Álláspont

2024.02.22. 12:24

Boldogító igen

A humorérzék szerintem a jó házasság egyik alapköve.

Kisalföld.hu

A múlt héten tartották meg a Házasság Hetét, a kezdeményezés több mint két évtizede Angliából indult és mára négy kontinens huszonegy országa csatlakozott hozzá. A Valentin-nap környékén megrendezett program keretében a házasság és a család fontosságára hívják fel a figyelmet. Hazánkban az országos eseménysorozatot, melyhez sokadik alkalommal Sopron is csatlakozott, 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az ünnep kapcsán volt szerencsém találkozni a Grubits házaspárral, akik egy életre szóló élménnyel ajándékoztak meg. A házaspárt, akik idén ünneplik a hatvanhatodik házassági évfordulójukat, a szülőfalujukban, Kópházán mindenki jól ismeri, s példaként emlegetik a szerelmüket. Valóban nem mindennapi az, hogy a több mint hat évtizede kimondott boldogító igen után a mai napig szeretetben és törődéssel élnek együtt. Friss házasként inspirálóan hatott rám minden szavuk, ahogy Marica néni és Matyi bácsi egymás szavait kiegészítve meséltek az életükről. 

Szinte a levegőben tapintható volt a szeretetük, és az sem elhanyagolható tény, hogy igen jó humorérzékkel rendelkezik a házaspár. Utóbbi véleményem szerint a jó házasság egyik alapköve. Az biztos, hogy szeretnék egyszer én is a nyomdokaikba lépni és hosszú-hosszú házas éveket megélni a szerelmemmel. Mégis ott van bennem egy keser- édes gondolat, ugyanis azt veszem észre, hogy mostanra az emberek kikoptatták a házasság azon fényét, amelyet egykor oly nagy becsben tartottak. Manapság a társak a legkisebb hibáknál, konfliktusoknál visszavonulót fújnak és búcsút intenek egymásnak, mintsem megharcoljanak és energiát fektessenek egy jól működő kapcsolatba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában