Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

A Mazda környezetbarát technológiái

A Mazda Motor Corporation az „Eco-Products 2008" kiállításon mutatta be a CO2-kibocsátás további mérséklését célzó új, környezetbarát technológiáit december 11-13. között, a Tokiói Nemzetközi Kiállítási Központban.
A Mazda különböző környezetbarát technológiákat vonultatott fel a rendezvényen, köztük saját fejlesztésű, hidrogén-üzemű forgótárcsás motorját. Szintén megtekinthető volt az „i-stop", a Mazda önállóan kifejlesztett start-stop motorvezérlő rendszere, amelyet idén vezetnek be a piacra. A fejlett i-stop rendszer nem csupán az üzemanyag-fogyasztást csökkenti, de a különlegesen gyors újraindításnak köszönhetően a vezetők egyáltalán nem érzékelnek késlekedést működése közben.

A Mazda 2015-re átlagosan 30 százalékkal kívánja csökkenteni világszerte értékesített gépjárműveinek üzemanyag-fogyasztását. A Fenntartható Zoom-Zoom hosszú távú technológia-fejlesztési jövőképéhez igazodva a Mazda folytatja technológiai fejlesztőmunkáját, hogy minden ügyfelének kimagasló környezetvédelmi és biztonsági jellemzőkkel bíró, hamisítatlan vezetési élményt biztosító járműveket kínálhasson.


Premacy Hydrogen RE Hybrid

A Premacy Hydrogen RE Hybrid egyedülálló hibrid rendszere egy hidrogén-üzemű forgótárcsás motorból, valamint egy villanymotorból áll. Teljesítménye 40 százalékkal magasabb, mint az RX-8 Hydrogen RE modellé, hatótávolsága hidrogén üzemben 200 kilométerre nőtt. A Premacy Hydrogen RE Hybrid a tervek szerint a 2008-as pénzügyi évben kerül kereskedelmi lízingforgalomba.


RX-8 Hydrogen RE

Az RX-8 Hydrogen RE a világ első, kereskedelmi forgalomba állított, hidrogén-üzemű forgótárcsás motorrral (RE) hajtott gépjárműve. A modell kereskedelmi lízingkonstrukcióban 2006 óta vásárolható meg Japánban. A kiállítás látogatói beülhettek az RX-8 Hydrogen RE modellbe egy próbakörre a „Környezetbarát autók és velotaxi" tesztpályán.


Tömegcsökkentési technológiák

A járművek tömegének csökkentése az üzemanyag-fogyasztás visszaszorításának és a menetteljesítmények fokozásának alapvető eszköze. A kiállításon látható volt egy olyan új műanyagöntési technológia, amellyel jelentős mértékben mérsékelhető az alkatrészek gyártásánál felhasznált műgyanta mennyisége, ezen kívül számos olyan megoldást is bemutatnak, amelyeknek köszönhetően a vadonatúj Mazda Demio (exportpiacokon Mazda2) mintegy száz kilogrammal könnyebb lett elődjénél.


Anyagtechnológiák

A fenntartható társadalom és autózás érdekében tett erőfeszítéseit demonstrálandó, a Mazda különböző, számottevően mérsékelt környezeti hatású technológiákat is bemutatott. Ezek között említhető a Mazda saját fejlesztésű lökhárító-újrahasznosítási technológiája, vagy azok a növényi alapú bioanyagok, amelyek autók utasterében hasznosíthatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a Ford Európa piaci részesedése

Az új Fiesta különösen jó értékesítési eredményeket ért el. A bevezetése óta eltelt alig két hónap… Tovább olvasom