haszongépjárműve Díjat elnyert modellt a Ford új, a törökországi Kocaeliben felépített üzemében gyártják. Az Isztanbultól mintegy 80 kilométerre keletre található üzemben a gyártás a nyáron indult el. A Ford Transit Connect több ország mellett már Magyarországon is kapható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfelelő védelem: a gumin múlik

Tíz évvel ezelőtt csak a tehetősebbek kiváltsága volt, hogy télen téli gumit rakatott az autóra.… Tovább olvasom